Prosím vás ako dlho sa mi bude ešte dcérka vyhadzovať keď v utorok dostala kiahne? Už je chudatko taká dobotkovana a má aj daktore dosť veľké a bolia ju. Neviem co s nou už mám robiť má aj vysoké teploty. Prosím poraďte mi ak viete,ďakujem
kiahne sa vyhadzuju 3 dni takze uz by to malo prestat. Davat fenistil 15kv 3x denne alebo podla rozpisu a natierat tekutym pudrom. Ak ich ma na ociach alebo intymnym partiach, treba ist k lekarke, moze dat aj nieco silnejsie.
zelam skore uzdravenie
@cioo akurat sme prekonali kiahne, teploty mala 2dni a potom skoncili aj vysyp a za dalsie 2dni sa to stiahlo tak ze pokial by si nevedela myslela by si ze ju par komarov pokusalo, a to vyzerali poniektore ako cisty priestrel...
takze uz by malo byt najhorsie za vami.
mojej malej velmi pomahalo ked som ju sprchovala,utierat len prikladanim uteraka, nesuchat, skore uzdravenie, ja sa tesim ze uz cela rodina vybavena a je to za nami
este jej daj fenistil, zodac alebo dithiaden podla toho co mas ( len 1 z tohto) , su zoradene podla ucinnosti tak zvol co mas a ako velmi ju to svrbi.
malu sme skrabkali aby sa nerozdrela papierovou vreckovkou, lahla a mama skrabkala hooore, doooole kym nezaspala
@cioo ak mas pocit, ze sa to skor zhorsuje a teploty stupaju, volala by som lekarke, ci mozem prist sa ukazat. Moja starsia mala na zaciatku lakhky priebeh, avsak po niekolkych dnoch teplota stupla, strasne sa vyhadzala, velke, bolave, zapalene vyrazky... skoncila na virostatikach, neviem, ci by to telo zvladlo bez nich.
Ďakujem za rady teploty má 3 deň dneska. Vyhadzana je je úplne všade a má veľa takých veľkých dúfam že už sa vyhadzovať nebude. Snáď sa to už bude zlepšovať lebo už sa na ňu nedá pozerať ako sa trapy
@mimulik To radiš čo za blbosť prosím ťa???
@cioo mne sa mladsi syn vyhadzoval vyse tyzdna, stale mal nove a nove pluzgiere a cely cas mal horucky 😖 na noc som davala Fenistil kvapky aby si aspon trochu pospal, vyzeral katastrofalne... 😒 ale zvladli sme to. pokial je babatko velmi malicke zavolajte si doktorku domov nech vas pride skontrolovat, nebehala by som s dietatom k doktorke za prve zato, ze by mohla nakazit ine deti a za druhe zato, ze je kiahnami velmi oslabena a v cakarni ci v ambulancii sa to virusmi a bakteriami len tak hemzi tak aby sa vam este niecim dalsim nenakazila. moji obaja tyzden po prekonani kiahni skoncili na antibiotikach jeden s anginou a druhy s gingivitidou.
My sme zacali v stredu, mame husto posiaty cely chrbat, ruky, medzi prstekmi....zatial nastastie bez teploty, pouzivame Fenistil kvapky, a tekuty puder....masť Tanohermal sa nám neosvedcila......
Moje decka sa obe vyhadzovali tak 5dni, teploty mali asi prvé tri dni..
@cioo ahoj, my sme objavili prve vyrazky v sobotu, od pondelku teploty nad 40, tuto noc sme stravili v nemocnici, tvoria sa jej stale nove a nove, podla vyjadrenia lekarky, teploty a tvorba vyrazok 7 dni je v norme, drzim palce, my tiez bojujeme
@lentilkaza uff...tak to skore uzdravenie....teraz som rada, ze mi zatial len tak "zlahka"
My mame tiež kiahne, zacali nam na dovolenke. Uz sme nastastie doma, ale tvorili sa mu zhruba 5-6 dni, teraz je 9. den a uz ma len chrasty.. je to individualne, niekomu sa vyhadzuju vyse tyzdna a niekomu len 2-3 dni.
No dnes už chvalabohu teploty nemá ráno mala zvýšenú ale od vtedy už nemá. Dufam ze už sa ani vyhadzovať nebude od utorka stačí už by to mohlo pomaly miznut
@elenajezova To nie je blbosť - ak dáš trošku alkoholu do čaju alebo len tak na lyžičku tak sa skôr vyhádže a je pokoj - overené rokmi a skúsenosťami ešte našich starých mám. 😉 A dieťaťu sa nič nestane z malej lyžičky. 😉
@babulka1978 Tannohermal nie je len masť ale aj tekutý púder. 😉 Ja som ho použila ale len raz - u oboch. Inak jedenkrát som okúpala v hypermangáne a potom už len v repíku.
@evittam ak su na vsetkzch vodnatych pluzgieroch chrasty, tak netreba ist k lekarovi :0) lebo dieta chorobu zvladlo.
Ak sa kiahna vzhodi na oku, treba to riesit, lebo to moze sposobit vazne problemy, rovnako aj na genitaliach. Uprimne este som nepocula o pripade, ze by niekto s dietatom isiel k lekarovi po tom, co sa dieta vyliecilo: A papier do skoly, prip. OCR dostane potom clovek na zaklade coho?
Akoze, dieta mi malo kiahne, sli sme k lekarovi, bolo mi jasne, ze ma kiahne, ale "bohuzial" v praci moje dobre slovo nestaci. Tak isto isiel k lekarovi kazdi koho poznam..
Inak aj chripka, angina, atd su infekcne choroby a chodi sa s nimi k lekarovi, takze celkom nechapem tento comment...
@lubi40 Ja som napísala, že k lekárovi sa nejde počas infekčnosti kiahní-ako tu niektoré mamičky písali, že asi máme kiahne ideme k lekárovi. Treba zavolať pediatričke a tá už dá pokyny-jedine, že by boli nejaké fakt extra komplikácie...A po 10 dňoch - alebo teda potom ako už má dieťa chrasty tak sa môže ísť k lekárke v pohode. Nemusíš ísť s malým dieťaťom - napríklad ja som bola na kontrole po 9 dňoch len zo starším, nakoľko potreboval samozrejme potvrdenie do školy. S mladšou som nebola - nepotrebovali sme nič - len si lekárka poznačila do karty, že prekonala kiahne....A podotýkam, že takto sme to nespravili z vlastnej vôle ale podľa pokynov pediatra. 😉
A každý normálny človek pochopí, že sú kiahne infekčná choroba, po ktorej nie každý túži - chrípku, angínu môžeš chytiť aj v MHD a hocikde, síce ako aj kiahne to je fakt, ale na čo s nimi bežať k lekárke ak stačí ako som už napísala. Čo sa týka potvrdenia do školy- no u nás stačí oznámiť, že je chorý a potvrdenie donesie až keď príde zdraví do školy a čo sa týka OČR - k tomu nepotrebuješ u lekára dieťa.
Ahoj..skús jej dať za lyžičku koňaku.. 🙂