Kefalhematóm po pôrode u novorodenca

sonia1990
17. nov 2020

Ahojte dievčence máte niektorá skúsenosť s Kefalhematómom u babetka po pôrode. Môjmu malému sa to urobilo a som s toho nešťastná bojím sa aby mu to neostalo.

lilly30
17. nov 2020

@sonia1990 my sme mali tiez a do sest tyzdnov zmizol 🙂

bbebe
17. nov 2020

aj nasa mala, tiez som sa bala a pytala tu na konovi, ma 4 mesiace a uz to nema. zmizlo jej to asi v 3mesiacoch 🙂 ja som aj volala doktorka kvoli tomu ked jej to stvrdlo na kost, ale povedala ze zmizne a zmizlo 🙂

pedroma
17. nov 2020

@sonia1990 aj nas syn mal, dokonca obojstranny :( cca do dvoch mesiacov sa mu oba vstrebali.

mackove
17. nov 2020

Aj moja malinká mala , vstrebalo sa to cca v 4tom mesiaci 🙂

tribaby
17. nov 2020

@sonia1990 to je len kozmetický problém ako modrina, pri pôrode praskla cievka a vytieklo trochu krvi medzi kožu a lebku. Nemá sa to veľmi kde vstrebať, tak to trvá dlhšie, kým sa to rozloží a stratí. Mohlo by sa to ihlou odsať, ale riziko infekcie je veľké. Treba len počkať, všetko bude v poriadku 🙂

sonia1990
autor
17. nov 2020

Joj dúfam ze to bude tak ako píšete to je hrozne keď ešte len také maličké detičky a už bojujú s takimito zdravotn. Problemami. Dúfam že nám to co najskôr zmyzne a nebudeme mat s tým problémy.

aliz1
17. nov 2020

Nám to v nemocnici injekciiou odsali lebo to mal veľké, povedali my možnosti doktori ze môže sa to vstrebať samé, alebo helmicku aby nosil, no nakoniec mu to odsali. A je v poriadku.

sonia1990
autor
18. nov 2020

Ďakujem veľmi pekne za odpoveďe dúfam ze sa nám to pekne vstrebe, no uvidíme co odporučí pani doktorka na novorodeneckom oddelení ale hádam počkáme a uvidíme.

mackove
18. nov 2020

@sonia1990 vstrebe sa to na 100% , nemaj strach a netráp sa kvôli tomu. Ja som sa tiež veľmi bála , všetci sme doma kvôli tomu plakali lebo to nikto nepoznal , ani naše mamky a ich mamky. A stratilo sa to samo. Moja malinká to dokonca mala takè veľke , ako moja dlaň. Hrozná spomienka na to. A stratilo sa to , teraz ma 13m a ani náznak tomu , žeby mala niečo také. Je to veľká šikovnica 🙂 hlavu hore 💕