Kefalhematóm - našťastie nám časom zmizol

jana_moly
12. apr 2019

Ahojte, pred 10-timi mesiacmi sa nám narodil náš malý poklad. Pôrod mi vyvolávali a bol veľmi rýchly. Od začiatku do konca cca 3 hodiny. Malý sa narodil s kefalhematomom obojstranným. Nikto mi do dnešného dňa nepovedal čo bolo príčinou. Na pôrodnici tvrdili, že to bol ťažký pôrod, pediatrička , že ho museli pri pôrode nejako uchytiť. No celé zlé... Veľmi ma to mrzelo. Hlavne keď ho oslovovali "ty malý čertík". Píšem hlavne aby som ukludnila všetky mamičky. Jedna strana sa nám vstrebala sama. Druhá až rastom. Teraz keď ma malý 10 mesiacov má peknú hlavičku. Trochu ostala hrčka ale len maličká. Ale hlavička ešte poradtie.

mojemenojekika
12. apr 2019

V pôrodnici mohli klamať aby oni nemali vinu

gretocka
12. apr 2019

Ahoj, ja som tretieho krpca porodila tiez s kefalhematomom a nebol to ani tazky ani komplikovany porod.... proste sa mu otlacila hlavicka pri prechode porodnymi cestami.... hrcu sme nemali, mal len jednostranne zakrvacanie.... trochu tazsie sme tym padom odburavali bilirubin, ale ine nasledky to nemalo ziadne... Junior ma dnes uz cez tri roky a na toto si uz pamatam len ja....