Kedy zaberú 11 mesačnému antibiotiká?

gabka24
22. dec 2010

Chcela by som sa opýtať, za akú dobu začnú zaberať, malý ma 11 mesiacov, už štvrtý krát za sebou je chorý, berie tretie antibiotiká, zakaždým iné, momentálne Suprax tretí deň, dnes sa mi zdal, že mu je už lepšie, bol čulý a vystrájal, ale ako prišiel večer, chytil ho strašný dusivý kašeľ, už som si myslela, že budeme letieť na pohotovosť, ale zaspinkal. od kašľa mu predpísala spirocent, ale mám pocit že nič nezaberá, už neviem. Nemože byť trebárs alergik? Poradte mi kde sa mám pýtať, aby nás doktorka odporučila, už som z toho zúfalá ☹

evickapooh
22. dec 2010

ATB zaberaju max do48 hodin ak nezaberaju do 48 hodin tak treba s zvolit iny ATB-cielene ,nie naslepo,moze byt aj alergik ,maleho by bolo dobre vysetrit ci ma v poriadku immunitu aj na alergiu ,3 x za sebou ATB nie je normalne....este by bolo dobre spravit ster z nosu aj z hrdla samozrejme vtedy ked neberie ATB ,mozno niekoho mate v rodine bacilonosica vacsinou su to deti a stare ludia[babky dedkovia]mohli by ste ist aj vy na vyter-aspon preventivne

erikaka
26. dec 2010

Naša lekárka hovorí, že atb začínajú zaberať na 3 den. Ten dusivý kašel môže byť z alergie ale aj zo suchého a vydycháného vzduchu. Ja som ako dieťa stále trpela na záchvaty dusivého kašľa. Vždy ked som vošla niekde kde bol zlý vzduch alebo veľa ľudí. Napr. v autobuse, u lekára v čakarni, v triede v škole počas hodiny. Ked som vyšla z tej miestnosti vonku na čerstvý vzduch a tam sa zatiaľ poriadne vyvetralo už bolo dobré.

grettka
26. dec 2010

ten kasel je suchy? alebo "rachotavy"? pokial je suchy, moze to byt aj zo sucheho vzduchu alebo z alergie. Ked je "rachotavy"nechcem strasit, ale kasel moze trvat aj niekolko tyzdnov, nakolko telo sa cisti od hlienov, malym detom to casto pri nadchce a stecie dole do priedusiek, a po potom to treba nejako dostat von, preto ten kasel. Skus davat morsku vodu v spreji do nosa. To preplachne a zvlhci. Mne moja alergologicka povedala len tolko, ze telu trva dlho kym sa zbavi hlienov. My dospeli dokazeme hlieny vykaslat, ale deticky to este tak nevedia.

ale ked pises, ze maly je chory stvrty krat.. chudatko male... a mal aj horucky? lekarka by mu mohla teda urobit vytery a odber na zapalovy faktor... ved atb su zataz aj pre dospeleho, nieto este pre male deti... a samozrejme, ako pise evickapooh urobit vysetrenia na imunitu.
drzim palce, nech je malemu coskoro lepsie