Maminky, mala by som takú otázočku - malá dostala včera náhle horúčku, išli sme k lekárke, tá jej hneď predpísala Zinnat sirup. Teraz som jej ho dala 3. krát, no zlepšenie stále nevidím. Včera po prvej dávke bolo dobre, v noci mi to tiež zjedla, ráno som jej dala len mliečko no všetko ho vyvracala aj so sirupom. Sú vhodné mliečne výrobky k Zinnatu? Prečo mi vlastne vracala? Stále ju sprevádzajú vysoké teploty a sťažuje sa na hrdielko. Teraz k tomu ešte tŕpnem, nech mi ho nevyvracia znova. Kedy asi cca liek zaberie? Ďakujem za všetky rady
@kikuskkka ahoj,aj mi sme mali zinnat,syn mal zápal priedušiek.Je to antibiotikum,a tento zinnat sa može podávať aj s mleikom.Treba celé predpisané množtvo dobrať.Aj nám párkrát vyplul,vyvrackal ked sme dali nasilu.Museli sme sa snim hrať,že je to sirup macik,a ten macik ide bojovať s bacilmi aby ti nebolo zle..a tak horko ťažko sme ho nahovárali.A na horučky sme vtedy dali Nurofen sirup,to sa može kombinovať so zinnatom.Tak po 3 dnoch mu už bolo lepšie.
@chryse Ju nenapína z lieku ako takého, ale z tej nepríjemnej chuti...je strašne horký, a to som si len olizla prsty od toho...s ostatnými sirupmi nemá problém. Vracala dokopy asi trikrát, aj to nie bezprostredne po lieku, ale napr. pri kašli....Zinnat nám už vďakabohu zabral, len ju trápi hrozné odkašliavanie, horúčka už klesla...
je to hnus,mne to vždy do dvoch minut vyvratila von a to ma 3 roky.. ani v mlieku,ani v jedlu..ma tak citlive chute,že to spozna 😒 ...Amoksilav v mlieku nespoznala,je to niečo podobne
kto by my pomohl dneska nam prespisali zinnat pre maleho a to uz predavaju riedeny lebo v lekarni my nič nepovedali je dost husty
@kokki zinnat je original prášok. V lekárni ti ho musia rozrobiť a je naozaj hustejší....
ahoj ano lebo ja mam len polku flašky a som volala na pohotovost a tam nemalli vraj čas na mna tak ako toje vlastne ty si taky mala?
@kokki neviem teraz ktorý to mal, ale už to bolo dávnejšie. Je to iba niečo málo nad polovicu fľašky. Nie je na etikete ryska, alebo nemá fľaštička nejakú rysku?
NIE NENI TAM NIč
@kokki este neviem ake mas dieta, mne starsia vsetky sirupy vyvratila, tak ja som od 9m pytala lieky a drvila som ich do pribinacka 😀
a ten Zinnat sirup nie je slizky ako panadoly on je taky skor ze kasa, no hnusny je v kazdom pripade ( olizovala som lyzicku)
ATB sa daju podavat aj injekciou ak by niekto potreboval, ( nasa mala v 9m laryngytidu, boli sme v nemocnici a ked ich 3x osablila tak uznali, ze mam pravdu a islo to injekcne)
OK ZAJTRA SA POJDEM INFO ZATíM DíííííííííKY 🙂
Ahojte prosim.vas dneska.sme.dostalu zinat, vypila to mala bez problemov, ale chcem.sa.spytat mala.teploty, v.noci cez.den nema. Mozem ist snou von ona lubi spinkat v kociku
@ericenka1985 podla mna ano, ale daj pozor, aby nebola na vetre ani na slnku! teraz je uz teplucko..
Prosim Vas, baby, uzivali ste niekto Zinnat pred 3.mesiacom? Na letaku je to aspon 4x napisane tucnym pismom ze pod 3 mesiace nie je ista bezpecnost uzivania! ani efektivita uzivania! .... ??? .... moj ma 5 tyzdnov..
Nam ho zarobili v lekarni, davam ho striekackou po papani a odgrgnuti a vzdy ho vyberiem cca hodinu pred papanim z chladnicky, aby nebol studeny. Davam k tomu probiotika Biogaia a klop,klop, nevyvrati ani nema hnacky.
Ma ho uzivat 12 dni na zapal mocovych ciest a potom nejake ine antibiotikum v tabletkach :D to som zvedava ako mu dam tabletku... rozdrvim a zmiesam s medom? 🙂
@ericenka1985 skor by som iba odstavila kocik niekde v chladku v zavetri, nesla by som este na prechadzku par dni
@kikuskkka
treba si dokladne precitat pribalovy letacik k lieku
Zvyčajná dĺžka liečby je 7 dní (v rozsahu 5 - 10 dní). Suspenzia sa má užívať spolu s jedlom a zapíja sa dostatočným množstvom tekutiny. 5-10 dní. Pacientovi je potrebné zabezpečiť dostatočný prísun tekutín. Pripravená suspenzia (v liekovkách) sa musí uchovávať v chladničke pri teplote 2°C-8°C maximálne 10 dní. ZINNAT suspenziu môžete pridať do ovocných džúsov alebo mlieka, ale musíte ju užiť okamžite. Nemiešajte ZINNAT suspenziu s horúcimi nápojmi.
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/ako-podavat-zinnat-diatatu/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/co-predpise-doktor-namiesto-zinnatu/
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/muzu-po-je...