Vyradi pediater dieta akonahke dosiahne 18 rokov? Moze to urobit aj bez vasho vedomia alebo musite ho navstivit aby vam vydal kartu a veci? Dakujem
@mb2021 Dcera nebola u pediatra asi od kedy ma 17. Teraz ma 20 a je chora ale neviem ci ju pediater este vezme alebo ci ju uz vyradil. Skusali sme volat no bez odpovede
V detskej moze by viac menej do 28 do 25r co som citala ak pracuje na TPP a keby chcela ist na pn zevraj sa neda to bolo 12r dozadu 🤷♀️ ja som tak bola ale cca okolo 25 isla k dospelej kde rodicia chodili.....treba sa spytat svojho lekara dokedy moze byt poprípade hladat dospeleho ;)
Mne bolo povedané, že detský doktor je len to 18 a doktor, ktorý má uvedene, že je pre deti a dorast, tak do 26 rokov. Ja som riešila, že synovi odmietla dať dr.PN-ku, lebo on studoval ale zároveň chodil do práce klasicky na zmluvu už ako 17 ročný a keď bol chorý, tak tú PN potreboval. Tak sa hneď v 18-je prehlásil k dospelackemu. Len tak vyradiť asi nemôže, ale v 26-ke by mal asi upovedomiť, že sa treba preradiť.
Naša pediatička je pre deti a dorast do 25r.
do 18 rokov + 364 dní
a u lekárov s certifikátom z dorastového lekárstva do 28 rokov.
Do 26 rokov :D :D moja ma už naháňa
Však ak by ju pediater vyradil, prišiel by jej domov list s tým ze jej k nejakému dátumu ukončuje poskytovanie zdrav. starostlivosti a je tam lehota na nájdenie všeobecného lekára
Lekár pre deti a dorast je do 26 rokov alebo do doby kým študujú.
Ak doštudujú skôr ako majú 26 mali by / nemusia/ prejsť k všeobecnému pre dospelých, pretože dorastový nevystavuje PN, ak by ju potrebovali.
Automaticky určite nevyradí skôr, keďže má za každú kartu peniaze od poisťovne.
Ja som bola u mojej do 25ky a to som.uz chodila do roboty :D myslim, ze do 26ky sa dalo byt.
Toto je veľmi individuálne.. napr pediatrička môjho syna má písané že má pacientov deti a dorast do 28 rokov.. a mňa môj pediater vyradil už v 18tich, dal mi kartu a že si už mám hľadať doktora pre dospelých, lebo on má veľa detí v evidencii a musí uvoľniť miesto ďalším babatkam.
Čiže záleží asi od kapacít daného lekára, ale oznámiť vyradenie by určite mal.
pediater ma deti do 25r.
Nech si pozrie v "Moja zdravotná knižka" na https://npz.sk/ menu Osoba - Zmluvný lekár pacienta koho tam má, prípadne aj vo výpise zdravotnej poisťovne komu idú mesačné platby.
Nam už povedala, že sme u nej posledný x na prevenciu a od 18 r si mame hľadať druhého lekara
Ak Ťa bude chcieť vyradiť oznámi to mne tak prišla sms od zubára
Môjmu mužovi som v 28 povedala, že už by bolo ozaj vhodné odísť od svojej detskej lekárky 😂😂😂
Nasa volala az v dovrseni 19r. ze si mame prist po kartu.
Ono to záleží aj od toho, koľko má pacientov, pretože v niektorých mestách je veľký problem s pediatrami a tak hneď v 18-ke chcú vyradiť,lebo nemajú miesto pre bábätká. U nás v meste teraz pribudlo asi 5 nových obvodných pre dospelých ale pediatrov je stále málo. Takže sa nečudujem, ak niekomu v 18-ke povedia, že nech si hľadá už lekára pre dospelých.
Ja tak po pravde ešte chodím, som spokojná, takže nemám dôvod odchádzať skôr, než budem musieť (mám 26)🤷🏼♀️ a pýtala som sa na svojej doktorky na to, a do 28 u nej môžem byť, a že oni sami kontaktujú tých, čo v ten rok dovŕšia 28 a oznámia im to. A inak pracujem od 18 na TPP a nikdy nebol problém, normálne mi aj PN vypísala, keď bolo treba.
Ja chodím s mojím polročným synom a stretávam tam môjho 25 ročného bratranca 😂
Môj manžel bol pri detskej lekárke do 27 rokov 😅 a neposlala mu ani žiadny papier domov len keď išiel riešiť PN išiel k detskej lekárke a ona že ale veď my sme vás vyradili tento rok 😑 ..a mňa zase moja vyhodila deň po 18-stke nebabrala sa len jednoducho mi prišla karta domov 😑