Kedy vymizne žlté zafarbenie pokožky u bábätka?

tari
3. júl 2013

Ahojte maminy,
narodilo sa mi bábo cisárskym rezom, na tretí deň troška ožltla, tak jej robili vyšetrenie krvičky. Bilirubín mala v poriadku, tak nás pustili z pôrodnice s tým, že žltkastá farba sama zmizne na slniečku a keď budeme chodiť von. Malá mala včera dva týždne a stále sa mi zdá na hrudníčku a tváričke žltá. Aj očká ma jemne žlté stále 😕 Pediatrička povedala že je to v poriadku a vymizne to postupne... Prosím vás aké máte vy s tým skúsenosti? Kedy vašim bábatkam vymizlo žlté zafarbenie pokožky? Ako dlho to môže trvať?
Ďakujem vopred 🙂

aristka
3. júl 2013

@tari malinkú ak vám svieti slniečko slniečkuj aj doma,pekne do plienočky a šup za sklo na slniečko asi 20 min z každej strany ,ale pozor hlávku nie a to opakuj aj trikrát denne a pokiaľ jej to nezmizne...ono aby sa nestalo to ,že p. dr zoberie krvičku a zistí ,že má vysoký bilirubín a vy skončíte na deckom odd. s nedoriešenou novorodeneckou žlatčkou medzi choručkými detičkami..takže slniečkuj

simca06022011
3. júl 2013

@tari podla man tiez iba slnieckovat a vela pit (mliecka... ) 🙂

tari
autor
3. júl 2013

po návrate z pôrodnice akurát bolo to ochladenie a slniečko týždeň schované 😠 😠 ale teraz ako svieti, tak ju dávam tak ako píšete, no svieti nám do bytu až navečer, tak sa mi nedá až 3 krát za deň... 🙄 papá pravidelne cca každé 3 hodiny

cherry1981
3. júl 2013

@tari ahojj moja dcerka bola zlta ked sme prisli z porodnice asi mesiac ak nie aj viac vela som ju slnila a preslo to same 🙂

aristka
3. júl 2013

@tari daj sko sa ti dá,kľudne daj na tých 20 min. a potom polhoďka alebo hoďka pokoj a potom zas na slniečko ,ale aj to málo pomôže...

lucka011
3. júl 2013

Aj mne keď sa narodila dcérka, tak dostala detskú žltačku. Bol máj, takže som ju nehávala veľa na slniečku na okne. Ale ona mala aj bilirubín o dosť zvýšený, tak sme chodili každú chvíľu na krv. Ono to ani dojčením nie je, tým to nevymizne, prezože práve dojčeným deťom to trvá trošku dlhšie kým to zmizne. My sme sa toho zbavili úplne asi až po dvoch mesiach,k eď som prišla o mliečko a prešla som na umelé. Ale neboj nič, veľa slniečka a bude dobre. Kým má výsledky dobré, tak sa nie je čoho báť.

saska.t
3. júl 2013

@lucka011 nemas pravdu,cim viac mliecka je jedno ci MM,alebo UM tym rychlejsie ide zltacka prec,najdes na www.mamila.sk v zasade staci dostatok tekutin 😉
@tari nam odisla neskoro cca 5 tyz. po indikovani zltacky.... 😉 a pritom bilirubin uz bol v norme...

mijunik
10. okt 2013

@saska.t Ahoj, predpokladám, že táto téma je pre zakladateľku už neaktuálna, ale náhodou som ju objavila a chcem len napísať, že aj náš malý bol dlhšie trošku viac nažltlý a keď som sa lekárky pýtala, či nie je náhodou viac žltý ako má byť, povedala, že je žltý, ale že ak by to bolo priveľa, tak to budeme riešiť. Ale že toto je v poriadku a že kojené deti bývajú žlté o niečo dlhšie ako nekojené. Takže asi fakt nie je jedno, či materské mliečko alebo umelé. 🙂 Ani neviem, kedy odžltol, ale pamätám si, že nás takmer nepustili z pôrodnice domov v termíne, lebo lekárovi sa na pohľad zdal malý veľmi žltý. Až prístroj ukázal, že hodnoty sú v norme a pustili nás. 🙂

enya00
10. okt 2013

moj maly sa narodil v zime a veru mal to dlho,kedze slnka uz moc nebolo hadam aj 2mesiace

saska.t
10. okt 2013

@mijunik ak ma dostatocny prijem MM zmizne rychlo nam teraz pri druhej odisla po tyzdni ale Bola prisata nonstop, Dr to tvrdia preto lebo UM prijme dieta naraz viac ako MM,takze ide o mnozstvo tekutin a nie o MM ci UM 😉

mijunik
10. okt 2013

@saska.t Možné to je, to mi lekárka nehovorila, že prečo, ale hlavne, že to bolo v norme a že malý nabral normálu farbu časom. 🙂 Viem, že vysoké hodnoty bilirubínu sú nebezpečné, ale vysoké - fakt vysoké. A že preto nechcú púšťat z pôrodnice ak sa im nezdajú hodoty, lebo by sa mohli maminky s detičkami vrátiť, že "bábo je žlté" a už by museli ísť medzi choré detičky, takto si ich podržia na šestonedelí a doriešia to tam. 🙂

pipinka4
10. okt 2013

ahoj moja mala mala dost silnu zltacku.mala bola ako pomarancik a domka nam pomohlo papanie ani sa neslnila nepacilo sa jej to.a bola zlta asi mesiac po narodeni.a vymizlo to samo hovorim ale mala vela papala a to jej pomohlo.a moj muz bol zlty az rok po narodeni a aj teraz sa mi sem tam zda ze je zlty a to je uz stary cap :D.