Kedy vymizli vašim deťom problémy s kolikou?

suz2
25. feb 2013

Kočky, prosím vás, kedy vaši drobci prestali mať problémy s kolikou? U nás je to tuším len horšie a horšie.... Stále kojím a je jedno, či jem len sucháre a pijem čaj na kojenie, alebo by som zajedala kapustu fazuľou.... cez deň je to ešte ako tak, ale v noci drobček len mrnká, prehadzuje sa...potom si prdkne a je hodinku kľud a potom zas všetko odznova... kakačku nemá tvrdú, skôr by som povedala, že sa mi zdá redšia a hlienovitejšia, ako by mala byť...doktorka povedala, že deti s tým rastú...ale mne je malého hrozne ľúto, keď vidím, ako mrnká a neviem mu nijako pomôcť. Espumisan nám nepomohol, ani fenyklový čajík, ani teplé obklady....už som zúfalá ☹

babulka1978
25. feb 2013

No, my sme koliku prezili len vdaka rektalnej rurke a masirovaniu bruska.......doktorka ma pravdu....je to individualne, ale vyrastu.....nasej skoncili koliky v pol roku pri prvych prikrmoch.........este existuje UM na koliky, Nutrilon Comfort....ale ked kojis, tak asi vydrzat do prvych prikrmov.......

nikolet_89
25. feb 2013

ahoj vyskusaj babycalm je lepsi, aspon podla mojho nazoru je to podobne ako espumissan, ale este som nepocula aby ten niakemu dietatku pomohol...a skusila by som aj rektalnu rurku a probiotika biogaja...inak nam to preslo po 4m...

trnka77
25. feb 2013

ahoj,keď mali deti 3 1/2 mesiaca koliky akokeby zázrakom prestali 😉 tiež nám pomáhali masáže,teplá plienka na bruško a samozrejme dbať na odrgnutie

chichinka
25. feb 2013

Nam robil extra zle fenikel (aj ked som ho ja pila), uplne zle nam robili prave babycalm a biogaia. Informovala som sa o tom a fakt su deti ktorym nesadnu...
Davala som sab simplex a neskor Linex baby..a musela som zo svojejstravy uplne vylucit cokolvek mliecne.. Koliky sme mali strasne do 3 mesiacov-vtedy nastalo zlepsenie ze neplakal stale ale aj chvilky ticha boli 😀 a po 4 mesiaci fakt super 🙂 drzte sa, nech vam tieto narocne kolikove casy rychlo ubehnu!!!

katusa30
25. feb 2013

Ahoj, nam pomahala jedine rektalna rurka, prestalo to az v tedy ked som prestala kojit t.j. do roka, a co sa tyka mojej stravy skusala som vsetko mozne aj nemozne nic nepomohlo... ☹ tak prajem vsetko dobre a pevne nervy my sme xi teda uzili 🙂

stanislavao
25. feb 2013

V lekarni si kupte kvapky Sab Simplex a davajte pravidelne podla navodu. Espumisan su velmi slabe. a odvar je lepsi rascovy, ako feniklovy.

bibi21
25. feb 2013

nam trvala az 4,5 mesiaca a postupne sa to zlepsovalo.my sme mali hrozne stavy vzdy nad ranom sa nam pucila v postielke a stonala.pomohli nam kvapky infacol.drzim paste nech vam to rychlo odznie.

lejlla
25. feb 2013

Tak okolo 3 mesiacka nam preslo....ked bolo najhorsie dala som rektalnu rurku.kvapky nam moc nepomahali...

sabiatko
25. feb 2013

prvy syn - 7.5 mesiaca (pomohol infacol), druhy 4 mesiace (pomohol espumisan)

sintra
25. feb 2013

u nasho syna koliky skoncili cca po 4tom mesiaci. Z liekov nam nepomahalo nic.

winna
25. feb 2013

Nam skoncila kolika dovrsenim 3 mesiaca, brali sme espumisan - velmi nepomahal. Kazdy vecer teple plienky na brusko a samozrejme masaze. Treba vydrzat, prejde to neboj 🙂

jankamaminka
25. feb 2013

pri prvom vselijake lieky espumisan, infacol atd ale az po 17 tyzdni ked sme zacali prikrmovat. Pri druhom dietati to sa vacsinou ukludnilo ked sme kojili aj sa ukludnilo a hned sa mu vetry pohli . !

florio
25. feb 2013

u nás tá najhoršia fáza skončila asi v štyroch mesiacoch, ale noci mávame zlé doteraz, zlepšilo sa to tak po ôsmom...ale v noci sa malý nehýbe, črievka sa tak tiež neposúvajú ako cez deň, takže aj to...my sme niekedy museli napolohovať na bruško, v noci masírovať, dávali sme na noc a aj v priebehu noci espumisan...kojím doteraz, fenikel nám robil zle, diéta nepomáhala, ale je pravda, že čerstvé pečivo a kysnuté cesto, kakao, mak, mlieko, strukoviny všetky, keď som zjedla, bolo horšie...držím palce, je to o hubu, tiež som mala pocit že sa to nikdy neskončí, malý preplakal aj šesť hodín v kuse, ale raz sa to zlepší, uvidíš...

alena1808
25. feb 2013

moj syncek mal koliky do 3.5 mesiaca. Nam tiez nic nepomahalo len rektalna rurka.

kattrin5
25. feb 2013

V 2 mesiacoch ked som zacala davat probiotika

julka1979
26. feb 2013

U nas trvali koliky do 4,5mesiaca .

gubcikova
26. feb 2013

2,5mes

mami.sk
26. feb 2013

kolika u nás trvala do 4 mesiaca 😒 dávali sme Sab Simplex aj Biogaiu . Stále sme masírovali ale veľmi to nepomáhalo 😒 Najhoršie to bolo od 18 hod do 23 večer ☹ To sme vždy s malou skákali na fitlopte - to pomáhalo a ešte dávanie na bruško a nosenie tak, že som mala dlaň pod bruškom a malá akoby ležala na mojich rukách 😉

kkl82
26. feb 2013

u nas koliky zacali neskor, cca od 2. mesiaca a skoncili az v 6. mesiaci, ked sme zacali prikrmovat zeleninkou. tiez som kojila (a stale kojim) a bolo jedno, co som zjedla, jedine male zlepsenie som videla, ked som ja vysadila kravske mlieko zo svojho jedalnicka. malemu pomahala biogaia, masirovanie bruska (najlepsie cistym mandlovym olejom), cvicenie nozickami a kupanie v kybliku. espumisan nerobil nic a je aj podla studii uplne bezvyznamny - proste, to ze ti narobi z malych bublin v brusku jednu velku bublinu, nic nevyriesi. fenyklovy caj moze koliku aj zhorsovat, co bol presne nas pripad. skusala som ho pit ja a aj davat malemu - vzdy z rovnakym ucinkom. co ale naozaj pomaha zmiernit bolesti je hlavne nosenie v satke, nielen po byte, ale realny pohyb mamicky na prechadzke - to krasne premasiruje babu brusko a navyse je spokojne, ze je stale s tebou 😉

andiekens
26. feb 2013

nam pomohla len rektalna rurka.. inak ako cez rektalnu rurku ani nekakala do 3,5mesiaca a to vobec neprehanam. mala presne 3mesiace a 2 tyzdne, ked sa nam sama po prichode domov z nemocnice sama vykakala..nam sa ale potvrdila alergia na mlieko, ale to az potom ako nam skoncili koliky..

sssimi
26. feb 2013

Moja staršia mala koliku od cca 3 týždňov do 12 týždňov. Pomáhalo iba nosenie, ale aj to pomedzi plakávala, takže ťažko povedať. Naozaj z toho musia detičky iba vyrásť.

cukor
26. feb 2013

my sme mali koliku 3,5 mesiaca

linduska27
26. feb 2013

pri malom do cca 6mesiaca a este pri prvych prikrmoch som radsej davala aj Biogaiu aby to lepsie zvladol..tiez sme sa casto kamosili s rektalkou ziadne kvapky mu nepomahali.. pri malej do 3mesiaca ale stale si musim davat pozor na nejake veci nastastie viem na ktore, drzim palce aby to cim skor prestalo

skibaby
26. feb 2013

prvý mesiac sme bojovali a potom sme začali dávať do mliečka kvapky Sab Simplex a bolo po kolikách 😉

terina25
26. feb 2013

u nás trvala kolika dosť dlho.tuším do 8 mesiacov.a to som ho kojila len do 2,5mes.ale u nás to bolo zhoršené ešte aj tým,že obom deťom zistili alergie.a tým pádom mal aj problémy - hlavne syn - s bruškom.ja som si myslela,že keď deťom budem dávať príkrmy,tak sa to už zlepší.ale aj vtedy sme sa trápili.neskúšala si dávať infant dophilus?vraj je to dobré na bruško.aj my sme to dávali.Inak moj syn spal tak,že spal na mne-doslova.ja som spala na chrbte a syn spal na mne-hlavičku mal na mojom srdci.tak sa mu najlepšie spalo 😉 držím palce.

pimpulienka
26. feb 2013

Po 3. mesiaci

tinkar
26. feb 2013

My sme mali koliku do 3 mesiacov, pomáhala rektálna rúrka a tiež sme dávali Sab Simplex. Pomaličky, postupne sme vynechávali rúrku aj kvapky a potom už bolo dobre. Tiež som drobca často nosila v ergo nosiči, bol spokojnejší. A takisto čo píše mami.sk.

matafen
26. feb 2013

Nam nepomohalo nic, ziadne kvapky (vyskusali sme Espumisan aj Sam Simplex), ani masaze, ani BioGaia (co nam odporucila gastroenerologicka), kazdy den sme fungovali len s rektalnou rurkou, kym sme v 6 mesiacoch nahodou neobjavili Infants Dophilus a ten nam zmenil zivot, babatko bolo spokojne a konecne sme si pospali viac ako 3 hodiny 🙂 Potom som si vycitala, ze som nezacala patrat po inych moznostiach skor. Ale kazde babatko je ine, co jednemu zaberie, druhemu nemusi, treba len skusat.

renatka100
26. feb 2013

Asi ta nepotesim ale nam to skoncilo ked mala mala tak 20 mesiacov skutocne dovtedy som jej mala obavu dat akukolvek stravu ktora by ju nafukovala. Sosovicu jedla po prvykrat nedavno a fazulu som este nikdy ani neskusáa lebo som nemala odvahu ☹
Teraz v noci stale prdka ale uz sa aspone nebudi a nevyplakava ze ju boli brusko. Nam zaberal sab simplex ale kazdy den sme ho davat veru nemohli.

petra141181
26. feb 2013

u nas sa kolika stratila ked mal maly nieco cez tri mesiace zaberala nam na nu rektalna rurka a kremik pupik tym som natierala brusko raz do dna alebo sme skusali teple obklady