Kedy vášmu dieťatku zmizol reflux?

14. jan 2022

Ahojte,len sa chcem informovať. Kedy u vášho dieťatka zmizol reflux alebo sa to vlastne vie casom upraviť? Pomoze potom keď budú prikrmy?Nás maly ma 3 mesiace, občas to vyzera ako keby vygrckal polovicu mliečka, ale priberá pekne.

marianarem
14. jan 2022

U nas to vrcholilo okolo 4-5 mesiacov a od pol roka uz take vyraznejsie zlepsenie. Ale trapilo ho to az do roka, hlavne ked isli zuby, alebo ked sa pohybovo dostal do nejakeho noveho stadia. Teraz ma 2 roky a uz len obcas mi hlasi ze citi v pusinke nieco co jedol pred par hodinami. Prikrmy trochu pomohli a tiez naklon postielky.

autor
14. jan 2022

@marianarem Dakujem, náklon v postieľke mame. Tak byt len trpezlivá🙂 je to na nervy, vkuse prezliekam a perem a asi ho to aj stipe

marianarem
14. jan 2022

Hej to som ja najhorsie znasala, ze ho to evidentne aj bolelo, byval aj plac pri piti mlieka. No babatka su statocne, dokazu rozdavat usmevy a krasne sa rozvijat aj popri tom. Drzim palce 🍀

dr_smajlik
14. jan 2022

U nás cca v 8 mesiacoch to oslabilo, ale reálne vymiznutie asi v 15 mesiacoch

autor
14. jan 2022

@marianarem dakujeme🍀

autor
14. jan 2022

@dr_smajlik joj tak ktovie kedy nám 😔

24pavla10
14. jan 2022

Ahoj nám až okolo 9 mesiacov, keď malá začala pomaly chodiť 🙂 ... čakala som, že po príkrmoch to bude lepšie, ale nebolo .. akurát som musela ešte častejšie prať, všetko bolo farebné už 😀 😀

enusamt
14. jan 2022

V 11 mesiaci

autor
14. jan 2022

@24pavla10 a ja som dufala,že to trvá len chvilku 🙈

evuska135
14. jan 2022

Ked deti zacali jest prikrmy. Starsi mal slabsi reflux jemu to preslo po prikrmoch, mladsia mala dlhsie tak do 8m

vreckovka2
14. jan 2022

@dr_smajlik prosim ta a nemal reflux vplyv na zubky? Pripadne si ich nejako speci chranila?

deti95060810
14. jan 2022

krátko pred prvým rokom...

dr_smajlik
15. jan 2022

@vreckovka2 veru mal, a veľký, dodnes sa s nimi trápim a to má dcéra 6 rokov. Začali sme postupne tie hlboké kazy opravovať ale je to doslova ako splachovať peniaze do záchoda. Mala 6 kazov, z toho 4 obrovské, doslova diery. Chvalabohu postupne už sa jej chrup mení, dúfam že keď v padajú tak už bude lepšie. Totiž najskôr nám povedali ze pri tých mliečnych u malých detí je to za ťažko, že kým nebolia že nezvyknú robiť. Ďalší zubár nás z ožil kde sme doteraz boli, že to už je neskoro riešiť. S terajšou zubarkou sme sa dohodli, že budeme postupne opravovať. Lenže opravili sme prvý, ôk, opravili sme v novembri druhý a tesne pred Vianocami sme leteli na zubnú pohotovosť to otvoriť, lebo sa jej urobil zápal nakoľko mliečne zuby sa robia inak ako trvalé. Akurát v pondelok sme boli s tým zubom na kontrole a rozhodli sme sa ho ponechať otvorený a tie zvyšné ani ne riešiť kým nebudú bolieť alebo nevypadnu. Je to komplikovane, chcela by som aby mala pekne zúbky ale dať za mliečny zub oprava 30 eur do mesiaca pohotovosť ďalších 60 a potom sa to môže po zavreti opakovať. Takže dokola naháňať pohotovosť a otvárať a, zatvárať alebo ešte je možnosť vytrhnúť ale keďže sú to stoličky tak by sa, jej mohli zuby po posúvať krivo no tak zatiaľ bohužiaľ takto... Najhoršie je ze ten reflux reálne môže pokračovať aj do dospelosti, len nie v takej miere ako u bábätiek.