Maminky, moj chlapcek ma rok a pol, neviem ale naozaj, kedy mam zacat riesit pretahovanie cikulky, nasa obvodna, ze mame len nakuknut a nechat tak...potom som patrala a nadabila na kremik od justu, ale jedna maminka mi pisala, ze ona to riesila az ovela neskor a ze mame cas..ale moj problem spociva v tom, ze jemu zalud vobec nejde pretiahnut, ma tam taku malu durocku..velmi sa bojim, ze s tym budeme mat problemy..:/ co robit? riesit to uz teraz? a ako? velmi by ste mi pomohli, dakujem za kazdu radu..
moj malý má 17 ,mesiacov a neriešim, trošku mu to ide, ale nie velmi, nechcem mu ubližiť.
Maly ma tri roky a pretahujeme od narodenia a ide mu to krasne.pri starsom som zacala neskor a vobec mu to neislo a nakoniev mu to stahovali.tak odporucam skusat
ja som riešila, až ked riešila Dr.
Synovi sa to podarilo v 3 rokoch, ale potom sme to zasa nechali tak a znova začali v 5 rokoch. Pomohli nám kúpele v slezovom maceráte (výluh zo slezu robený za studena) a slezový kremik od JUSTu, parádne to uvoľnilo.
My sme na zaciatku stahovali len trosku ako nam povedala dr. Ked mal maly asi ani rok tak nam znami ukazal ako stiahnut predkozku drobec tam mal tolko spiny ze sme mu potom poriadne zacali stahovat a natierat slezovym kremom od justu povolilo polovicu ale teraz nam nepovolilo ani milimeter.ale nekupeme kazdy den ako ked bolo babatko.kupeme kazdy druhy den a vtedy natriem.tak mozno aj preto nechce povolit.u
My sme do 3 rokov pri oboch synoch nesťahovali vôbec, ale doktorka - detská urologička nám hovorila, že by sa malo tak od dvoch rokov začať so sťahovaním. Prvý syn nemal žiadny problém, druhý má prirastenú predkožku, ale už natierame slezovým krémom a pekne sa uvoľnuje.
Mam dvoch chlapcov...starsiemu to neslo, boli sme u urol oga, stiahol mu ju nasilu, krvacalo to...viac sme tam nesli, s mladsim uz vobec nie...neskor, cca okolo 5,6 rokov si to chlapci zacali stahovat sami a snes su takmer dospeli a uplne v poriadku
Môj malý má 2 roky a ja ani neviem ako sa to má robiť. 😞 Lekár mi to ukazoval ale jemu to išlo a mne to tak nejde. Hľadala som aj nejake videá na nete, ale nič som tam nenašla. Jasne taketo videá tam nemôžu byť, ale tiež nechcem nic zanedbať. O tom kremiku od justu som nepočula. Naozaj tak zaberá?
My sme vobec nestahovali. Doktor nam povedal, ze priroda vie preco to zariadila tak ako to je - zavrete. Ze je menej infekcii a tak. Ze dieta ako sa s pipikom hra si to postupne same ponatahuje a vie ako moze zatlacit kedze citi bolest... Teraz ma tri roky a uz to ma na 75% stiahnute a dokazal to sam. Doktor na kontrole povedal, ze ako mava erekciu tak tym sa to zvecsuje a natahuje same. Ale vsetko len za predpokladu pokym cika normalne, nema to zapalene a podobne... vtedy by sa to muselo riesit inac.
@liaka presne tak, ja som pri prvom synovi sťahovala, lebo mi to kázali a nakoniec musel ísť na operáciu, pri druhom som povedala, že kašlem na to, nebudem si decko trápiť a má 5 rokov a ide mu to v pohode, samé to povolilo, teraz mám tretieho syna a sťahovať nebudem vobec
@janickacrazy @liaka úplne s oboma súhlasím. Pokial dieta nemá problém ako balonikovanie a zacervenanie,tak s tým absolútne netreba nic robiť. Aj nám Dr. povedala,že fimoza je ochrana pre infekciami.Príroda je múdra. V zahraničí sa nikdy nic take nerobilo. To len u nás je taká móda,že sťahovať a cim skor,lebo uz včera bolo neskoro. Samozrejme,že ak je zdravotný problém,tak to neplat,ale ten je skôr výnimkou.
@mysiacik212 nášmu sa zapálila. Urológ musel nasilu stiahnuť. Za mňa pretahovať čo najskor
Maminky nato kaslu a potom maju drobci problem. Nedavno bolo stretnutie ceskych a slovenskych urologov a toto bola dost dlha tema a sa vyjadrili,ze sa to ma robit od narodenia. My nemame ani rok a ide nam to krasne dolu cele ! Ziadne kremy a hluposti. Cista vodicka,pri kazdom kupkani stiahnut a hotovo
@mysiacik212 My sme sťahovali od narodenia pri každom kúpaní - samozrejme nie na silu ale len trošku. A tiež žiadne problémy a ani nič podobné. Sesternica malému vôbec nesťahovala - má 5 rokov a už mu to 2x rezali.....Takže každá rada "drahá" - ono jeden povie tak druhý tak..... 😉
@07022007 veď práve,že diskutovali urologovia zo SR a CR. Keby tam boli Dr zo zahraničia,tak nic take nepadne. Len pre zaujímavosť info zo slovenskej Wikipédie: https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Fimóza ( neodporúča sa s tým nic robiť,lebo je to prirodzene )
My sme od narodenia po troške skúšali sťahovať. Nám to doktor takto kázal a ja som sa rozhodla, že to budem akceptovať. Okolo roka nám to prešlo úplne celé. Názory na túto tému sa samozrejme rôznia. Moja kamarátka nejaké sťahovanie neriešila a nakoniec im to musel robiť urológ, ale keď som jej malého videla po zákroku, bolo mi ho veľmi ľúto. Ja si myslím, že jemným sťahovaním od malička sa nič pokaziť nemôže, ale treba veľmi opatrne.
Ahojte..nasa doktorka kazala stahovat. Tie co tvrdite ze netreba: co sa moze stat stahovanim? Okrem teda moznej infekcie (co pei hygiene snad nehrozi). Dakujem.
@intrograla Kolko mal rokov kamaratkin maly,ked mu robili zákrok?
@orsi_h
Ked sa predkozka stahuje nasilu, mozu vznikat trhlinky, ktore sa hoja jazvou a potom sa uz nic bez lekarskej pomoci stiahnut neda.
Moj najstarsi syn (11r) si predkozku stiahol prvykrat sam. Zacala sa mu uvolnovat v 8 rokoch, plne stiahnutelna bola v 10. Strednemu som skusila par mm ja a vysledok? Zrejme som narobila zrasty a zakrok ho neminie. Nemal ani zapal, ani nic viditelne, len sa to skratka cele zlepilo. Po konzultacii s urologickou to budeme riesit az v adolescentnom veku. Dovtedy to nechame na prirodu. Puberta este moze urobit svoje.
Určite nečakať a preťahovať...OD NARODENIA... My mame 14mes. A obom krasne uz ide predkozka dole 🙂 spokojna som ja a aj dr.nas pochvalil 🙂 neviem si predstavit ze dieta bu malo potom trpiet,pretoze ja ako matka som mu to nerobila...
Od začiatku jemnucko sme pri kúpaní sťahovali, malý má 11,5 mes. a všetko je super, za nás - ano.
mam dvoch synov, jeden uz velky. robili sme od narodenia, pomalinky pri kupeli, jemnucko. az do veku kedy si ju vie stahovat sam.
z mojho okolia kto to nerobil a nechaval na prirodu skoncil bud obrezany alebo aspon na strhavani.....
Ahoj....my mame 14mesiacov a uz mame predkozku uplne stiahnutu. Moj nazor je ze netreba s tym cakat velmi dlho teda vobec. Niektore doktorky odporucaju stahovat od narodenie niektore nie. Ja si myslim ale ze je dobre troska stahovat lebo cim neskor sa to riesi tym je to pre chlapca horsie. Tym ze dieta rastie rastie mu aj pipik a samozrejme aj zalud preto cim neskor sa to stahuje tym to ide tazsie. Dufam ze som Vam aspon troska pomohla🙂