Kedy sa vyskytujú kiahne?

18. júl 2024

Celoročne alebo je nejaka špeciálna doba kedy sú kiahne na vzostupe?

terezka1947
18. júl 2024

Asi celoročne,ale skoro všetci v mojom okolí ich mali koncom jari,resp.koncom školského roka.

ibrunova
18. júl 2024

Celoročne

marci77
18. júl 2024

ano, tiez som zachytila informaciu, ze teraz koncom sk.roku vela deti malo ....staci, ze jeden pride do kolektivu a uz to potom ide, inkubacna doba 3tyzdne

aj starsi syn mal tak zaciatkom juna
ale urcite celorocne

autor
18. júl 2024

Baby ja som počula že to je hlavne na jar, ja by som chcela s nástupom dieťaťa do škôlky aby to bolo ideálne na jesen, myslite že na jesen budú kiahne alebo len sople a kašle ? :D

marci77
18. júl 2024

moja chodi do skolky uz rok....a kiahne tam zatial nechytila

vacsinou potom p.ucitelky informuju v zmysle, ze v skolke sa objavili kiahne, vsi a pod.

ak by si chcela takto planovane....tak to skor ist sa k niekomu zahrat, kto ma kiahne a potom by ste to mali absolvovane

ibrunova
18. júl 2024

Toto vôbec neovplyvníš, nenaplánuješ.. Moja dcéra prešla asi 10 vĺn kiahní, návštev a chytila ich ako 15 ročná od mladšieho brata.

autor
18. júl 2024

@marci77 to je dobrý nápad 🙂 a vsi v škôlke sa ako riešia? Zavrú škôlku na nejaky čas?

autor
18. júl 2024

@ibrunova fiha, ja zas som mala kiahne dvakrát za život. a pritom tiež sa vraví že kiahne len raz a už je v tele imunita :D

sofiia87
18. júl 2024

U nas sa siria kiahne momentalne teraz🙈pred koncom sk roka evidujem kazdy rok oznam v skolke, to je asi taky peak. Inak ako baby pisu, celorocne

tamvtme
18. júl 2024

Akurat pred par dnami mi DR hovorila, ze teraz je to hodne rozsirene a co si vsimam tak kazdorocne kolegyne tesne pred letom stres, ci nechytia deti kiahne akurat pred dovolenkou, lebo tesne pred prezdninami sa vyskytli v skole/skolke

tamvtme
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
18. júl 2024

Ved daj zaockovat. Ver, ze nechces aby ti dieta teplotovalo a revalo lebo ho vsetko svrbi.

monnci2226
18. júl 2024

presne tak neovplyvnis to - my sme prvu vlnu v skolke prezili bez ujmy, potom sme prezili kontakt taky ze sa s kamoskou mojkali, tulili - kamoska uz bola infekcna lebo sa na druhy den vyhadzala 😅 2 tyzdne sme sledovali, cakali a nic 😂..... za pol roka bum a vobec aleze ozaj vobec netusim kde sme ich chytili

deedol
18. júl 2024

Celorocne a dala som zaockovat, nech mame pokoj

aliziana
18. júl 2024

@beata_k môj bol zaočkovaný (stihli sme 1 dávku) a aj tak dostal, dokonca komplikovanejší priebeh

kamatopo
18. júl 2024

Naši susedia prišli o letnú dovolenku čo ich malá to chytila ku koncu školského roka 🤷kiahne sú nevyspytateľné a kedykoľvek môžu prísť.

jurka2907
18. júl 2024

My sme mali v máji.

beata_k
18. júl 2024

@aliziana Preto su dve

aliziana
18. júl 2024

@beata_k no ja viem, že sú 2, a čo teraz? Ako som ho mala ochrániť, aby to po 1. dávke nedostal?

beata_k
19. júl 2024

@aliziana Nijak, stava sa.

milanemila
19. júl 2024

Kiahne su tak zbytocna a neprijemna choroba, nastastie som dceru dala zaockovat a dam aj druhe dieta a nemusim riesit, ci ked je vonku 35 sa mi bude dieta este dieta trapit aj s horuckami.