Celoročne alebo je nejaka špeciálna doba kedy sú kiahne na vzostupe?
Celoročne
ano, tiez som zachytila informaciu, ze teraz koncom sk.roku vela deti malo ....staci, ze jeden pride do kolektivu a uz to potom ide, inkubacna doba 3tyzdne
aj starsi syn mal tak zaciatkom juna
ale urcite celorocne
Baby ja som počula že to je hlavne na jar, ja by som chcela s nástupom dieťaťa do škôlky aby to bolo ideálne na jesen, myslite že na jesen budú kiahne alebo len sople a kašle ? :D
moja chodi do skolky uz rok....a kiahne tam zatial nechytila
vacsinou potom p.ucitelky informuju v zmysle, ze v skolke sa objavili kiahne, vsi a pod.
ak by si chcela takto planovane....tak to skor ist sa k niekomu zahrat, kto ma kiahne a potom by ste to mali absolvovane
Toto vôbec neovplyvníš, nenaplánuješ.. Moja dcéra prešla asi 10 vĺn kiahní, návštev a chytila ich ako 15 ročná od mladšieho brata.
@marci77 to je dobrý nápad 🙂 a vsi v škôlke sa ako riešia? Zavrú škôlku na nejaky čas?
@ibrunova fiha, ja zas som mala kiahne dvakrát za život. a pritom tiež sa vraví že kiahne len raz a už je v tele imunita :D
U nas sa siria kiahne momentalne teraz🙈pred koncom sk roka evidujem kazdy rok oznam v skolke, to je asi taky peak. Inak ako baby pisu, celorocne
Akurat pred par dnami mi DR hovorila, ze teraz je to hodne rozsirene a co si vsimam tak kazdorocne kolegyne tesne pred letom stres, ci nechytia deti kiahne akurat pred dovolenkou, lebo tesne pred prezdninami sa vyskytli v skole/skolke
Ved daj zaockovat. Ver, ze nechces aby ti dieta teplotovalo a revalo lebo ho vsetko svrbi.
presne tak neovplyvnis to - my sme prvu vlnu v skolke prezili bez ujmy, potom sme prezili kontakt taky ze sa s kamoskou mojkali, tulili - kamoska uz bola infekcna lebo sa na druhy den vyhadzala 😅 2 tyzdne sme sledovali, cakali a nic 😂..... za pol roka bum a vobec aleze ozaj vobec netusim kde sme ich chytili
Celorocne a dala som zaockovat, nech mame pokoj
Naši susedia prišli o letnú dovolenku čo ich malá to chytila ku koncu školského roka 🤷kiahne sú nevyspytateľné a kedykoľvek môžu prísť.
My sme mali v máji.
Kiahne su tak zbytocna a neprijemna choroba, nastastie som dceru dala zaockovat a dam aj druhe dieta a nemusim riesit, ci ked je vonku 35 sa mi bude dieta este dieta trapit aj s horuckami.
Asi celoročne,ale skoro všetci v mojom okolí ich mali koncom jari,resp.koncom školského roka.