Kedy sa vašim ratolestiam zatvorila fontanela?

drobaja
28. jún 2021

Ahojte 🙂
Kedy sa Vašim ratolestiam zatvorila fontanela? S malym mame ísť na vyšetrenie na neurologiu, ale on ma fontanelu už úplne malú, preto sa obavam, či vôbec bude možné vyšetriť ho. Absolvoval niekto takéto vyšetrenie s 10mesacnym babatkom?
A akú ju majú mať 10mesacne detičky?
Dakujem

tosomja
28. jún 2021

@drobaja moj má 16 m a už ma zatvorenu. Na 10 m mal asi 1,5x1,5 CM

vikybotka
28. jún 2021

Do roka sa zväčša dá vyšetriť 🙂 aj my sme boli vtedy cca a bez problémov vyšetrili

evkamotka
28. jún 2021

Nas mal v 10m tiez uz takmer nic a hlavka mu rastie. Ona rastie aj cez svy

hrasocek12
28. jún 2021

Mojej sa uzatvorila fontanela v 7mich mesiacoch a vysetrenie je ok, skontroluje motoriku, poprezera, bude pozerat a pytat sa co dokaze uz a pocuvat ako blaboce, proste ci je fyzicky aj mentalne ok 😊 a ak sa da pozrie sonom cez fontanelu mozog 😊 nam skusila pozriet v 8mich mesiacoch ale nevidela nic kedze uz bola fotanela zrastena, kazdemu sa individualne uzatvara

sazumak
28. jún 2021

Našim obom v 6 mesiacoch a nikto nič neriešil 🙂

zuzanockamt
28. jún 2021

Keď mal 3 mesiace, mal ju už len štrbinovitú, do 6.mesiaca sa uzavrela úplne. Medzitým absolvoval sono mozgu, no nebolo možné už všetko vyšetriť, na CT nebol, je sledovaný na neurológii od 4.mesiaca.

00kvetinka00
29. jún 2021

V 2 mesiacoch uz len strbinka ..... stale hlavka moze rast u nas je teda malinka ale podla capic vidim ze rastie ..... boli sme aj na CT cakame uz len na MRI (ak ho zas nezrusia a nedaju dalsieho pol roka cakania ) .......uz rok sa tam nevieme dostat