Ahojte 🙂
Kedy sa Vašim ratolestiam zatvorila fontanela? S malym mame ísť na vyšetrenie na neurologiu, ale on ma fontanelu už úplne malú, preto sa obavam, či vôbec bude možné vyšetriť ho. Absolvoval niekto takéto vyšetrenie s 10mesacnym babatkom?
A akú ju majú mať 10mesacne detičky?
Dakujem
Do roka sa zväčša dá vyšetriť 🙂 aj my sme boli vtedy cca a bez problémov vyšetrili
Nas mal v 10m tiez uz takmer nic a hlavka mu rastie. Ona rastie aj cez svy
Mojej sa uzatvorila fontanela v 7mich mesiacoch a vysetrenie je ok, skontroluje motoriku, poprezera, bude pozerat a pytat sa co dokaze uz a pocuvat ako blaboce, proste ci je fyzicky aj mentalne ok 😊 a ak sa da pozrie sonom cez fontanelu mozog 😊 nam skusila pozriet v 8mich mesiacoch ale nevidela nic kedze uz bola fotanela zrastena, kazdemu sa individualne uzatvara
Našim obom v 6 mesiacoch a nikto nič neriešil 🙂
Keď mal 3 mesiace, mal ju už len štrbinovitú, do 6.mesiaca sa uzavrela úplne. Medzitým absolvoval sono mozgu, no nebolo možné už všetko vyšetriť, na CT nebol, je sledovaný na neurológii od 4.mesiaca.
V 2 mesiacoch uz len strbinka ..... stale hlavka moze rast u nas je teda malinka ale podla capic vidim ze rastie ..... boli sme aj na CT cakame uz len na MRI (ak ho zas nezrusia a nedaju dalsieho pol roka cakania ) .......uz rok sa tam nevieme dostat
@drobaja moj má 16 m a už ma zatvorenu. Na 10 m mal asi 1,5x1,5 CM