och, koľko preklepov som urobila v otázke... ospravedlňujem sa....
Myslím mesiace (týždne)....
Synček sa začal pretáčat začiatkom siedmeho mesiaca.
my sa ešte tiež nepretáčame... 🙂 aj to príde 😀
zhruba v piatom, ale to je fakt indivindi 🙂 kazde babatko je sikovne na nieco ine a plus minus mesiac aj viac vobec nehra rolu
to mam najradsej doktorske posudzovanie podla nejakych sprostych tabuliek. 😖
Prvy krat sa pretocil ked mal tri mesiace ale asi len dva krat, ale, uplne intezivne ze v ramci hrania tyzden pred ukoncenym piatym mesiacom 😵
Ahoj ono je to velmi individuálne niektoré dieťa sa začne skôr pretáčať iné skôr prihovárať, nám sa začala malá otáčať niekedy v polovičke 5. mesiaca ale niektoré deti sa pretáčajú aj skor iné zase neskor 😉
moja sa z chrbatika na brusko pretocila ked mala presne 5mes a naspat o 3t neskor
starsia presne!!na 6 mesiacov- a to nam dokina vtedy vravela, ze pokial sa nebude pretacat do 6 mesiacov, tak zacneme cvicit Vojtovku☹ , a mladsia uz na 5 mesiacov sa pretacala dookola ako valcek 😀 😉
prvy drobec presne na 4.mesiac, druhy drobec v 7.tyzdni...sme pozerali asi tak 😲 😲 😲 😀 ale rucku si vedela sama vytiahnut tiez tesne pred 4.mesiacom
v 8-9 mesiacoch...do 8.mesiaca ma na to oficialne cas 😉
nam sa zacala pretacat z chrbata na brusko koncom 3. mesiaca a naopak o mesiac neskor 😉
my máme 4 mesiace a 14 dní a prevalíme sa zatiaľ len na bok a keĎ ho dám ležať na bok, tak sa skoro stále prevalí na bruško, ale z chrbátika na bruško sa nám zatiaľ ešte nepodarilo 😉
3,5 mesiaca
z bruska na chrbatik 5,5 m. ale ako kazdy pise, vsetko ma svoj cas.
Syn mal 3mes a dcérka necelé 3...teda obaja veľmi skoro, ale je to individuálne a vôbec sa nestresuj, ešte ste v norme a stále máte čas....každé dieťatko robí niečo skôr oproti priemeru a niečo neskôr...
Moj lenivec najmenší sa začal,ked mal sedem mesiacov... 😀 každé dieťa je inéééé... 😅 netreba to porovnávať.
moj drobec sa zacal pretacat na 3,5mesiaca a naopak na 4,5mesiaca ale kazde dieta ma svoje tempo 😉
...4 mesiace........ a teraz ma skoro 8 a už sedí, lozí do predu na štyroch a skúša sa stať, ked sa niečoho drží....ale má len 6,5 kila, takze to trapi mna, ze je drobna 😉
nas drobcek priblizne v 5,5 mesiaci...
Presne na treti mesiac.Potom asi 3 tyždene nič ,a od tych cca 4 m sa točil už pravidelne,ale napr.z bruška na chrbat tiež prvy krat cca v 3 m, ale potom až v 6 a pol.Tie pauzy su zaujimave.
ked mala 2 a pol mesiaca
nasmu sa to raz podarilo ked mal asi 3 mesiace. potom az po ukoncenom 7. 😅
ahoj, my sice mame uz takmer 6mm, ale korigovany vek mame 4m a 2tt,
teraz to je uz uvedomele otacanie, nie ako skor, ked to bola skor nahoda.
ale kazde dietatko je individualne, takze hlavne klud a trpezlivost
naša malá sa začala pravidelne pretáčať v 3 a pol mesiaci 🙂
Náš malý sa začal otáčať keď mal 4,5 mesiaca.
z bruska na chrbat v tretom mesiaci a naopak niekedy v piatom a to sa rovno zacal plazit a v tom istom mesiaci aj stvornozkovat a koncom piateho sa aj postavil lebo chcel z gauca silou mocou nieco stiahnut 😀
Teraz keď to čítam, tak sa nad tým zamýšľam... to preto cítim niekedy, že je mimi viac napravo, alebo naľavo, dole alebo hore? 🙂 Alebo ako to cítim, že sa pretáča? Lebo do 20teho týždňa to často ani necítiť, že sa tam niečo ukrýva 🙂 Ale začínam mať pocity, že ho aj cítim 🙂 A tuším sa aj bruško viac vydulo 🙂
Mne sa dcérka začala otáčať na začiatku 4 mesiaca a opačne o mesiac neskôr
okolo 5mes. 😉
na obidve strany 5 mesiacov a 10 dní 😉
Syn presne 25.augusta, čo bol takmer ukončený 5.mesiac, ale s diagnozou diastáza brušných svalov a po aktívnom cvičení 1cviku z vojtovky (čakali to od neho po ukončenom 3.). Dcéra bez diagnozy sa začala pretáčať zhruba v ôsmom, ja som to neriešila.