Ahojte mám synčeka 16 mesačneho je predčasne narodený a má pokles laveho viecka,boli sme na ocnom a u neurologa po tejto stranke je malý ok.Ten pokles sa dá riesit operacne az po 3 roku zivota.Syncek je precitlivený od narodenia,pri niektorych ludoch hlavne doktoroch histericky place boji sa.Na rodinu ale aj cudzich ludi reaguje dobre bud sa hanbi usmeje sa ,pri niektorych ludoch ale place.Je na mna velmi naviazany vsade ide za mnou.Ked odidem do druhej izby hned za mnou bezi a place.Inak je sikovný pohra sa sám,skladá kocky,rozne napichovacky vkladacky auticka.Stáva sa ze ma obcas capne po tvari a nielen mna aj muza starkych a dokonca aj druhe dieta v jeho veku uz capol .Chytim mu rucku a pohladkam sa po tvari ze moja maminka a nesmies ma bit mamu to boli.Neviem ako reagovat a ci je to normalne taketo spravanie co vtedy robit.Na ulici ma zastavil jeden pan so slovami ze aj on má autisticke dieta a ponukal mi oblecenie pre syna.Ja neviem ostala som zarazena povedala som ze ale moj syncek nieje autista ,ospravedlnil sa .Mozu to byt prejavy autizmu taketo spravanie a kedy sa to da diagnostikovat? Doktorka nikdy nic nepovedala ze by bol takto chorí.Posielam aj fotku maleho ,najlepsie keby mi napisali maminky deticiek s takouto diagnozou.Dakujem pekne za nazory
Nič z toho, čo si napísala, nie je príznak autizmu. Rozumie ti? Zdieľa pozornosť? Ukazuje prstom? Reaguje na meno?
@thereisabear na meno reaguje,aj keď mu poviem aby nieco urobil tak urobi,donesie,napr.v knizke na zvieratka neukazuje prstom ani zvuky nenapodobni len sa usmieva ked si citame pozerame obrazky
@linki90 úplne je v poriadku, to že bije...to skúša každé dieťa...musí pochopiť, že je to zlé a nerobí sa to. Ak napomáha to čo robíš, tak choď na to inak...aby vedel, že sa hneváš, že je to proste zlé. Čo sa týka viečka, to som mala aj ja...očná mi ešte v škôlke kázala jedno oko zakryť rukou a mrkať s tým druhým ( od mamky viem ) Mám 40r a stále to mám, nie výrazné, ale mám poklesnuté...aaaa nie som autistka 🙈
To s v živote nepočula, že by niekto bol taky macher a vedel podľa toho ako dieťa vyzerá zistiť autizmus. Aut dieťatko nemám, ale prejavy tvojho mi prídu úplne normálne, ako všetky deti u nás v rodine. A propo, synček je krásny 😉
Dieta je podla popisu uplne v poriadku, nic nenasvedcuje PAS.
Podla popisu je uplne v poriadku na
Máš krásne zdravé dieťa, to čo popisuješ je úplne bezne🙂
@linki90 je este skoro na diagnozu ta sa da az okolo 2 a pol roku stanovit vacsinou sa to skorej neprejavuje tvoj sa sprava uplne normalne mam doma autistku tak to viem porovnat
tiez mam autistu v tomto veku je este skoro na urcenie diagnozy ak tak len hlboke stavy autizmu ale tych je minimum a casto su tam pridruzene diagnozy. neboj sprava sa bezne
v tomto veku je správanie tvojho syna uplne normálne.....práve preto sa stanovuje autizmus až po 3roku, lebo dovtedy majú malé deti veľa znakov autizmu, ale tieto postupne vymiznú....