Kedy po kiahňach môže ísť dieťa do škôlky?

zuzkaa1991
19. máj 2024

Dobrý deň
Hľadám informácie ale nič som nenašla
Záujima ma kedy mooze dieťa ist do škôlky niekde čítam ze keď su chrasty už niekde až po odpadnuti poslednej chrasty.
Planujem dať dieťa na 19ty deň do škôlky keďže vtedy končí mi uz očr máme týždeň za sebou už viacmenej jej zmizli polovica ostali len veľké chrasty čo predtým mala veľké pluzgiere.
Zaujíma ma aj imunita aj keď každé dieťa je iné. Vitamíny som počas kiahni zvýšila čo počítať pri nástupe do MŠ má 6r dcéra.

magimi
19. máj 2024

Pri kiahnach sa dieťa cca 6 dní vysypava a 6 dní zasycha. Keď sú všetky kiahne zasusene, dieťa už nie je infekčné. Teda cca po 2 týždňoch od 1. vyrážky za bežného priebehu kiahní by už mohlo ísť. Samozrejme to je teória, treba k tomu pristupovať individuálne. Ale na 19. deň keď je už len kde-tu chrasta určite!
Po kiahnach je imunita oslabená aj pol roka. Teda moje deti okamzite chytili angínu 😀 a potom vychytavali všetko, čo sa okolo nich "obtrelo" , s tým treba rátať a zvýšiť vitamíny+ probiotiká.

zuzkaa1991
autor
19. máj 2024

@magimi nooo ja som zvedava co nas caka kedze tento školský rok pekne vydrzala v škôlke 🙏 a to sme zmenili MŠ inac bola nonstop chora ale zas sme na dedine takze menej deti....ale ďakujem za informácie vitamíny a probiotika ma pravidelne plus zacina aj 3 cyklus s arkodefenses 😇

jaskolka
19. máj 2024

Keď je zasušená aj posledná vyrážka, dieťa už nie je infekčné. Čiže teoreticky môže ísť do škôlky. Tam ide skôr o to, že je veľmi znížená imunita, čiže to môže chytit aj taky vírus, s ktorým m by si bežne telo poradilo bez akýchkoľvek problémov, a následne aj tak bude musieť zase ostať doma. Syn dostal kiahne v polovici decembra,do škôlky šiel presne o mesiac, čiže až v novom roku. A po pár dňoch bol zase doma týždeň, lebo ochorel. Následne opäť týždeň škôlka a týždeň doma. Až niekedy v jari sa dostal "zase do formy" 😊

zuzkaa1991
autor
19. máj 2024

@jaskolka jasne chapem ale zas ide leto verim ze menej vírusov bude🤣😁

Chcela by soom sa opýtať ohľadom ohľadom chrastiev cely čas jej natieram s tantum verde aj tie chrasty stále treba. Ešte?plus ju uz vecer namáčamm v hypermanganovom kupeli

Vo vlasoch ma. Tiež chrasty mohla by som umyt vlasy so šampónom?nikde sa neviem nic docitat jedine prebieh alee zvysok ako co s chrastami s mydlami😇
Divne mi je se 3 týždne aby som neumyla vlasy uz skoro 2 týždne teraz nema a vaham ci dness umyt jej konečne kedze ma dlhe

jaskolka
19. máj 2024

@zuzkaa1991 ja som im normálne umývala vlasy, aj dcéra potom dostala kiahne, čiže obaja ich mali. Šampónu som dávala len málo, zriedila som ho vodou. Kupala som ich v hypermangane a na telo som dávala takú ošetrujúcu penu, Pox sa myslím volala. Ona to mala horšie, aj vo vlasoch plno chrasticiek, syn na hlave mal len pár vyrážok. Vlastne celkovo to dcéra horšie znášala, ale našťastie ani jeden z nich nemá žiadne jazvy.

zuzkaa1991
autor
19. máj 2024

@jaskolka super takze kludne mozem umyt vlasy ked ma chrasty...ďakujem tak verim ze ani my nebudeme mat jazvy aj ked kričím.nech nechyta kedze jej začali odpadavat chrasty aj vacsie