Caute, ked uz vidite, ze viac kycha, sem tam zakasle, a pocujete sople, tak uz dieta nechavate doma? Alebo pockate, kym choroba vypukne, resp. mozno nie.
Áno presne pri týchto príznakoch už nechávam doma. Ani sme nechodili do škôlky a ak začala kýchať už sme sa vyhybali navstevam. Nikdy som nenechala prerásť soplik a kasel do nejakej ťažkej choroby.
@simona20201309 a ako dlho si ho nechala doma? Az kym nebude mat sople?
Áno. Kvapky na riedenie hlienov a fúkať fúkať fúkať. Inhalovat, sauna. Cisticka vzduchu na noc, cibuľa do izby,... všetko možné. Nikdy sopeľ neprejde skôr ako za 4-5dni, ale vždy prejde a naozaj ešte nikdy to neprepuklo do nejakých zápalov priedusiek.
Za mňa ak si to môžeš dovoliť tak doma nechať lebo na začiatku je to lepšie podchytiť ako potom keď sa stav dieťaťa zhorší a bude to na dlhšie.
@simona20201309
@misinka0611 diky zeny. Tak som to dobre spravila.
Samozrejme. Nad tým ani nie je čo premýšľať. Dat dieťa so soplom, Kychanim ci kaslom do škôlky a čakať co z toho bude je podľa mňa vrchol hlúposti, sebeckosti a necitlivosti voči vlastnému dieťaťu.
@simona20201309 vies co, u nas v skolke, v zahranici mozu chodit do skolky s nadchou. 🥲 A aj so zapalom, oka ucha, ale v tychto pripadoch iba s potvrdenim od dr, ze nie je infekcne.
Ale ja som ho neposlala, ma zatial trochu upchaty nos.
Viem. Preto majú v zahranici chronické nádchy, zápaly. 25r ľudia majú zdravotné problémy ako 80r dedko. Prechodene, nedoliecene, poprenachladzovane od kosti, lebo sú super otuzilci co v 10st behajú deti bose a bez čiapok....
Mnohé si berú zahraničie za príklad, ale majme zdravy rozum🙏
Určite to nie je žiadna výhra a v prvom rade pozerám na pohodlie dieťaťa- ako sa asi cíti v kolektíve.
Tak ako píše @simona20201309, naposledy dcéra začala sopliť večer a ráno som ju do škôlky už nedala, bola doma 10 dní, kašel sem tam, nič hrozné, ale aspoň to neprepuklo do zápalu.
Uff, syn mal zápal ucha a teda horúčky a bolesť, že plakal. Dr. ho pustila do škôlky až o 1,5 týždňa. Si neviem predstaviť ako by bol v škôlke, veď bral aj ATB. Veľa žien si tu zahraničie berie ako príklad, ale ako som písala radšej podchytiť hneď ako potom riešiť horší stav, nehľadiac na to, že potom sa v tej škôlke tie choroby len točia a sú deti ktoré majú takú imunitu že to neostane len pri soplíku. Čistý kolotoč.
@sheila121 skola je rozdiel. Tam si nepodavaju ocmuľane hračky medzi sebou ani si predpokladám nekychaju do tanierov, ale dá si ruku pred ústa. A myslím, že prvacka ci deviatacka nechodí so sviečkou oid nosom. Preto vie na začiatku choroby zabrániť tak rýchlemu šíreniu ako v škôlke
@simona20201309 ufff... Presne si to vystihla. Minule tu bola tak zima, ze sme si obliekli normalne hrubsi kabat, syn ciapka a sal. Na ihrisku mamina v kabate a dievcatko v letnych kvetinkovych satach a sandale - bosa a brutal kaslala. Akoze nechapem naozaj. Kebyze to nevidim na vlastne oci, neuverim.... A bezne vidim deti velmi lahko oblecene v chladnejsom pocasi.
A opacne, v lete pri mori u nich ziadny klobuk.
Napríklad túto noc viac soplil ako inokedy, ale ráno bolo všetko ok, tak išiel do škôlky, ale ráno som učiteľke povedala, že sa mi zdalo, že kychal viac. Keď som pre neho išla, učiteľka povedala, že boli všetko ok.
Minule som ho dala do škôlky, nič mu nebolo, a učiteľka mi už poobede povedala, že kychal ako somárik, že nonstop. Tak bol týždeň doma.
Ale môj je alergik, tak ťažko s ním, niekedy sama neviem či len sa potrebuje vykýchať, či už začína choroba. Keď má, však, zelené sople, alebo kašle, už ho nechávam doma, ani nerozmýšľam.