Kedy navštíviť pediatra?

29. jan 2023

Pri akých príznakoch idete s dieťaťom k pediatrovi pokiaľ ma chrípku, kašeľ a sopeľ? ...8 mesačne dieťa, už týždeň trvajúci kašeľ a sopeľ, podávaný sirup, Nasivin a inhalácia. Kašeľ bol vlhký, chvíľami taky stekavy ale dnes už je to o čosi lepšie počuť ze lepšie sa mu vykasliava, soplik ma ale o čosi menej nasivin sme už vysadili. Teploty nemá

majlo1234
29. jan 2023

Ja by som sla pri horucke trvajucej viac ako styri dni, a pri dusnosti. Syn ma rok a pol, posledne mesiace je on a off vkuse nachladeny, sople a zo soplov kasle, ale k pediatrovi nechodime, taky stav zvladam v pohode doma.

marianarem
29. jan 2023

Ja idem so soplom a kaslom az ked uz trva tri tyzdne alebo viac. U mojho je napr. 2 tyzdne uplny standard. Teraz pri aktualnej chorobe som kontaktovala pediatricku, lebo mu zacalo aj vytekat zltozelene z oka a s tym som nemala skusenosti.
Inac by som isla pri dlhotrvajucich horuckach (viac ako 4 dni), pri chrcani v hrudniku, pri komplikacisch ako bolest ucha a podobne. Alebo ak by sa objavil nejaky priznak, ktory by bol nestandardny a nevedela by som, co si mam o nom mysliet.

zorkahorka
29. jan 2023

S dietatom do roka som chodila max popocuvat, ak sa mi nueco nezdalo. Ak sa ma lepsie, pockaj, ako sa to vyvinie. Kasel bezne trva viac ako tyzden.

kataka10
29. jan 2023

To co si popisala, je na domace liecenie. Za 1-2 tyzdne by to malo prejst. Pozri stranku pediatridetom.sk, su tam dobre manualy pre rodicov.

autor
29. jan 2023

@marianarem
@zorkahorka pri dýchaní sa mi zdá niekedy že tak chrčí ale nie stále

zorkahorka
29. jan 2023

To chrcanie ide z hrdla ci hrudnika? Ak z hrdla, tak to nevadí. Ak z hrudniks,isto ho daj vysetrit

autor
29. jan 2023

@zorkahorka to neviem uplne posudiť ...väčšinou je to počuť napr ked sa smeje

zorkahorka
29. jan 2023

To bude z hrdla.pritlac ucho na hrudnik a popocuvaj ho chvilu