Kedy môžu za bábom začať chodiť návštevy?

trinitka87
9. sep 2010

Zaujima ma po cca akom case je najvhodnejsi cas na navstevu mamicky a babatka? / rodina, kamarati...../
Nechcem aby mi babatko hned ochorelo napriklad.
co vy na to? 😉

brinzulka
9. sep 2010

tak svokra sa nepytala a prisla hned
navsteva cca asi po dvoch tyzdnoch, ako sme boli zdravi..schopni nieco pripravit...aby sme neboli v strese...ale vo vzajomnej pohode

bubelko
9. sep 2010

@trinitka87 najlepsia navsteva je vtedy, ked sa na to citis. a este lepsia navsteva je taka, ktora ti donesie nieco uvarene, pripadne povysava, pozehli, a pod. 😉

berus222
9. sep 2010

ja som prisla z porodnice o 16. a o 17:30 uz som tu mala rodicov a svokrovcov. nestihla som sa ani osprchovat, ani vybalit, nic. a este predtym sme s manzelom poupratovali byt, lebo v nom nikto dlho nebol. na druhy den sa uz navstevovalo vo velkom. Kazdy si dal aspon kavu a nejaky chips, takze som makala hned ako som prisla domov. 😀

bodka13
9. sep 2010

nie je návšteva ako návšteva 😉 ....ak niekto príde,aby ťa videl a trošku ťa potešil stačí mu aj kávička a nejaké čipsy -takí mohli chodiť aj hodinu po príchode z pôrodnice 🙂
..ale ak som chcela nejakú návštevu uvítať slávnostnejšie tak to nebolo skôr ako o nejaké 3 týždne po návrate domov z nemocnice 😉

hanka274
9. sep 2010

no, nie je navsteva rodiny ako navsteva rodiny...
vravi sa, ze standardne sestonedelie... a tak isto aby si bola fit aj ty...a nieco to ma do seba 🙂

u mna pri prvej dcerke bola mama kazdy den... ono to je tak, babo si zvykne na vas, manzela, popripade surodencov, na domace "bacily"-prostredie...za par dni dojde babka, dedko.../tych asi 6 tyzdnov neudrzis nevidiet vnuca 😵 /, tvoji surodenci, manzelovi by mohli tiez pockat...ostatna sirsia rodina uplne predsa staci a musia pochopit, ze ozaj minimalne ten mesiac...kamarati detto, fotky cez mail musia stacit.... ide jesen, sychrave pocasie plne chorob...
ja viem, pochvalit sa chce uz uz uz kazdy, no cervene uplakane ocka, usopleny noztek u tak malilinkateho mimi asi nestoji za to... a pozor samozrejme vobec ti ludia-navsteva nemusi byt chora!

A co tu pisu baby, ze hned po porode, ci 2-3 tyzdne aby mi sem kamarati chodili, tak to je moc...to dieta bolo 3 tyzdne dozadu 9 mesiacov v brusku a to je ine antibacilove vaaakuum, tak pozor na to.
Kazdy jeden taketo nieco musi pochopit a urazit sa nema preco.

babulina
9. sep 2010

co sa tyka rodicov tak tym som nebranila aby prisli, ved je to ich vytuzene vnuca a ostatni mali smolu, az teraz po dvoch mesiacoch sme zacali prijimat navstevy u nas doma, vonku som nemala problem sa s hockym stretnut pokocikovat a tak ale domov sme nikoho skorej netahali

lucyliu77
9. sep 2010

Prvy den ako sme prisli z porodnice prisli rodicia a svokrovci.Navstevy zacali chodit az po mesiaci. Podla toho aj ako sa citis a ake je babetko.My mame dma zlaticko ani o nej nevieme ze ju mame, ale keby sme mali take co stale placka tak urcite navstevy nie.

sssimi
9. sep 2010

My sme mali návštevy hneď, ale bolo to fakt náročné. Sarah mala prehodený deň s nocou, čiže som nespala ani cez deň a ani v noci.... Našťastie tieto návali rodiny boli len týždeň a keďže sa ani neohlásili, tak som ich nemohla odmietnuť.

stinka
9. sep 2010

.. u každého je to individuálne . niekto hneď na druhý deň prijíma návštevy niekto až o mesiac.. Ty sama musíš vedieť kedy ste na to pripravení 🙂 a presne ako tu už písali.. najlepšia návšteva je taká čo pomôže a nie otravuje ...

zuzkat1
9. sep 2010

to od teba zalezi koho chces vidiet a koho nie.. moja rodina prisla hned po dvoch dnoch ako nas pustili... tak som musela aj svokru prijat... ale ta bola len 10 minut... 🙂
inak mne napr.vadilo ked mi mama chcela riad umyt...takze aj to je indidualne...

janinah
9. sep 2010

dedko a babkou došli asi tak o mesiac,ostatných som pekne-krásne odsunula po šestonedelí až do asi tak v 3.mes. bábetiek mojich /myslím prvú návštevu dieťaťa a rodičky/,kto je aspoň trochu "normálny" tak sa skôr ako po šestonedelí na návštevu netrepe

salonka77
9. sep 2010

Čo sa týka návštev po príchode z pôrodnice, tak k nám prišla svokra s rodinou hneď na druhý deň, ako sme dorazili domov!!!! 😠 Keď zavolala, že nás prídu kuknúť, tak ma skoro porazilo od hnevu.... Asi už zabudla, ako sa ona cítila pár dní po pôrode!!!! 😖 😖 😖

jespera
10. sep 2010

V prvom rade prijmi navstevu taku ktora ta dusevne posilni a s ktorou sa zasmejes, a nie taku ktora ti pojde len na nervy../svokry...a susedky ...a co ja viem/. A co sa tyka babatka -myslim ze aj pre neho je stres kam prislo a kde to vlastne je, nechaj cas aj jemu.

lenok
10. sep 2010

Nikdy som sa kamaratkam a sesterniciam nevnucovala skoro po porode. Som tolerantna a viem, ze sa to nepatri. Kazda mamina s babatkom sa musi zoznamit a udomacnit, kopu veci poprat a pozariadovat, oddychnut si, dat sa dokopy. Som ale velmi zvedava, ci sa mi tato moja tolerantnost vrati a som zvedava, po akom case sa u nas ukaze moja nevyspytatelna svokra 😕 a taktiez sa tesim na jej svetove rady, lebo ona vsade bola a vsetko vie 😖

brisilda
10. sep 2010

trinitka zalezi od toho kedy sa babo narodi a v akom pocasi pokial je to ako u nas v maji ked neboli ziadne ochorenia tak som s malym hned v ten den sla na nakup do tesca 😀 no pokial je to v case ked je sychrave pocasie ty sa citis unavena a slaba tak s navštevami pockaj 😉 inak v case chripky by som ziadnu navstevu neprijala ☹ no ja som mala po porode vela energie po navrate s porodnce mi starsi syn priniesol domov kiahne neskor kasel sopliky cize clovek sa takym veciam nevyhne ked nema inu moznost a dat dieta k svokre len preto ze je chore mi nepripada ako rozumne riesenie 😠 tak si zvykame na bacilov od mala 😀

renca3
10. sep 2010

mna navstevovala cela rodina uz v porodnici. nasi, svokrovci, surodenci a neter 😉
aspon som nemusela pripravit obcerstvenie a boli len chvilu vsetci. 😅 potom uz domov nikto nechodil obzerat.

ja som uz s 9 - dnovym (druhym) prebehla do prace a mam znamu, ktora so 6-dnovym bola na otvoreni sk. roka v skole
so svojimi detmi (uz ma 4). takze kto sa ako citi. pri prvom su maminy citlivejsie, ale na tie dalsie aj tak surodenci prinesu virusy ci bakterie zo skolok, skol.

divoska
10. sep 2010

ja som si v tehotenstve myslela ako nedovolim navstevy a od kedy sme dosli domov sa to tu len strieda a este ich aj volam 😀 . to skor naozaj musim pochvalit ludia sami nechcu niektori dojst ze az neskor a tak. takze niektori naozaj vedia co sa oficialne patri ;) ale ked v porodnici mozu pustit naraz 4 ludi na izbu.... a nepytali sa ma... tak nevidim dovod odkladat svojich blizkych a priatelov doma. jasne ze ludi ktori mi vadia alebo by boli chori si sem nepustim, ale svojich najoblubenejsich a zdravych 🙂 nemam dovod odkladat. ved nech budujeme aj imunitu a kontakt s ludmi. ak sa dobre budes citit ty aj male tak by som neriesila nejaky mesiac alebo sestonedelie, na toto sa ale nepripravis, uvidis ako bude ked sa narodi.

jabadaba
10. sep 2010

Uvidis sama ako sa budes citit najma Ty. Predsa len, po porode nie je telo celkom fit, plus unava z porodu a poporodnej starostlivosti o dieta. Navsteva Ta ma potesit a nie zatazit. U nas boli manzelovi pribuzni, t.j. rodicia a brat s frajerkou 5 tyzdnov po porode a mne to prislo skoro. A najma som bola presvedcena, ze sa nemuseli dovalit vsetci styria naraz, ale pekne postupne. Svokra dovliekla sice rezne a cosi k tomu, kolac som piekla ja, pretoze nas navrh, ze si objedname k obedu pizzu nepresiel. Ona musi mat domacu stravu. 😠 Ma to rozculovalo. Ja som cakala max. hodinkovu navstevu, vychlipu kafe, pozru mimino a pojdu si po svojom. Takze neviem ako pri nasom druhom ale asi im to zatrhnem v tomto prevedeni. Uz mame vztahy po tolkych rokoch trosku utrasene a vedia co mi prekaza, tak snad budu respektovat. Ja som rodila v horucom lete, nebolo nic moc pobehovat okolo hosti ked som mala este starosti sama so sebou. Ja toto nemam rada, ked navsteva tak sa potrebujem na nu aj citit. Sama uvidis, podla toho aj ake mate vzjaomne vztahy, ci su ku tebe ohladuplni tvoji pribuzni, ci respektuju tvoje predstavy a pod. a kamaratov by som si nechala asi az na zaver, a pekne po jednom, max. po dvoch. Aj na miminko tolko ludi okolo, tolko vzruchov nie je bohvieco. Zvaz aj obdobie, tusim budes rodit v zimnom meiaci, to je viroz plno naokolo, takze aj tot ber do uvahy, ludia musia byt stopro zdravi, aby nenakazili teba ani malicke. Pekne si to teda zorganizuj podla seba, neber ohlad na nikoho, len tak ako to tebe bude vyhovovat. 😉

katkas1
10. sep 2010

no ku nam sa svokrovci dotrepali hned, my sme dorazili domov cca o 17.00 a onui asi 5 min na to a sedeli u nas do pol 9, skoro ma porazilo, nie a nie odist, potom samozrejme kazdy den chodili z coho som bola fakt na nervy ale uz s tym chvalabohu prestali

juliankaaa
10. sep 2010

zalezi na tebe a na navsteve, ci sa vobec opyta.....ja viem, ze ja som sa na navstevy dost dlho necitila, ale aj tak boli, keby bolo na mne, tak urcite chcem domov niekoho az po nejakych 5 tyzdnoch...a ked uz aj skor chcela svokra prist, tak mala prist s niecim navarenym a nie s tym ze ja som musela obsluhovat 😠