Kolko dni po vybrati nosnej mandle sa nesmie ist vobec von? Nasej dcerke ju vcera (v pondelok) vyberali a vo stvrtok sme sa chystali do nakupneho centra, je to skoro?
podla mna zalezi od dietata v akom je stave, moja bola v pohode hned... uz vecer ako by jej nic nebolo...
Nám kázali byť tak 2-3 dni v kľude, ale malý fičal hneď na druhý deň. Do nákupného centra by som s ním ale neišla.
Ja som s ním bola len na dvore, vonku, nech sa trocha vyvenčí...Ale veľa záleží aj od dieťaťa ako to znáša...
my sme boli vonku este v den ked jej ju vybrali... rovna cesta do dracika
Určite áno a nevedel inak dýchať ako ústami a teraz už dýcha pekne so zatvorenými ústami....
@sisiska ahoj, aj naša dcérka podstúpila adenotómiu (pred dvoma rokmi)....ja by som ju do nc nevzala...jednak ešte by mala mať kľud - nemala by sa príliš fyzicky zapájať a to neviem, či dokážete ustriehnuť, keď v každom nc je detský "kútik" a potom, ak by ste išli "len" na nákupy, tak nc majú predsa centrálnu klimatizáciu (a v nej je najviac vírusov a baktérií a...čo ja viem čoho 😝 )...predsa len po zákroku má ešte trochu zníženú imunitu a môže niečo "chytiť"...aj pre zdravého je to niekedy "záber"...nehovoriac už o množstve ľudí, čo sa tam premelie (a tiež nie všetci sú zdraví...) ...chvíľu vydržte...aspoň po kontrolu...keď chcete niekam ísť, tak možno na nejakú krátku prechádzku do parku - na vzduch, ak bude priaznivé počasie...aj keď deťom sa tieto rany hoja rýchlosťou blesku (naša už na tretí deň vymýšľala, že jej nič nie je a chce ísť von...), načo zbytočne riskovať, aby ste potom mali nejaké komplikácie...
@sisiska no moj maly bol na operaciu pred rokom a pol...tak ti na 100%nepoviem či to boli 2-3dni..my sme boli v nemocke 4dni ako som pisala nam zmenšovali aj krčne mandle takže mal 2 zakroky aj potom kašlal hned po zakroku...aj ta teplota tam bola na 3den...a marodovali sme určite min.10dni...no neviem či som ti nejak pomohla...
ok, mamicky, dakujem vam za rady 🙂 asi teda radsej vydrzime...
Mozem sa Vas opytat, ci je normalne ze, mala ma po vybrati nosnej mandle huste sople? operovali ju pred par dnami... dakujem
@andykras dr. Dovolil ist von dva dni od operacie samozrejme ze sa vyhybat teplym veciam a jaseniu sa. Od bolesti som mu nedavala nic, absolutne nereval ze ho nieco boli. V nedelu dostal sople operovali ho pondelok, je stvrtok a soplime stale. Dufam ze uz to konecne s tymi soplami bude ok, lebo vyse pol roka vkuse len hnisave
Tak to mi pripadá skoro. Aspoň ten týždeň kedy sa rana hojí, bybolo dobré keby bola v domácom prostredí. Našej sa hojil pooperačný opuch 2 týždne a keby do toho chytila ešte nejakú virózu.