Kedy má novorodenec zvýšenú teplotu?

keesy
26. dec 2014

Maminky kedy viem že má bábo (novorodenec) teplotu? telesná teplota je 36°c ak sa nemýlim tak potom kjedy viem pri akej hodnote že má zvýšenú teplotu??? a čo v takom prípade dať bábätku má 21 dní, panadol 125 mg by mohla?

deina79
26. dec 2014
bajana
26. dec 2014

Novorodenci majú vyššiu teplotu. Meria sa im v zadocku a od hodnoty sa odpocita 0.5 stupňa. Zvýšenú teplotu treba riešiť od 38 stupnov, co je 38,5 pred odcitanim. Moja dr. doporucuje paralenovy cipok. Pri tak malom dieťati by som do neho nic nervala a ani by som mu bezdovodne nemerala teplotu - zbytočné stresy. Hlavičku majú teplejšiu normálne.

liz_lemon
26. dec 2014

normalna teplota je 36,8, a je uplne normalne, ked maju babatka trochu nad 37, lieky sa podavaju az nad 38,5!!!

ushuaia
26. dec 2014

ahoj, link co dala@ deina79 je fajn...u malych babetiek a batoliat sa meria teplota v zadocku, dnes je siroka skala teplomerov...,na jemnu manipulaciu pouzi sterilny gel - dostat v lekarni. normalna hodnota sa pohybuje od 36 - 37, zvysena teplota 37.1 az 38.4...ALE 21 dnove babatko ,tu by som uz riesila teplotu nad 38...odporucaju sa paralenove cipky, zabaly velmi opatrne - najma nie studene az ladove - tym sposobis sok...zabal ma byt len o nieco ,,chladnejsi,, ako je dietatko same...Najskor sa uisti aku vysoku teplotu drobcek ma...a neboj sa vyhladat lekara...je to ozaj male babatko...Inak u starsich dojciat sa dava liek od teploty az nad 38.5 - rektalne...Vtedy mozes striedat paralen a ibuprofen kazde 4 hodiny, ci uz vo forme sirupu, alebo cipkov (este jedna vec ak ma nahodou aj riedke stolice odporuca sa sirup, ak zvracia tak cipok - to pre info do buducna)...Ked horucka trva viac ako 3 dni...je nutna navsteva lekara...pekny den zelam 🙂

lucy125
26. dec 2014

Dietatu mladšiemu ako 3mes. sa lieky svojvolne nedavaju ked je teplota ide sa k lekarke.

miminka327
26. dec 2014

@keesy to čo píšeš ty nie je teplota 🙂. Veď také miminko si nevie regulovať teplotu samé 😉 ako píšu baby...teplota 38,5

mirka2003
26. dec 2014

Je ozaj este velmi malicka, radsej by som sla k lekarovi. vsade v tych brozurkach a knihach pisu, ze do 3m sa ma ist k lekarovi. ja by som sa bala sama dat lieky a zlakla by som sa aj tej teploty. mozno je ta teplota u tak malych deti ok, je to ozaj drobcek.

sisaka
26. dec 2014

take male dieta si nevie regulovat samostatne teplotu. T.j. ak sa dieta privelmi naoblieka tak stupne aj teplota, takze treba urcite davat pozor ako je dieta oblecene. Meranie teploty v konecniku ani podavanie cipkov do konecnika nie je, ako tu ludia pisu, nevyhnutne, nikdy som svojim detom tak nemerala teplotu (tak tu nemeraju ani v nemocnici), ani nepodavala lieky od teploty, je to vyslovene otazka volby. Dietatu do 3 mesiacov sa lieky svojvolne nepodavaju ziadne, treba navstivit lekara aj v pripadoch, kedy by sme sa u starsich deti snazili v prvom rade o znizenie teploty bez navstevy lekara, len podanim liekov od teploty.

bibistec
27. dec 2014

zaujimalo by ma co ti lekarka povedala na prvom prezreti movorodenca lebo toto ti mala povedat a vysvetlit vsetko okolo toho.