Ahojte. Môj 12 týždňový synček má každé ráno o 5-6 problém sa vykakať. Čítala som, že vtedy mu začína naplno fungovať trávenie tak preto to je. Odporúčajú sa nato kvapky espumisan, sab simplex a podobne.... Chcem sa opýtať, kedy mu ich mam dat aby mu to pomohlo ráno, pri ktorom kŕmení najlepšie, alebo pri každom? Vďaka za rady... 🙂
@lily_279 nemôže sa vykakať podľa toho čo píšeš. Sab simplex a espumisan obsahujú symetikon, látku ktorá pomáha odchádzať vetrom. Coliprev je zase na niečo úplne iné, pri poruchách trávenia laktózy. Ak nevies čo bábätku spôsobuje problém s kakanim, dala by som v prvom rade probiotika, možno budú úplne stačiť. Ale treba ich dávať kľudne aj viac mesiacov.
@lily_279 a kde si prosim citala, ze espumisan a sab simplex funguju pri zapchach? oboje totizto funguju pri nafukovani/zastavenych prdikoch, ale urcite neposobia laxativne. Ak ma babo problem s kakanim, tak uzivat probiotika a sem-tam pomoct s rektalnou rurkou.
Dojcite? Ja som davala pri vecernom/nocnom papani, teda predtym pri kazdom, lebo bol problem stale a potom ked sa to zlepsilo, uz len pred spanim (nech je klud cez noc)… no kazdopadne, simeticon posobi proti nafukovaniu, neviem ci to vyriesi problem s kakanim, ale ak ide o prdiky, tak ako som pisala 🙂