Keď syn niečo zje, tak sa vyhádže

4. apr 2023

Syn má pravidelne problém, keď zje niečo (nevieme čo) vysypu sa mu na rukách také červené svrbiace bodky, dosť dlho trvá kým to zmizne, niekoľko dní.
Mali to aj vaše deti? Ak áno, tak z čoho?
Ja mám podozrenie na rôzne džemy, ovocné džúsy.

queeninthenorth
4. apr 2023

Môže to byt aj alergia na histamin a aj iných xy veci…treba zájsť v prvom rade na alergologiu…

anjelicek26
4. apr 2023

Tiez ma prve napadol histamin, ked to nevies lokalizovat...ale moze byt aj intolerancia fruktozy... alergolog/gastro, uvidite...

stanulienkat
4. apr 2023

Zapisuj si vsetky jedla, co mu davas pocas dna. Zapus, kedy sa vyhadzal. Pozri na nete, co z toho moze byt alergen, alebo spustac histaminu. Chod potom vylucovacou metodou. Ak nepomoze, tak potom zober zapisy jedla k dr.

evulincula
4. apr 2023

Jednoznacne by som sla s nim na nejake testy, pretoze je uplne jasne podla mna, ze je to alergicka reakcia. Na co, to uz je otazne. Viac vam asi povedia u lekara. Skus si zapisovat, co papa a budes mudrejsia.

monkabohdalova
4. apr 2023

mne sa také robí z histamínu a teda tieto svrbiace bodky hlavne zo pšenice

cookie29
4. apr 2023

a aky ma vek? potravinovy dennik nerobis?

autor
4. apr 2023

@cookie29 7r, nerobila som doteraz, len tak čo sme si všímali, kedy sa to asi deje.

cookie29
4. apr 2023

Skus, je to o drzku, lebo treba zapisovat vsetko. Ale casom mozno prides na nejaku schemu. Dalsia moznost je zacat zaradovat pomalicky postupne urcité potraviny. Styl cestoviny ci ryza a pridat potom sunku. Ak nie je nejaka reakcia na sunku, tak pridat syr... proste ako ked zavadzas prikrmy dietatu.