Keď je dieťa aktívne, tak mu vystúpi teplota

jolkalackolena
16. sep 2023

Dobrý večer mamičky .
Má alebo počula už niektorá z vás že by malo dieťa teplotu len tak keď sa len dieťatko hra je aktívne a mu výstupi teplota aj na 38,2 .
Mam 5 ročne dievčatko už rok sledujeme naňu že pri aktivite jej vystúpi teplota bez toho aby bola chorá, stačí byť troška aktivná a hneď ma teplotu, no keď si oddýchne pekne bez akých koĺvek liekov jej pekne zíde na normálnu TT.
Boli sme stým pri Dr a jej názor bol že ma nastavený tak organizmus ,no bola som stým k inej Dr a ona povedala že to nieje normálne. ĎAKUJEM Mamičky za odpovede a rady🙂

kacena4
16. sep 2023

ano mame skusenost mala ma geneticku poruchu na chromozoze (ak ine priznaky okrem tohto) a pri namahe ma zvysenu teplotu

jolkalackolena
autor
16. sep 2023

@kacena4
@kacena4 čo to je ten chromozoz

kacena4
16. sep 2023

preklep chromozone

jolkalackolena
autor
16. sep 2023

@kacena4 to som ani ešte nepočula,
Bolo vám prosím spravené vyšetrenie a aké?

tinkavvv
16. sep 2023

@jolkalackolena a kde jej meriate teplotu?

jolkalackolena
autor
16. sep 2023

@tinkavvv v rektr ale samotný odpočítavanie je mínus 5

kacena4
16. sep 2023

@jolkalackolena vsestky moznoe od genetiky, neurologa... ma viac postihnuti a toto je jedno z nich pri pohybe sa "zahrievaju" svaly a pri vacsej namahe vyskoci teplota a o chvilu v klude klesne. skus merat pod pazuchou

jolkalackolena
autor
16. sep 2023

@kacena4 presne tak to aj ona má,už mi jej je tak ľúto že ju obmedzujem od deťi a aktivít bojím sa strašne

anjelicek26
16. sep 2023

Takze pri aktivite ma v zadocku 38.7? Ked odratavas teda 5? To je fakt hodne... ako chapem, ze su anomalie, ktore prakticky "nic neznamenaju" a proste patri do kategorie "u tohoto dietata je to tak", ale toto mi prijde hodne odchylka od normy...

jolkalackolena
autor
16. sep 2023

@anjelicek2
@anjelicek26 áno je to strašne a dosť nepríjemné.
Neviem už čo máme robiť každý druhý Dr mi povie niečo iné

anjelicek26
16. sep 2023

@jolkalackolena tazko povedat, nas syn ma geneticku mutaciu, krvny obraz hrozny, ale jemu tiez nic nie je... pokial sa to nezmeni, teda kym nebudu nejake priznaky ci problemy, riesit to tiez nikto nebude...sleduje ho prednosta detskej kliniky kazdy rok kontrola... dlho dlho sme hladali, kde je vlastne problem a aj ked teraz mame "diagnozu", nie sme mudrejsi, tych ludi je tak malo s tym... na nom nic nevidno, verim, ze ked sa mala rozbeha v skolke a je taka horuca, ze ti zakazdym volaju a furt musis nieco vysvetlovat :(

kacena4
16. sep 2023

a ako dlho ma teploru? zrážas ju nejako? za mna ak jej nic nie je len ta teplota neries, fakt to moze byt u nej bezne ale ak jej to nieco sposobuje nedaj sa a vynut si vysetrenie napr genetiku

jolkalackolena
autor
16. sep 2023

@anjelicek26 ako Dr sa mi smiala že prečo jej meriam TT keď nieje chorá že to deťi máji takú organizmus len nedávajú tomu pozornosť, neviem čo si mám o tom myslieť.
No isto pôjdeme na kompletné vyšetrenie a nech vieme na čom sme .

anjelicek26
16. sep 2023

@jolkalackolena divny pristup lekara, ako keby ma 37.5 nepoviem, ale tolko... drzim palce, nech nieco zistia, alebo aj nezistia, ale hlavne vas ukludnia.

jolkalackolena
autor
16. sep 2023

@anjelicek26 ďakujem

jolkalackolena
autor
16. sep 2023

@kacena4 nie neznášam jej ,ona keď je v kľude pekne jej zíďe samo na normálnu tt

anjelicek26
16. sep 2023

@jolkalackolena zacala by som alergo-imunologom, reumatologom, neurologom, hematologom...tiez by mi to nedalo spavat, drzim palce...

jolkalackolena
autor
16. sep 2023

@anjelicek26 ďakujem krásne

marianini17
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianini17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
msnesquik
16. sep 2023

@jolkalackolena no podla mna to tiez nie je normalne...ziadala by som podrobnejsie vysetrenia..ani zvysena a uz vobec nie takato vysoka...patrocna si necha v zadku zmerat este? Fiha

nelca0510
17. sep 2023

@jolkalackolena 5 ročnému meriate teplotu ešte v konečníku ?

slavomira236
17. sep 2023

@nelca0510 ja tiez dcerke meriam v konecniku aa 6. Najma v noci ak potrebujem zmeriat strcim a hotovo nebudim dieta

monikamoniak
17. sep 2023

"Nie je vhodne merat teplotu u dietata tesne po vydatnom jedle a po skonceni pohybovej aktivity, ked je zvysenie teploty zo zvysenej svalovej namahy normalne."

jolkalackolena
autor
17. sep 2023

@nelca0510 áno