Keď 14-mesačný chodí, tak stále padá

4. apr 2024

Dobry den naucil sa chodit cca od 11mesiacov, pre mesiacom bol chory cca 3tyzdne ..u vtedy sme si vsimli ze chodi tak vseliak aj do stran.. pripisovali smr to chorobe.. kedze maval stale teploty.. a tera zacal straane rychlo niekedy mi to pride ze uteka... doma je bosy a na von nosi ddstepky.. moze sa tam jednat o problem? Vie sa postavit aj zo zeme.. len chosi dost rychlo a niekdy sq popletie.

autor
4. apr 2024

A obcas ako uteka sa da na spicky

simona20201309
4. apr 2024

Urcite to spomeň lekárke, a objednaj sa k fyzio aj ortopediu, nech sa na to pozrú odborníci. Mne by upokojujúce reči na MK nestačili.
Ale... akoby si písala o mojej dcérke. Tiež začala chodiť ako 11mesacna a presne v tom období začala padat (cc 14-15mes). Padala ako hruška. Ci doma, ci von. Často a stále a bola som už z nej nervozna, že prečo. Tiež sa začala stavať na špičky. Špičkovala skoro 3roky. Bola som s nou pri 2 ortopedoch a pri 3 fyzio. Každý jeden ma ukludnil, ze je to úplne bežné, že je to v poriadku, že je to zlozvyk a že je úplne v poriadku.
Naozaj z toho vyrástla. Proste sa vždy podtkynala. Pripisujem to tomu spickovaniu, pretože keď dáva celú váhu na prednú časť chodidiel, nemôže mať predsa taku stabilitu, akú by mala mať. Ak chceš nejaké rady co poradili nám, kľudne napíš ss.

vkatush
4. apr 2024

Cez kopirák, malý chodil na 11m a na nejakých 13m začal špičkovať a viac padať, mimochodom, tiež vtedy po chorobe s vysokými horúčkami.

Má 15m, už s tým prestal, takže asi mesiac dva to trvalo.
Ale ideme pre istotu na kontrolu k fyzio.