Každý mesiac horúčky, dobré výysledky a antibiotiká u 2-ročného

12. nov 2023

Mali ste mamicky podobnu skusenost? Obraciam sa uz s totalnou zufalostou,nas maly pol roka dozadu schytal horúčky ,ale bez ineho priznaku,bez kasla bez soplika ,raz sa z toho vyklula siesta choroba ,ale mesiac dozadu sme dostali atb ,mal crp 53 ,tak mu doktorka predpisala cefzil,mal cervene hrdielko,nic viac ,moc sa mu dal vysetrit aj na biochemiu,ci to neni nieco ako mocove cesty a pod .Vysledky mal dobré .Vyliecil sa z toho,necely mesiac uzival vitaminy,pestro jedol,bol casto vonku ,no stalo sa ze bol aj pri chorých a nevedeli sme ,ze kaslali a uzivali antibiotika ,starsi ludia ,bozkalo ho mojkali,5 dni dozadu nas maly schytal skoro 40tky horúčky,sem tam zakaslal,zakýchal,znova ziadne ine priznaky,jest jedol,pil ukazkovo,tak sme sli k dr ,crp mal 31 ,kazala nam pockat par dni,tak sme prisli sa ukazat,kukla do hrdla a hned usudila angínu,malý dostal atb ,v priebehu 2 mesiacov dalsie …jest poje menej ,pit si stále pýta,no uz ma to aj celkom štve …rozmyslala som nad imunologom ,lebo sa sem tam vyhadzoval na lýčkach ,ci na nieco neni alergicky ,co ste robili ked vam takto casto horuckovali deturence? Nemocnica je pre mna posledna moznost ,kedze maly by tam ani nevydrzal alebo sustavne plakal,ma uz strach z doktorov …Place az kym nevyjdeme von ,som uz zufala ,nechodi do jasli,je jedinacik,ale je casto pri mojej rodine aj priatelovej ,takze to moze mat od starsich ludi?neviem naozaj..ako s tym bojovat ,ci mame vziat krvicku a dat niekde vysetrit?

taisu
12. nov 2023

syn mal podobne, ukázalo sa, že má alergiu na roztoče

dzulli1980
12. nov 2023

Ja by som nechala urobiť výtery - z hrdla, z nosa + zobrať krv (napr. nedostatok železa oslabuje imunitu) ... ak by boli výsledky dobré, išla by som s ním k imunoalergológovi - ak má na niečo alergiu, i to oslabuje imunitu a chytá všetko, čo okolo neho prejde.

amonet
12. nov 2023

ja by som si precitala odborne clanky napr na instagrame ma vela pediatrov aj imunologov clanky o tom co robit, co je ok a co uz nie aj ako posilnovat imunitu. ze ma raz za 2 mesiace vysoke horucky znamena normalnu reakciu tela na chorobu

uhnakova
12. nov 2023

Nedavaj ho cuclať cudzím ľuďom, zjavne je náchylný niečo chytiť. Inak po troch chorobách je na imunológa skoro, hlavne keď to bolo za pol roka. A po atb je oslabená imunita ešte niekoľko týždňov, treba dlhšie dávať probiotiká.

autor
12. nov 2023

@amonet kazdy mesiac má