Kašle hlieny, má teploty. AKO pomôcť maličkej?

branoalenka
4. feb 2011

Ahoj babenky potrebovala by som poradit dcerka ma 3 a pol mesiaca.Pred dvomi dnami sme boli u lekara pretoze malicka kasle hlieny chrapci jej na pluckach ma teploty a zapchaty nostek.Lekar ma odbil ze ona sa z toho dostane sama a nedal mi nic.Uz presiel druhy den po tom co sme od lekara a nic sa nezlepsuje.Som zufala.Ako mojej princezne pomoct?

sue
4. feb 2011

@branoalenka určite bežte na pohotovosť...

akdarka
4. feb 2011

chodte na pohotovost - vikend je dlhy + zmente pediatra!!!

lodgermaniacka
4. feb 2011

mala si isť s malou rano k lekarovi ked si videla že sa jej stav nezlepšuje, teraz už naozaj len pohotovosť

masinka
4. feb 2011

@branoalenka na pohotovost a v pondelok hladat noveho pediatra, to je teda pristup 😝
ak na pohotovost nepojdes, tak aspon poriadne poodsavat sopliky (u nas sa najlepsie osvedcila odsavacka na vysavac), kvapky s morskou solou do nosteka, zvlhcit vzduch v miestnosti (mokry uterak nad postielku, misku s vodou na radiator), poriadne vyvetrat, na teploty cipok alebo sirupcek (su od 3 mesiacov, ak nema este potrebnu vahu na cipok, tak sa z neho da cast odrezat). drzim palce nech vam to co najskor prejde

dommir
4. feb 2011

Ahoj, len ty bez na pohotovost - to je co za debila Dr. ??? Sorry , ale nechapem jeho postup .....Do nosteka ti odporucam Libenar roztok, a davaj malu na nejake vyvysene miesto spinkat aby jej to tak nezatekalo do bruska ...drzim Vam palce, dufam, ze sa rychlo uzdravite 🙂

gabika7706
4. feb 2011

neviem, ci v UK funguju pohotovosti tak ako u nas...snad lepsie...v kazdom pripade treba podat panadol na znizenie teploty, hlieny z nosteka poodsavat a ist k dr, 3 mesacne je velmi malinke na to, aby vas lekar tak odbil...

janka1224
4. feb 2011

Ahoj, My sme mali podobny problem kašeľ ktory neprechadzal. Nam poradila doktorka teple zabaly a "ťukanie" po chrbatiku. Zohrej trošku olivovy olej (aby nebol horuci) potri plienku a zabaľ do nej malu. Ešte pred tym jej potri trošku priedušky olivovym olejom (teplym), potom aj chrbatik, polož si ju na bruško a zo spodnej časti chrbatiku jej tak ťukaj smerom ku krku. Zopakuj to tak 10 krat aby jej nebola zimka. Potom ju zabaľ do tej plienky a normalne obleč. Ja som to robila tri krat denne.
Pred nočnym spankom som jej aj plienku trošku nahriala aby mala teplo. Nam to veľmi pomohlo a doktorka nas aj pochvalila na kontrole, že je vidno, že sme robili aj niečo navyše a nedavali len lieky.
Držim palce pri liečení, nie je nič horšie ako ked máme detičky choré...

denisekkk
4. feb 2011

pohotovost a zmena pediatra

lubka2886
4. feb 2011

Chod s nou racej na plucne.

latvia
4. feb 2011

nepises ci jej robil CRP vysetrenie, chrcanie na pluckach sa niekedy javi z prenesenych hlienov v krku, takze plucka moze mat ciste, pokial si teda nepocuvala priamo pluca fonendoskopom a rozoznas plucne fenomeny, ak ano, tak potom pohotovost. takisto nepises teplotu, ci ma zvysenu, pripadne horucku, tiez velmi dolezite. kazdopadne maximum co mozes urobit pre svoje dieta je znizit teplotu, spravnu toaletu nosa(najdes vo fotoblogu uzivatelky strapco13) a pacia sa mi aj rady janka1224.
Pokial by bola mala schvatena, s horuckou a dr jej nerobil CRP tak pohotovost

sssimi
4. feb 2011

Citrónové zábali na pľúcka-pri teplote do 38,5 a odsávať noštek.

prahaxx
4. feb 2011

nam v 4 mesiacoch dr. radila z tych babskych receptov husaciu mast na prsicka a prevalovat malu na brusku na fitlopte, ale mali sme aj atb, lebo sme chytili nemocnicny virus ☹ pri horucke panadol cipku podla vahy dietata - 6kg by nemalo mat viac ako 3/4 cipky

janulienocka
4. feb 2011

ahoj, no mam s malym momentalne ten isty problem, takisto teplota 37,7, kasel, zachripnuty hlas, v noci zle spi, place, chrapci akoby na prieduskach, tiez sa bojim co a ako
boli sme v stredu u doktorky, tiez len kvapky do nosa a nurofen od teploty, ze by to malo prejst, zevraj ma priedusky a pluca ok, a ze sa to len tak prenasa. Nieco podobne ale uz raz mal, tiez takto skaredo kaslal a ozaj za 3 dni preslo. takze my zatial po dvoch dnoch bez nejakej zemny, uvidim co bude zajtra a ked nebvude lepsie, pojdem na pohotovost.

bobocka
4. feb 2011

ak spi malicka v postielke,tak jej pod matrac pri hlavicke daj vankus,aby bola hlavicka nadvihnuta.bude sa jej tak lepsie dychat,hlieny nebudu tak velmo zatekat.do nosteka striekaj morsku vodu (my mame mar) len sa treba informovat v lekarni od ktoreho mesiaca sa moze-uz si to nepamatam.ale morska voda je super.na kasel je super stodal homeopatikum ,ale zas sa treba poradit v lekarni,lebo neviem od ktoreho mesiaca sa moze.ak je hrdielko bolave,tak super pomaha nahriat olej (moze byt aj kuchynsky 😀 ,no najlepsie olivovy z lekarne)ale nahriat len na telesnu teplotu,nesmie to byt prehriate,naliat na nejaku vreckovku ,gazu a obalit hrdielko plienkou.to riadne pomaha.ak mate doma zvlhcivat vzduchu,tak treba zapnut,ak nie,tak staci na noc dat na radiator mokre uteraky.ak je teplota do 38,tak sa nedava nic na znizovanie teploty,dietatko sa s tym vyrovna samo.ak je teplota vyssia,tak sa davaju cipky,alebo sirup.tam treba byt ale opatrni.cipky sa mozu dat len od istej vahy dietata,tak si to treba poriadne pozriet.sirup sa moze davat kazdych 6 hodin myslim.ak sa davkuje kazdych 6 hodin,tak mozes ostat pri jednej znacke(panadol napr-ten je na baze paracetamolu),ale ak su teploty vysoke a napr do 3 hodin od podania panadolu sa teplota neznizi a nebodaj stupne,tak mozes podat liek znova,ale uz nesmie byt na baze paracetamolu,tak v tom pripade mozes podat nurofen,co je na baze ibubrofenu.ak by si prekrocila davkovanie lieku ,ktory je na jednej baze,tak moze dojst k predavkovaniu (vela rodicov si myli,ze vsak som vymenila panadol za paralen-ale tie su oba na baze paracetamolu)cipky su setrnejsie a nezatazuju tak pecen,no zas ak sa babo kratko po podani lieku pokaka,tak potom rodic ostane zneisteny,ze ci sa uz nieco z lieku do telicka dostalo , alebo nie 😒 takze istejsi je sirup,no bezpecnejsie cipky 😒 ak by sa vam k tomu pridruzil aj kasel a dieta dostane zachvat kasla az sa nadychnut nemoze,tak prva pomoc je otvorit okno a nechat ho nadychat sa studeneho vzduchu.akokolvek divne to znie,je to tak.my sme tento tyzden lezali v nemocnici s laryngitidou-nezelam nikomu ☹.na pohotovosti v nedelu nas poslali domov so steptussinom a v noci bolo tak zle,ze sme utekali do nemocnice a bolo to na okamzitu hospitalizaciu-by som zabila tu doktorku na pohotovosti za to 😠 netreba to podcenit.urcite by som si na pohotovost aspon zavolala.s tymto nie su spasy ☹ teraz je vela deti chorych ☹ drzim palce,nech to chytro prejde 😉

evickapooh
4. feb 2011

rady si dostala od bobocky viac ako dost-ale kazdopadne odporucam zmenit pediatra! , mali sme pododneho ,bol tiez taky lahkovazny kvoli nemu sme sa dostali do spitalu . radsej viac starostlivost ako menej taka je dobra mamicka ale aj dobry pediater!to je moj nazor!

andreac
4. feb 2011

janka1224, masinka aj
bobocka ti poradili priam odborne, fakt vynikajuco, chvalim 🙂
ak som prehliadla-prepacte, a samozrejme treba kojit 🙂 ak kojis, pokoj a rozvahu...drzim palce

ela2710
4. feb 2011

ahoj z vlastnej skusenosti viem, ze teraba hned nasivin - kvapky do nosa a ambrobene, ja som tiez nevedela co mam dat maly skoncil na 4 dni v nemocnici, liecbu netreba podcenit, kym sa nedusi staci to co som sem napisala , ak by sa to zhorsovalo v momente do nemocnice, drzim palce, inak ten nasivin je na tie hlieny

nanulik
4. feb 2011

aj my momentálne soplíkujeme ale našťastie nemáme teploty a kašel je iba ked malému stečú hlieny a zabehne mu. ale ja robím toto, stále mokré plachty na radiátor, často vetrám, každú chvílku odsávam, red tým dám libenar, potom nasivin a postielku má vyvýšenú. cez den je v hojdačke tak aj tá je vyvýšená

aliza
5. feb 2011

tiez som si vsimla, ze si z UK? tak tam to funguje inak, ako u nas a taketo veci sa naozaj neriesia, povedia ti, daj paracetamol a chod domov, ono to prejde, ak nie, tak pridte znova. Tu sa ani u starsich deti kasle a sople neriesia, ziadne ATB sa nepredpisuju, deti sa z toho naozaj dostanu. A ak si naozaj v UK, tak len pre info ostatnych, tu sa nechodi s detmi k pediatrovi, ale ku vseobecnemu a vymenou by nic neziskala, vsetci su rovnaki. Ja som malemu objednala homeopaticke kvapky do nosa Euphorbium compositum, rozpusta to hlieny a neposkodzuje sliznicu, nie je to navykove, vycisti nos a hlieny tak do 2-3 dni, vrelo odporucam a na teplotu paracetamol.

brontik
12. feb 2011

baby potrebujem poradit... posledne dni sa mi zda ze mala ma zahlieneny nostek a z toho sem tam aj pokasle.... nos upchaty nema, lebo sa koji v pohode a ked sa jej snazim cosi odsat je to len min... najhorsie je to v noci a nad ranom - vtedy pocujem ako ho ma plny... no dnes rano som jej namerala aj teplotu. ALE podla coho sa mam riadit? V usku 38,5 a ritke pred odratanim 37,6. dala som jej cipok a teraz po styroch hodinach teplota v uchu 37,8, v ritke 36,9. Tak neviem cim sa riadit a co mam robit dalej????? Som v IRL tak tu ani neviem za kym by som mala ist. GP je off a do nemocnice mi to nepride.. Inac je mala v pohode - vyska tu, smeje sa....

lenka1smejka
12. feb 2011

Asi ma len soplik asi jej este neprekukol von to pride a az po tom sa da odsavat.My sme tak mali tyzden a potom ked uz zacal vytekat sme odsavali davali sme sinupret