Kašeľ u štvorročného chlapca

tinnka86
23. dec 2015

Ahojte mamicky, rada by som pocula zopar rad, tipov.... moj syn bol prednedavnom nachladeny - soplik,kasel bez teploty... vybral solmucol a z alergologie este berie Aerius a Singulair, momentalne este na vykasliavanie berie Prospan - sirup z brectan.listov. Ide o to ze cez den uz takmer nesopli,obcas vykasliava, ale v noci zacne kaslat najprv sucho a potom vykasliava. tento nocny kasel trva asi 1 hodiny kym si poriadne nevykasle. prosim Vás o nejaky tip ako sa toho zbavit resp.preco takto v noci zacne kaslat.... stale zvlhcujem,vetram....no neviem ci mam zajst po sviatkoch k lekarke ci?ked som k nej dosla minule s jeho kaslom odbila ma tým ze mam nabuduce kupit nieco v lekarni...dakujem za kazdu radu

niika21
23. dec 2015

my sme kupili inhalator zn. Omron a davam malemu inhalovat liecivo Ambrobene raz denne a nastalo zlepsenie,kedze po nastupe do skolky neustale bojujeme so soplami,kaslom ako popisujes a konecne sa v noci vyspime

cerez
23. dec 2015

Ja som v noci dávala stoptusin kvapky. Tie vždy zabrali. Kašeľ bude vždy pokiaľ budú soplíky. Tam je zrada. Cez deň čo najviac vysmrkať.

tinnka86
autor
23. dec 2015

@cerez myslis ze ked som mu dala ten sirup prospan okolo 18.mozem mu este pred spanim dat aj stoptusin?ci az v noci ked bude kasel?

pupavka123
23. dec 2015

@tinnka86 U nas zabera jedine,nechat otvorene okno,samozrejme nie az dokoran a dobre prikryt dieta

cerez
23. dec 2015

@tinnka86 Ja som dávala až keď kašlali.

tani187
23. dec 2015

u nás boltiež tentoproblémso 4 snom,vskušali sme možne a nemožné,nakoniec v lekárni poradila sirup stop kašel a ten chvalabohu zabral,malý prespal bez kašla celu noc,postupne sa to upravilo aj cez den.u dcer na nočný kašel zaberal kodein,ale to lenna lekársk predpis,su to silné lieky,ale doktor kázal dat,lebo nič z tých akože alergických nezaberalo.a samozrejme tiež nekurime ,treba vlhký vzduch.tak nech sa rýchlo drobcovi polepší. 🙂

marcelatt
23. dec 2015

ja by som neriešila ako kašel zastaviť, skôr by som riešila s lekármi z čoho ten kašel vzniká, čo je príčina kašla...mám s tým skúsenosti, mám tiež 4ročného chlapca a s kašlom bojujeme už skoro dva roky ☹

cackaa
23. dec 2015

Ja by som mu už nič nedávala. Možno ešte chvíľu ten Aerius. Zistila som, že čím viac sirupov a kvapiek deckám dávam a hlavne dlho, tak ich viac dusí na kašeľ. Už asi nemá čo vykašliavať a ten sirup ho k tomu dráždi/núti.
Skúsila by som možno nejaké éterické olejčeky do aromalampy, alebo priamo k hlave nakvapkať na vreckovku a dať na vankúš.
Nám sa veľmi osvedčil tento, normálne som nechápala ako kľudne spali:
http://www.aromatherapy-sk.eu/product/atemol-pr...
alebo môžeš použiť borovicový, eukalyptový, príp. sa poraď priamo tam, kde takéto olejčeky predávajú.

chryse
23. dec 2015

@tinnka86 ahoj, toto sme riesili takmer rok, vzdy pri soplikoch a po sme takto kaslali,,,, niekedy aj 2x za noc.stale som s tym chodila k lekarke, a uz pozerali na mna ako na blazna, ze co vlastne chcem, ked dieta nema sople, dych. ciste, na krcnom sme boli peceni vareni,,,, az kym sme nedali vybrat mandlu. a bolo po probleme,,,, inac nic nezaberalo, len nastriekat morsku vodu, vyfukat ( nic nevyslo) a dat napit vody a pockat kym to same prejde...zo zaciatku som davala stoptusin ked zacala,, ale nemalo to vyznam

tinnka86
autor
23. dec 2015

@marcelatt ako ste natom?zistili vam lekari z coho je ten kasel?

bosoriak
23. dec 2015

@tinnka86 A ten Aerius a Singulair berie z nejakeho specialneho dovodu, ci len kvoli tym soplom?

jumama
23. dec 2015

Ak ma vlhky kasel, z priedusiek alebo plucok, poradim, co doktor nam - naklepavat. Cez den aj tri styri krat. Silou ako asi ked tlieskas, precapkaj rukou dietatu chrbatik a hrud, ked ma hlieny na prieduskach, pluckach, pouvolnuju sa a vykasle. Chrapoty piskoty nemate, len kaslik v noci? Lebo nasa mava aj piskoty chrapoty, na uvolnenie priedusiek mame ventolin na inhalovanie predpisany. Davam jej aj Mukoplant na riedenie tych hlienov. Naklepavam tak 5 min po podani ventolinu, lebo on otvara stiahnute dychacie cesty a vtedy po naklepani mala vykasle a do vecka povypluva tie sopliska alebo jej aj lepsie vysmrkat idu, tony soplikov... V noci na zachvat kasla nasej pomoze len ten ventolin nastriekat. Len ventolin je na predpis, pri zapaloch priedusiek, pluc, bronchitidach.

tinnka86
autor
23. dec 2015

@jumama ano ten ventolin mame aj my,aj sirup aj sprej,kedze moj syn nechce inhalovat tak sirup nam pomaha.mne sa zda ze priedusky uz su ok,ale mam pocit ze akoby mu cez noc vadili hlieny v hornych cestach a mozno ho to drazdi na ten kasel.aj ked pouzivame morsku vodu a fukat nostek vie celkom dobre a poriadne,len ta noc nam obcas robi problem.no nic uvidim aka bude tato noc.kazdopadne dakujem za rady.

tinnka86
autor
23. dec 2015

@bosoriak aerius mu nasadila alergologicka kedze nastupoval do kolektivu a uz asi rok predtym mu vysla mierne oslabena imunita,mava aj bronchitidu.ked bol mensi tak nas na pohotovosti upozornila lekarka ze ma nabeh na astmu,vtedy mu pichali aj tie hnusne inj,kortikoidy. Singulair nam dala este k tomu ak ma nejake potiaze s kaslom.

janulienka85
23. dec 2015

Ahoj ja odporucam podavat sinupred 3x denne, rano a na ibed nieco na vykasluavanie(solmucol, ambrobene, bylinkove sirupy...) a na noc pleumolysin
U nas vzdy zabera aj nasim pacientom v lekarni toto odporucam

tinnka86
autor
23. dec 2015

@janulienka85 momentalne berie prospan,myslis ze by som mu mohla dat aj ten sinupret?je to na hirne dych.cesty ak spravne citam letacik?

bosoriak
24. dec 2015

@tinnka86 Aha, lebo velakrat to lekari predpisuju aj na obycajne sople. No problem je podla mna v tom, ze ma prilis vela liekov na uvolnovanie hlienov. V noci sa mu to vsetko spusti a potom kasle. Ja by som mu od poobedia prestala davat lieky na uvolnenie hlienov, ani solmucol, ani sinupret, ani ten brectanovy, co mas. Na noc by som dala Pleumolysin alebo Stoptussin, nech sa vyspite.

marcelatt
24. dec 2015

@tinnka86 moj maly pred rokom prekonal cierny kasel, aj ked je ockovany..teda nastastie je ockovany, inak by to mohlo mat velmi zly priebeh, prekonal aj 3x zapal pluc vinou lekarov v trnave...chodievame s malym do podunajskych biskupic na plucnu kliniku, tam su ze pani lekari - machri...maly ked kasle, tak vzdy zistuju milionom vysetreni...napr minule som bola u nasej pediatricky a ta sa kasla zlakla..uboha dr veru..ale tak co uz...preto chodime do biskupic..odkial si, nechces to skusit tam?

tinnka86
autor
24. dec 2015

@marcelatt fuuha,drzim palce aby bol maly co najviac zdravucky.my sme z presova,ale teda ak by sa to nejako nelepsilo urcite budem riesit nejake kroky....uvidime ako prebehnu sviatky.vesele vianoce prajem 🙂

marcelatt
24. dec 2015

@tinnka86 aj vam krasne sviatky...akurat bol moj maly min. tyzden v nemocnici tyzden v biskupiciach, lebo mesiac kaslal, tak si ho tam nechali, bol tam s tatinkom, podstupil vsetky mozne vysetrenia zase..a este nas vysetrenia cakaju...

adkoalauri
24. dec 2015

@tinnka86 mali sme podobný problém, zdvihla som mu hlavičku, a cez deň som mu dávala čas z materiny dúšky + skorocelu kopijovitého. Na noc som mu dávala mlieko + med. Po 2 dňoch sme mali kašeľ preč.

charlie1980
24. dec 2015

Uz vyssie je to spomenute, ten Mucoplant je vyborny, moj mal presne taky isty kasel, cez den vlhky a v noci dusivy suchy. Zabral az tento sirup, skorocelovy.

pe
27. dec 2015

ja som toto mala s dcerkou, aj tu som to riesila, skoncili sme zakazdym u doktorky, poradila mi az jedna sikovna skusena doktorka na ORL, treba riadne riadne vycistit pre spanim nostek, nezda sa to ako suvisiace s kaslom, ale je to zazrak - pomaha to, nos treba vycistit najprv morskou vodou, cize nejaky sprej s morskym roztokom - napr. sterimar, chvilu nechat posobit a nos riadne vysmrkat, nasledne streknut kvpaky do nosa, napr. olynth HA a tiez nechat chvilu posobit a vysmrkat, som vzdy prekvapena, kolko toho vysmrkame z nosteka, ktory sa nezdal zapchaty, a dcerka v noci spi kludne 🙂