Pekný deň prajem
Vcera v noci dcerka začala kašľať ma 1 rok a 7dni. Doteraz chorá nebola. Je pravda , ze mna pobolieva hrdlo uz dva dni a vykasliavam hlieny tak nebiem či to moze mat odomna, alebo sa nachladila vonku.
Nekasle v kuse obcas zakasle taky suchý kašeľ má ale nechcem do nej dávať zatiaľ žiadne sirupy. Nič iné ju netrápi len občas ten kašeľ. Ako prosím postupovať? Máte overené niečo na podporu imunity u takto malých detí?
Poprosím bez blbych komentarov...
Ďakujem
Ak už mala med, tak cibuľový sirup (med a cibuľa vylúhovať 2-3 hodinky, odcediť a vypiť; ja pridávam aj citrón a pomaranč, malému to chutí, má 15m).
Za deň to prejde, hrdlo nebolí. Aj pre teba, aj pre malú, ak môže.
Ziadne sirupy znamena ziadne sirupy na kasel alebo vseobecne nic kupovane? Sirupy na kasel ani nepotrebuje, na vacsinu mukolytik je este malicka, na suchy kasel zatial nepotrebuje… mohla by dostat Kalobu alebo Imunoglukan acute, ale to asi nechces.
Ak teda len prirodne, tak cibulovy sirup moze (recept odporucam najst na ig na profile detska doktorka, len ak dieta uz malo med, ak nie tak najprv vyskusat reakciu na med), Priessnitzov obklad, inahlovat vincentku alebo fyziologicky roztok, okrem toho je vhodne davat vit C (kldune v ovoci a zelenine), urcite D.
Skusila by som inhalovanie a kapustny list natrety medom na hrud a cibulovy sirup (cibula zaliata medom alebo cukrom)