Kašeľ u dieťaťa - liečba bez liekov

22. nov 2023

Ahojte malo vaše dieťa kašeľ zo škôlky a liečili ste ho úplne bez liekov? Nechali ste dieťa nech mu to prejde samo? Mate s tým skúsenosti? Nam vždy povie doktorka, dýchanie čisté, sople nemajú a vraví nedávať žiadne lieky. Keď som im niečo dala, tak začali kašľať ešte viac a potom aj vnoci strasne kaslali a to som im dala o 16 tej naposledy na vlhky kasel.

amelia89
22. nov 2023

ano… u nas ziadne sirupy nezaberaju. davam inhalovat, preplachujem nos ale to je cele

autor
22. nov 2023

@amelia89 ani sinupret im nedávas keď im začnu sople? Ďakujem

majlo1234
22. nov 2023

Ja tiez nedavam nic, maximalne cibulovy sirup spravim

pe_mi
22. nov 2023

Na sopel inhalujeme cez masku, morská soľ, sinupret (je to prírodné), na kašeľ tiež inhalujeme , plus cibuľový sirup

marianarem
22. nov 2023

Tak ide o to, aky je ten kasel. Keby ho islo rozdrapit a uz by bol zniceny z neustaleho kaslania, tak by som tlmila aj cez den. Ked kasle casto, ale zvlada to, tak davam nejaky tlmiaci liek na noc, aby lepsie spal. Tak isto, ak ma skor nocny kasel, ktory ho budi. Ked ma vlhky a tazko sa mu vykasliava, tak davam nieco na vlhky. Ked ma prilis husty sopel, ktory nejde von, tak davam Sinupret. Nedavam ho automaticky, ked ide riedky sopel, tak mi to pride skor na skodu.

amelia89
22. nov 2023

nedavam mu nič,nebol ziadny efekt ani sinupret ani ziadne sirupy.
ked mal chytene priedusky tak ano - pomahal len ventolin a flixotide..
ale ked mal ciste dychanie tak proste viem ze nepomoze nič len to inhalovanie trochu… ale tak asi kazde dieta reaguje inak no

mamickalisticka
22. nov 2023

@pe_mi ako inhalujete morskú soľ? Robíte doma roztok nejaky? Či máte nejaku kúpenú morsku vodu prípadne svoju z dovolenky?

pe_mi
22. nov 2023

@mamickalisticka inhalujeme čistú vodu, ani nie vincentku.myslela som morsky sprej dávame do nosa,nie nasivin a podobne 😁

anavixy
22. nov 2023

Ano, obcajny kasel pokial je produktivny a dieta nema problem vykaslat, tak nedavam nic. Na nadchu dekongestiva (nasivin, olynth napr.) davam vzdy, ale vacsinou len na noc. Lieky na produktivny kasel maju casto presne taky ucinok ako pises, zbytocne drazdia viac na kasel. Pri naznaku choroby davam okrem vit D aj Ccko, pre deti ktore papaku vela zeleniny a ovocia nie je potrebne ani to. Sinupret tiez nie je nutne davat na nadchu, pokial nie je problem s hustymi hlienmi (charakter hlinu sa vzdy pocas choroby meni..). Zvyknem davat Kalobu, ale ci ma ucinok netusim, mam kupenu, tak pri chorobe davam.