Kašeľ u dieťaťa

alex5896
16. mar 2023

Ahojte mame rok a pol dcerka ma prvy taky vyraznejsi kasel a sopel co nas drzi dlhsie...postup pondelok len teplota utorok len sopel a suchy kasel a streda stvrtok mokry brechajuci kasel ....davala som stoptusin...nasivin...morsku vodu na noc fenistil...no dnes riadne zatekaju sople az sa budi a natahuje ju ...kedy ist za lekarom? Zatial komunikujeme len cez telefon....nechcem byt stresujuca matka co prve dni uteka s kaslikom....cez den je v pohode sem tam zakasle...no teraz ju uz budim ma odsavanie nosteka lebo ju nadrapuje z toho....ako dlho vas to drzalo a po akom case sa bat a utekat za lekarom 🙏

kiki68
16. mar 2023

@alex5896 Toto uz je na lekara ked to zateka, treba crp a ci teda je to virove, ci treba atb alebo nieco ine na to. Ja idem vtedy ked vidim, ze to po 2 dnoch nejde k dobremu a dieta sa trapi. Nie som ziadna citlivka, ale viem, ze ta jeho imunita to sama neda bez nejakeho zasahu.

marianarem
16. mar 2023

@alex5896 Tak u nas je bezne, ze maly ma sople 2 tyzdne, s tym nechodim vobec, len vypytam mailom Fenistil. Idem az vtedy, ked to trva dlhsie, povedzme 3 tyzdne. To bolo zatial iba raz.
Ten kasel je pravdepodobne z tych soplov, vykasliava to, co natecie. Mne osobne to zatial nepripada ako nejaky hrozny priebeh a ani dlhy.
Inac ja Fenistil davam 3x denne, tak nam aj doktorka predpisuje.

alex5896
autor
16. mar 2023

@marianarem asi som toto potrebovala pocut uz vykaslieva sme na dobrej ceste dr.mi povedala ze na vykasliavanie uz nemam davat sirup ze uz sa to proste musi samo ....aj ked mi je to cudne no uvidim ako bude teda...ked odsajem sople je to v poriadku ale zasa ako sa jej nahromadi v noci tak je zle...

marianarem
16. mar 2023

@alex5896 Jasne, su proste dni, kedy treba odsavat kazdu chvilu. Sirup na kasel davam v dvoch pripadoch. Ak je suchy kasel, ktory rusi spanok, tak vtedy davam Robitussin (alebo Stoptussin alebo nieco podobne). Ak vidim, ze je velmi husty hlien, ktory sa tazko vykasliava a tazko odsava, lepi sa, taha sa, tak davam Mucosolvan alebo Sinupret.

zuzkaa1991
16. mar 2023

@alex5896 vyskúšať sirup stopkasel...aj mne lekarka povedala ze vysasit týždeň uz bola zahlienena plus kasel.skaredy po týždni som ju dala popocuvat povedala ze vysadit dva dni nato teploty a 4den zapal priedusiek;)