Kašeľ u 7-mesačného bábätka

30. dec 2024

Prosím Vás o radu. Doma sme všetci ochoreli a chorý je aj náš 7.mesačný syn. Soplíky odsávame, kašeľ je väčšinou suchý, občas počujem, že aj produktívny. Horúčky zatiaľ našťastie nemal. Nekašle často, ale keď zakašle, tak mám pocit, že mu nejde dobre odkašlať. Dávam mu Stoptussin 4x do dňa. No ale vôbec neviem, kedy je čas ísť už k lekárovi. Bojím sa, aby som nezanedbala niečo a nebol z toho zápal priedušiek. Syn je chorý asi 6 dní. Ďakujem za radu.

nynia
30. dec 2024

Do roka treba chodiť čo najskôr a neliečiť doma takže ideálne už zajtra.

autor
30. dec 2024

@nynia rozmýšlam nad tým, že pôjdem, ale naposledy sme ochoreli v čakárni. Keď sa nahrnuli v čase poradne mamičky s chorými deťmi. Bojím sa, že tam chytí ešte niečo horšie. Keď som volala sestričke, povedala len, že odsávať sople a ak by sa mu pohoršilo, tak prísť, horšie mu nie je, ale ani žiadny progres k zlepšeniu..asi tam zajtra pôjdem.

hanaxxx
30. dec 2024

Ja nebezim hned k lekarke, ale s takym malym, ked sa mu ten kasel nemeni na mokry, by som isla po 4roch dnoch k lekarke. Popocuva ho a budes kludna. Neda sa vam objednat na presny cas, alebo ze by manzel vyckal radu a ty si isla dovnutra az ked budete na rade?

autor
30. dec 2024

@hanaxxx pôjdeme hneď skoro ráno nech sme prví. Lebo tam všade dookola sú ambulancie a nie je veľmi kde čakať.

autor
30. dec 2024

@hanaxxx ďakujem za radu

taktotedanie
30. dec 2024

To si uz mala kontaktovat lekara, 6dni……
Nabuduce budes vediet, ze takto by sa nemalo zanedbavat, aspon telefonicky lekar by ti poradil alebo by dieta vysetril

autor
31. dec 2024

@taktotedanie ja som kontaktovala ambulanciu ihneď. Že ak sa mu pohorší máme prísť. V noci nezakašle vôbec a teraz ráno má kašeľ produktívny. P9jdem ho dať popočúvať.

taktotedanie
31. dec 2024

Treba ist najvyssi cas!

autor
31. dec 2024

Tak sme späť, boli sme prví a sami v čakárni, som rada. Crp 0.5, dýchanie čisté, namiesto Stoptussinu máme dávať Sinupret a Hedelix.