Kašeľ u 2,5-ročného syna

sisa7587
16. sep 2023

2.5 ročného syna trápi druhý deň kašeľ. ( nekašle stále možno 3 krát za deň zakašle ale
je to taký silnejší kašeľ.
Dávam mu Ambrobene sirup, a tiež šťavu s cibuľy a plus mu natieram hruď z jazvečou masťou. No mám pocit že ten Ambrobene mu moc nepomáha, včera ako zaspal tak kašľal silnejšie tak chcem mu kúpiť niečo iné... (inak potom celú noc nekašlal vôbec len sa troška prevracal a spinká do teraz)
Mohli by ste mi poradiť?
Mám doma aj inhalator a neviem či je dobrá tá Vincenta na ten kašeľ? Alebo môžem dať do toho aj harmancekovy čaj napríklad? Prípadne mi môžte niečo poradiť nejaký roztok voľno predajný v lekárni.
Samozrejme ak sa mi to nebude zdať dnes pôjdeme na pohotovosť alebo v pondelok u doktorky. Len potrebujem poradiť možno mu niečo pomôže....

marianarem
16. sep 2023

@sisa7587 Ambrobene pokial viem je na vykasliavanie, ma ten kasel vlhky? Ak aj ano, tak by som ho davala najneskor niekedy poobede, podvecer/vecer uz nie.
Kazdopadne ked je kasel 2 dni a takato nizka frekvencia a ak k tomu nie je ani horucka, tak ja by som v podstate nerobila nic, moze to byt lahsia viroza, ktora normalne ustupi. Na pohotovost to podla mna nie je a k doktorke by som isla az ked by sa to dlhsie nelepsilo, pripadne ak by sa to horsilo a ak by som pocula nejake chrcanie v hrudniku.