Kašeľ u 1,5 ročného syna

17. jan 2022

Ahojte syn je chory kasle sopli. Ale kasle nonstop v jednom kuse ceely den. Nevie si odkaslat takze vkuse kasle. Volala som lekarke tak nic ani nas nezavolala aby ho videla mam mu davat kvapky nasivin do nosa a na kasel stoptusin a sinecod a volat koncom tyzdna ako sa ma. Uz ma sere taky pristup ale nie o tom som chcela. No co mu mam dat aby prestal konecne kaslat. Kasle uz od piatka ale dnes je to mega hrozne. Vkuse kasle. V noci tri hodiny kaslal dookola. Mate nieco overene co by pomohlo ? Ja u si neviem dat rady ale to uz sa neda pocuvat co sa tak trapi

fiafia
17. jan 2022

Podľa toho aký má kašeľ treba nasadiť sirup. Na suchý kašeľ moja dcéra nezniesla stoptusiin a jemu podobne, išlo ju zadusit. Nam dobre zabral aspecton, stopkasel, tusirex vytvárajú povlak aby nedrazdilo na kašeľ. Na vlhký vždy mucosolvan. Na sopliky dávam vincentku a nasivin. Veľa piť a nezabúdať na vitamíny a pridala by som probiotiká

mamina0078
17. jan 2022

ja by som dala aj nejaké antihistaminikum aspoň na noc alebo išla večer na pohotovosť nech ho aspoň tam kuknú, určite by som nečakala do konca týždňa

autor
17. jan 2022

@mamina0078 davam fenistil

nitka1157
17. jan 2022

Pridala by som b komplex vit c d
Vetrala casto.pripadne zvlhcovac.uterak namoc do vody .na noc skus dat nakrajanu cibulu k posteli.vyvys podusku skor do pol sedu..zarob cibulu med a davaj sirup ak ste ok s medom . Priloz na hrud mast moze byt aj bravcova alebo olej.trosku teplu nakvap na intimku staru utierku.ak ti vydrzi aj celu noc s tym..cibulovy caj alebo cibulu s medom tusim to nemam odskusane
Ale ak by mal take zachvaty kaslu a dr ho neni schopna popocuvat urcite pohotovost

nitka1157
17. jan 2022

Este doplnim na nostek je dobry aliamare .vzdy pred odsavanim.odsavat aj v noci ked kasle

autor
17. jan 2022

@nitka1157 ano alianare mame pouzivame

lubina
17. jan 2022

mojej dcere pomahalo, ked som ju naparila nad slanou vodou. Ja viem, ze je este maly, ale keby si si ho posadila na kolena a tak skusila, alebo mu aspon urobila slanu vodu a dala nech sa mu odparuje v izbe...alebo aj v lekarni sa da kupit sol na naparovanie.

danielahamar
17. jan 2022

Prilož mu ucho na chrbát, plúca či nepíska. Ak áno, nevolaj a chod k mudr., to je normálny kašel

autor
17. jan 2022

@lubina ano to som urobila do izby som dala ze aspon trochu ci nepomoze

autor
17. jan 2022

@danielahamar no on cely piska Tazko dycha vobec sa mi to nepaci a tak nas odbila

danielahamar
17. jan 2022

chodte na pohotovosť, ak píska a povedzte, že Vás odmietla, maly potrebuje ATB

zabina27
17. jan 2022

nas ked bol mensi a stale kaslal, tak zapal pluc... ako nechcem strasit, ale v poslednej dobe doktorky akosi radi odbijaju, ty ho doma vidis, isla by som na pohotovost, ked dr nie je ochotna.
nas ma sice teraz uz 7, ale na jesen tiez vkuse kaslal, dr furt ze "deti teraz kaslu, vela deti je chorych", ako fajn, ale prd ma to zaujima a potrebujem riesit svoje dieta, ze nespi, nespim ani ja, ide ho udusit. tak som sla cez pohotovost a aspon porobili odbery, poslali nas lezat, ale na oddeleni som sa konecne dohodla na liekoch a odisli sme domov s tym, ze skusime doma. a pomohlo, ono treba skusit, mozno by fakt pomohli "babske rady", ale nechat ho trapit dokedy?

nitka1157
17. jan 2022

Uz by som prasila na pohotovost alebo bola u dr bez volania a trvala na vysetreni.ked piska a tazko dycha.moze to byt zapal priedusiek alebo zapal pluc uz

danielahamar
17. jan 2022

No ako ste skončili? Teda išli ste na tu pohotovost?

autor
18. jan 2022

@danielahamar ano isli sme doktorka bola velmi pohorsena ze ako to ze nas takto odbili cez telefon a nevysetrili. Dostal 2 cipky do zadku na noc vcerajsiu aj dnesnu. Antibiotika a sirup ventolin na dychanie. K tomu ze mam davat fenistil a nasivin do nosa. A ziadne stoptusiny ani sinecody ale riadne tie veci ktore predpisala. A ze dnes mam volat nasej detskej nech ho laskavo si vypocuje a pozrie sa nanho. A zabiest aj spravu

nitka1157
18. jan 2022

Na tvojom mieste by som pediatra dobre zvozila

autor
18. jan 2022

@nitka1157 no oni teraz funguju tak ze povies sestricke ake ma decko priznaky a ona rozhoduje ze ci objedna neobjedna alebo co sa predpise cele je to na hlavu 🤦🤦🤦starsi moj je tiez chory to on doniesol zo skolky maly sa furt oberie ale zvlada ovela tazsie. Tak v era tak ked ma starsi zelene sople pani doktorka predpise pamycon a mladsiemu davajte stoptusin a nasivin do nosteka a zavolajte v piatok ako sa maju a to bolo vybavene pre nu 🤷

barboraalexej
18. jan 2022

Predpokladám, že to je laryngitida. Starší ju tiež "priniesol" zo škôlky a mladší ju dnes v noci chytili tiež. Ja s ňou mam už bohate skúsenosti

nitka1157
18. jan 2022

Nabuduce zvelicuj ze uz vybral stoptusin sinecod a neviem co este a ze je to zhorsene.lebo ked clovek neprehana sa mi zda ze sa nedovola ani osetrenia.och ..drzte sa a rychle zotavenie

autor
18. jan 2022

@nitka1157 hej no. A boli sme dnes u doktorky tak aj starsi dostal antibiotika bo ma hrdlo zapalene. Dobre ze sme sa dockali normalneho vysetrenia