Maminy prisla som si k vam po radu..urcite zajdem k lekarke..
Mam mesacne dietatko a vsimla som si najprv v noci po kojeni ked si uz odgrgla dala som ju do postielky ako lapa po dychu a nasledne silno zakasle ako keby sa dusila...a stale pritom prehlta akokeby jej daco vadilo..ked si ju vezmem na ruky vsetko je ok.akonahle dam lahnut tak to zacina.stale sa to opakuje.mame zisteny aj reflux moze to byt z toho???moze byt silno zahlienena z mliecka??? Teplotu nema..dakujem za rady
Je to mlieko, babatka nemaju vyvinutu chrupavku este a sa im dostane mlieko do nosteka a chrapkaju, to nebudu hlieny a ano je to z refluxu, treba zahustovat mliecko a vyvysit postielku. 🙂 polohovat na boky aby sa nestalo nic zle 🙂
Aj som si myslela lebo vcera sme boli na kontrole aj ju pocuvala a vsetko ok...a teraz som si vsimla ze jej aj tak chropti pri dychani ako keby bola zahlienena..na bok si ju davam vzdy.kolko moze byt zdvihnuta hlavicka??zevraj deti do dvoch rokov by mali spinkat na rovnom bez vankusov kvoli chrbatiku...
@moninka666 treba bud klinovy vankus, alebo podlozit nozky postielky napriklad knihami 45'uhol. Chrbat a hlavicka maju byt v jednej priamke, takze polozit babatko doslova na sikminu.
@moninka666 a este mensia rada, ja dnes riesim, ze maly ma zlezanu hlavicku tak tie boky striedaj nech sa ti nestane to co mne. 🙂 maly stale preferuje jednu stranu a uz vidiet, ze sa mu deformuje hlavicka.
@limetka69 dakujem za radu😊 ja sa snazim polohovat aj ked si dakedy sama otoci na pravu stranu ..tu ma radsej☺☺
Ja som tiez polohovala, tak som sa na to vykaslala a teraz pozeram, ze musim vsimla som si to az dnes ked bol na brusku, ze preboha sak ma sisatu hlavu....
@moninka666 presne ako ti už písali, mala musí byť vo zvýšenej polohe a na boku keď lezi. Môj malý to tiež mal, ja som vypodlozila matrac zloženou dekou, takze ležal šikmo. Len teda my sme aj dosť vrackali, a s tym bol potom spojený aj veľký plac keďže ho ta žalúdočné kyselina pálila a stále bol mrzuty. Ale prejde to samé, babatko z toho vyrastie.
To je z refluxu, treba vypolohovat matrac, aby mala vyvysenu hlavicku. Refluxove deti nemaju spavat na rovnom...myslim, ze su na to aj specialne vankuse. Nerozumiem, preco vas o tom nepoucili na gastre, ked mate diagnostikovany reflux...
Aj môj zaspáva na pravej strane, tiež ju mal trocha zležanú, Dr, povedala že sa to upraví, pretože v noci nebudeš vyrušovať a pretáčať bábo, počas dňa polohuj a pokiaľ vníma hračky, tak dávaj na tú druhú stranu. Ja som svojmu podložila celý matrac tak , že asi 6 cm tvrdený polystyrén a na to dosky z plávajúcej podlahy, takže komplet celý matrac bol nahnutý. Klinový vankúš nekupuj, bude sa ti z neho zošmykovať a budeš na tom istom. S dusením ti pomôcť neviem, ja som reflux nezažila. Pa
Moja praveze nevracia len maalo kedy jej vybehne uz zrazene mliecko..ju iba natahuje strasne a ten kasel taky dusivy..zajtra pojdem radsej k lekarke
@moninka666 ja som s tym bola u lekarky pred mesiacom, dychanie ciste, viac neriesila. Trosku mi aj zachripol, ani to neriesila. Potom som sa na nete docitala, ze zachripol z refluxu, z toho, ze sa mu vracia mliecko a robil presne to co tvoja. Som myslela, ze ma vlas v krku. To ho palila zaha. Na to som kupila gastrotuss, sirup pre deti od narodenia. Das po papani a zahusti v brusku ked vracaju, je na koliky a proti paleniu zahy. Neviem ho vynachvalit, maly na mna tak smutne pozeral ked ho palila zaha, ale moj aj blinka, cize on mal vsetko podrazdene. Teraz uz je spokojny. Nedavam mu 5ml podla navodu, ale len 1 ml aby ho nepalila zaha. Stale ked zacne otvarat usta akoby mu nieco vadilo, tak mu dam a je usmiaty. Je to neskodne, nevstrebava sa do telicka a je sladky cize malemu aj chuti. 🙂
@limetka69 no presne presne akokeby bola zachrypnuta a furt tak odrha akokeby..no ja som si tiez myslela ci vlas nema alebo co...hroza tento reflux..ja davam biogaiu ale popytam sa na ten sirup😊
@moninka666 Biogaia su len probiotika, to jej na reflux nepomoze 😅
Jasné,je to z refluxu.. dieťatko musí byť VŽDY vo zvýšenej polohe, inak sa mu mliečko vracia spať