Kašeľ po zápale priedušiek

zoja_
1. mar 2023

Ahojte baby, syn mal zapal priedusiek kaslal neskutočne bral antibiotika+inhalatory. Ešte pred 2t no ten kasel vôbec neprechádza. Vonku ísť bez šance ma ho tam zadusit. Dávam mu sirup hedelix,kalciovy. Volala som doktorke ona ze to potrvá. Ale už neviem ako mu uľaviť.
Nejaké babske recepty.

martul
1. mar 2023

@zoja_ a prečo nemôže ísť von nadýchať sa čerstvého vzduchu? Má teploty, alebo? My sme po chorobe mesiac a stále kasleme, doktorka povedala, že ísť von je viac ako ooyrei. Samozrejme nie behať ako odtrhnutý z reťaze, aby sa nezadychal.

zoja_
autor
1. mar 2023

@martul vonku chodíme ale von ho neskutočne dusi,teraz sme boli len trochu na dvor a tak ho dusilo až sa povracal🥲

martul
1. mar 2023

@zoja_a iné lieky vám nechcela dať na kašeľ? Nam pomáha bromexin, alebo ako sa to píše. Veľa sme vyskúšali, ale teraz toto pomáha, konečne.

alenamihal
1. mar 2023

My sme necely mesiac po prekonani pravostranneho zapalu pluc a v nemocnici nam davali Bronchipret s tymianom a brectanom sirup...tiez ma este kasel ako 50rocny fajciar...po mesiaci som mu zase nasadila ten sirup na tyzden a uvidim...ja mu davam este nakrajanu cibulu v noci ku hlave a to mu tiez pomaha...sice smrad ale zdravie je prednejsie...nam povedali,ze po takych zapaloch ako pluca ,alebo priedusky sa kasel velmi dlho lieci...a este ma napadlo ,ja potieram hrudnik 3-4 x denne jazvecou mastou...

zzzuzzzu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
letfenixa
1. mar 2023

@zoja_ niečo podobné máme doma. Ja nedám dopustiť na sirup Stodal, plus cibulovy med a ešte inhaluje nimnicku mineralku.

lb1984
1. mar 2023

@zoja_ davaj pozor na to aby ho nedrazdilo na kašeľ práve zo sirupu. Co sa týka zapalu priedusiek pri liečbe ja nedám dopustiť na erdomed nedráždi z neho veľmi na kašeľ, detto vďaka možnosti dlhodobo ho užívať mam veľmi dobre skusenosti so solmucolom. MUDr vám neodporucala kašeľ skôr tlmiť alebo vysadiť a nechať už iba napr flixotide?

zzzuzzzu
1. mar 2023

@zoja_ ... kedze ADMIN moju predchadzajucu spravu zmazal, pretoze som spomenula ohladom jazvecej masti jeden VSEOBECNY inzertny portal, kde sa domaca jazvecia mast da zohnat, dovolim si skopirovat moj prispevok este raz:

... Bromhexin sirup alebo kvapky + preventivne Calcium sirup (nezapijat, nechat "stiect" do hrdla jednu polievkovu lyzicu) + na noc jazveciu mast na hrudnik, idealne domacu (nie synteticku z lekarne), aby sa neusadzali zatekajuce hlieny v prieduskach, co sposobuju kasel, na noc 2 vankuse pod hlavu (vyvysena poloha) a ku posteli termosku s lipovym alebo prieduskovym cajom s medom po duskoch zapijat ... Kasel potrebuje cas, kym odoznie, ale vyssie spominane kroky, ak sa dodrzia, urcite ucinne zaberu, skore uzdravenie zelam 🙏

lb1984
1. mar 2023

@zoja_ ináč ta jazvecia masť je fakt zázrak. To odporúčam ja. V 39 rokoch mi tak prešiel zapal priedusiek bez atb, mala som len hraničné hodnoty chlamydii. Brala som atrovent, erdomed, a až po nasadení jazvecej masti a inhalacii vincentky 3 krát denne sa mi to zlepsilo. Bez toho by som asi .... už som mala aj nalez na plucach na rtg, saturaciu miestami 93. Takže tie babské recepty sú naozaj tipka. Mrnavej ak ju začne pobolievat hrdlo dáme jazveciu masť urobíme zabal, klokta vincentku a do 3 dní je co sa týka hrdla ok. Detto pri kašli zabal na hrudník, ak má horucky tak len potierame.... škoda len ze ju tak ťažko zohnať z overených zdrojov. 🤗

letfenixa
1. mar 2023

@lb1984 mňa práve Erdomed aj solmucol na kašeľ dráždi, ale ja som astmatik a vyhovujú mi len prírodné sirupy a produkty.

lb1984
1. mar 2023

@letfenixa pri smucole je napísané že astmatikom až po porade s Dr. Moj priateľ a babka sú astmatici a im automaticky nasadzuju pri infekte naposledy pri chripke Ecobac a erdomed , alebo atb + erdomed + inhal pri bakteriálnej, zatiaľ vždy ok, ale vždy je tam kombinácia inhalacie a mukolitika co som si všimla.. Asi je to fakt o tom ze človek musí prist na to co mu robí dobre.

letfenixa
3. mar 2023

@lb1984 ten solmucol mi odporucila alergologicka, ale nesedel mi. Mnoho z bežných liekov na kašeľ mi nesedí.

letfenixa
3. mar 2023

@alenamihal Bronchipret som nepoznala, ďakujem za tip. So Sinupretom mám vynikajúce skúsenosti, tak snáď aj tento sadne.