Kašeľ po vybratí nosnej mandle

nikolal
11. nov 2015

Ahojte, malej pred dvoma týždňami vybrali mandlu a odvtedy pokaslieva. Najprv to bolo 1-2x denne, teraz to je častejšie. Mala suchy kasel, akurat zaspala a rozkaslala sa vlhko pričom dnes na kontrole ORL doktorka vravela, že zahlienena nie je a ze kasel je dôsledkom operácie, že je to OK. Čo vy na to?

ivett1
12. nov 2015

@nikolal no, môže byť, že ešte úplne nemá zahojenú ranku po operácii a to ju dráždi, tak kašle ...aspoň tak si vysvetľujem to odôvodnennie vašej dr. ... ... naše deti po vybratí nosohlatanovej mandle mali slabý kašeľ (ale skôr vlhký), ale mali aj hlien, takže ho vykašliavali a mali predpísané lieky-sprej na zvlhčenie sliznice nosa ... len si nepamätám, či to trvalo až dva týždne ...skôr sa mi zdá, že to trvalo max 4 -5 dní...na kontrole (po 10 dňoch) bolo už všetko OK ...
PS: ak pekne dýcha nosom, tak je to OK...ak sa dusí, tak choďte priamo na ORL... dúfam, že neochorela, lebo teraz je zase kopec chorých vďaka tomuto "divnému" počasiu... 😖

nikolal
autor
12. nov 2015

@ivett1 nazov spreja?

ivett1
12. nov 2015

@nikolal ups, bol na lekársky predpis ...priamo po operácii, keď nám dávala dr. prepúšťaciu správu, tak nám dala aj recept ... určite som to písala v niektorej diskusii tu na MK, skúsim to pohľadať ...alebo aj ty mrkni, či sa ti nepodarí nájsť diskusiu, kde mamičky píšu o výbere nosnej mandle (vrátane komplikácií po operácii atď...) ...

nikolal
autor
12. nov 2015

@ivett1 skus pozriet prosim, mne vraveli striekat olynth

ivett1
12. nov 2015

@nikolal olynth je ok - nášmu vždy pomôže, hlavne keď má upchatý nos ... našla som prepúšťaciu správu a tam je len atb pamycon (to ste mali asi aj vy) a nasofan ...

nikolal
autor
12. nov 2015

@ivett1 nie, nam nedavali ziadne lieky brat

ivett1
12. nov 2015

@nikolal aha, tak možno preto vám dlhšie trvá tá liečba (ale to je len môj laický názor...) ...pamycon sú atb kvapky a nasofan je antihistaminikum (potláča opuch, lieči sa ním aj senná nádcha, proti alergii ...) ... ale, keď pozerám, že tvoja dcérka má ešte len 3 roky, asi dr. usúdila, že je ešte malá na takéto lieky, netreba ich zbytočne užívať (náš mal vtedy 3 roky a 8 mesiacov) a radšej, nech to dlhšie trvá ako keby mala vyvolať nejakú pruchu imunity, čo sa ľahko stane pri užívaní atb a steroidoch...
PS: ale ak by sa to zhošovalo, tak nazaj choďte k dr.

danielahamar
12. nov 2015

môj po výbere bral nasonex