Kašel po dobratí antibiotík. Poraďte

vejka22
8. dec 2010

Ahojte.chcem sa spýtať.môj malý dobral antibiotika včera a dnes mal teplotu 37,9.je to normalne po antibiotikach a ešte ma aj kašel ktorý ma asi taký istý ked aj začal brať tie antibiotika.možno ten kašel je aj o niečo horši.viete mi poradiť.tie antibiotika bud neboli dobre alebo myslite že nam predpišu antibiotika druhe?ja sa len bojim aby nemal zapal pluc.

ivamera
8. dec 2010

ahojki, určite to normálne nebude, aby po ATB pretrvávala teplota. Určite by bolo vhodné zájsť k pediatričke, nechať drobca dôkladne popočúvať a problém nezanedbať.

vejka22
autor
8. dec 2010

no volala som k dr a povedala že na vyter treba isť že určite tak bude niejaky bacil a určite nam nasadi lieky antibiotika

kaja73
8. dec 2010

@vejka22 Určite jej bez vysledkov zo sterov nedovol dat naslepo ATB.Boli by to už druhe a samotne ATB totalne rozbija imunitu.Tie prve ste asi mali naslepo.To ja už dokimu nedovolim.Aj CRP je dobre hned vyšetrit.Už by to mali zanedlho vediet vyšetrit všetci pediatri priamo v ambulancii.Ked nie je zvyšene,alebo je zvyšena len mierne,tak je jasne hned na počkanie,že sa nejedna o bakteriu ale o virus a ATB netreba.Hlavne mu daj C vit aspon 50mg na kg.Rozdel rovnomerne počas dna.

vejka22
autor
8. dec 2010

to prve mu dala hned antibiotika a teraz chcem isť hned na vytery a podla toho by mala vedieť nie či ma niejakeho bacila.a CRP je čo?

kaja73
8. dec 2010

@vejka22 Vola sa to C-reaktivny protein a pri bakterialnych infektoch sa vyrazne zvyšuje.Norma je do 10 .Napr moj mladsi syn mal raz 135 a to sme skončili v nemocnici zo zapalom pluc.Myslim, že od buduceho roku,alebo toho dalšieho by to mala byt povinna vybava pediatra-ten pristroj na meranie CRP. Berie sa krv z prsta.Moj pediater ho už asi 2 roky ma.Ked mal starši syn 15 tak ATB doki zvažoval,ale nakomiec nedal.

danielka_ma
8. dec 2010

@kaja73 ak aj crp vijde v poriadku neznamena, ze dr urobila chybu ked dala atb...moja dcera mala teraz zapal pluc, desat dni sme brali atb, nezaberali....jej nic okrem kasla nebolo, kebyze nezakasle tak povies uplne zdrave dieta....kedze atb nezaberali a kasel ostaval, tak nas dr pre istoptu poslala do nemocky...tam aj snimok potvrdil zapal pluc...a vysledky krvi mala ukazkove...vsetky zapalove hodnoty boli v norme, takze slo o virusovy zapal pluc...avsak aj tam sa dava atb, lebo k takemu zapalu by sa mohla velmi rychlo pritrafit aj nejaka bakteria a to by uz nebola sranda...
takze nie vzdy znamena crp ok, netreba atb....

kaja73
8. dec 2010

@danielka_ma preventivne podavanie ATB skor ubliži ako pomože.Doktor na ambulancii by k niečomu takemu nikdy nemal pristupovat.Ak ma dieta važny zdrav stav a je v nemocnici a zhodne sa na tom viac odbornikov,tak prosim.Ale ambulantny doktor sa ma riadit stermi a CRP.Mne staršieho syna velmi ATB vyrazne zničili,takže viem o čom hovorim.A taky rozvrat organizmu neprajem zažit žiadnej mamine.

danielka_ma
8. dec 2010

nehovorim o preventivnom davani atb......
ja mojej dokine verim, ma vynikajuce referencie a hodne skusenosti...a myslim si ze pediater vie rozhodnut po pocuti dietata ako dycha, ci treba dat atb, alebo nie....
ak ma niekto zapal pluc tak asi vitamin c nezaberie...

vejka22
autor
8. dec 2010

zajtra ideme na vyteri

danielka_ma
8. dec 2010

@vejka22 drzim palce nech sa vam to uz lepsi a nech neskoncite ako my, so zapalom pluc.....

kaja73
8. dec 2010

@danielka_ma ja som netvrdila ža na zapal pluc stači C vit.Asi si pozorne nečitala.Ale pri každom infekte krasne podpori imunitu.Mam to odskušane na celej rodine.Hovorim o megasorbickej liečbe,kde sa nejedna o symbolicke davky cečka a podava sa čista vitaminova forma.U oboch deti sme s nou zvladli infekt,ktory sa prejavoval 40 horučkami,nadchou a kašlom.Plus som davala prirodne ATB -propolis a citricidal.Deti -obe-boli do 4 dni fit.predtym sme na take automaticky davali chemicke ATB a zlepšenie prichadzalo cca po tak istej dobe ale o mesiac tu bola vždy viroza ,este horšia ako prva.A samozrejme hnačky z rozbitej črevnej flory.

vejka22
autor
8. dec 2010

ale ja verim že mi ten zapal pluc nemame.

danielka_ma
8. dec 2010

@vejka22 ja verim tiez ze nemate 😉 😉 😉

danielka_ma
8. dec 2010

@kaja73 tak prosim porad aj nam 😉 ja velmi privitam akekolvek rady na prirodnej baze na podporu imunity...od febr.tohto roku sa to s nami taha, kazde dva mesiace ten hnusny kasel, ktory sa teraz takto vyvrbil....
kedy zacinas podavat to ceko, a ako to myslis ze cisto vitaminova forma... a to ked ste mali tie horucky, tak proti teplote na zrazanie si nieco davala, ci nie?
vdaka vopred za rady 🙂

vejka22
autor
8. dec 2010

zajtra napišem ked dojdeme od doktorky že ako sme dopadli

kaja73
8. dec 2010

@danielka_ma podla megaskorbickej liečby su minimalne davky c vit tych 50mg na kg v zdravi a v chorobe aj 100g aj viac na kg.Decka mi beru v zdravi cca 30-40 mg a v chorobe tych 100.Ak to podaš od uplneho začiatku choroby tak ju to dokaže aj stopnut-mam odskušane pri najmenšom-akonahle začne trochu potahovat nosom podam tych 100mg na kg a nič sa mu nerozbehne.Musiš to ale rozdelit rovnomerne počas dna.Citricidal je vyťažok z grep.jadierok,ale nie je to citrogrep ,čo dostat bežne v lekarni.Tento sa da zohnat len cez internet.Je to povodny patetntovany vyťažok,ovela učinnejši ako citrogrep.malemu nim len vytieram nos,starši normalne uživa nariedene vo vode-pri chorobe.Staršiemu tiež davam pri chorobe ten propolis ,mam vo forme tabliet.A este som zabudla na D vit,pri ktorom sa preukazalo,že ma vyznamny vplyv na imunitu.V zime berieme cca 1500IU denne-vo forme vigantolu.pri chorobe aj 3000IU.Netreba sa bat predavkovania,pretože v lete po 30 min.opalovani sa vytvori 10000IU.Cista forma-tym mysli C vit bez roznych primesi.Teda pre deti určite nie Cebion,ktory je plny glycerolu.Kupujem Cečko z DM ka,maju tam cisty pripravok-Das gesude plus.Decka beru to.Pri vysokej tt davam paralen ,ale aj homeopaticky komplex Aconitum alebo belladonu 30ch.Snažim sa ten paralen davat čo najmenej.

vejka22
autor
9. dec 2010

ahojte dopadli sme tak že nam spravila vyteri a čakame na vysledky do pondelku.ale nič važne to nemame.ale starši syn ten už ma druhe antibiotika mu predpisala.Kubko ten že si potrebuje len vykašlavať ale preto že je taký maly ešte tak onto tak nevie ako my.