Ahojte mamicky. Chcem sa spytat ci mate niektora skusenosti s neustalim kaslom. Minuly rok mi mala nastupila do skolky v septembri. Od oktobra minuleho roka sme chodili castejsie k dr ako do skolky. Stale nam dr davala sirupy ako stoptusin, sinecod, amprobene, a vsetky sme hadam mali. V marci tohoto roka.sme boli aj na vybere nostnych mandli lebo stale kaslala a soplila a stekalo jej to a v noci pri spanku pravidelne zvracanie z hlienov. Pomohlo na dva tyzdne. Stale mame kasel ale priam dusivy. Ja uz som zúfalá brali stale krv nic. Boli sme aj.u alergologicky berieme astmasan a aj inhalujeme. Nepomaha dala.som si vyziadat krvné testy na potraviny na mlieko a ostatne alergeny vsetko negatyvne. Ziadala som krvne testy na chlamydie, mikoplazmy, a ostatne vsetko mozne vsetko negatyvne. Ja uz si neviem rady rok a pol chodime po dr a vsetko je v poriadku ale nieje mala kasle v skolke mi vravia ze ju mam preliecit ale ona nieje chora ale neviem priciny kasla. Rano ked ideme peso do skolky sa strasne dusi z kasla ked sa namaha taktiez doma vzdy ked aa blazni alebo pocas spánku. Ja uz neviem co mam robit ma niekto podobnu skusenost co mam dat este malej urobit aby som uz vedela pricinu a pomohla jej??? Za kazdu radu velmi dakujem.
Tiez sme tak kaslali a bol to skryty reflux a to sme boli skoro rok na sirupoch od kaslu
@basena20 u nás to vyzeralo podobne, kašeľ stáááále a hlavne v noci + po behaní...a bol to silný reflux. Diagnostikovali nám ho v Šrobárovom ústave v Tatrách. Nechcelo sa mi veriť. Ale nabehli sme na diétu a bolo po kašli. Nastala veľká úľava. Teraz má syn 9 rokov a vyrástol z toho. Už nemusí ani diétu držať. Viac o refluxe u starších detí a diéte nájdeš tu https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/gastroezofagalny-reflux-u-deti-nad-3-roky-recepty/ Odporúčam ti požiadať o vyšetrenie. Držím palce.
Strasne pekne vam dakujem lebo ja.som uz zufala a to sa ako vysetruje? Este raz velka vdaka
Tiez sme boli v srobarovom, tiez za kasel, reflux sa nepotvrdil, ale neznamena, ze ho nema zistili mi stredny stupen astmy, pol roka bral sprej a zabral, teraz je cisty a hlavne bez kasla
@basena20 an my some boil v srobarovom ustave. Tiez malu trapil kasel ako vas . Vyteri vsetky ok, alergie ziadne okrem horsich vysledkov na plesne , krv , chlamidie , rongeny ok . Dva 2 x robene klasicke vysetrenie na reflux nezisteny.. krcne tiez mandle nam neodporucili vyberat..v tatrach nam dali masku a sprej. Boli sme pri primarovi ferencovi na plucnom. Teraz je to dobre. Nekasle. Inak aj v lete kaslala. Dokonca raz u nasich sme s not bezali na pohotovost a tam skonstatovala ze nic nenasla..zdrave dieta
Pebu neviem ci si citala prispevok. Castejsie je doma skoro stale a bonnie mala berie spreje pisem otom ale nepomaha ja potrebujem vediet pricinu
@basena20 možno má len slabý sprej, možno dávky, ale išla by som potom refluxe najskôr
@basena20 vyšetrenie na reflux je podľa veku, mladšie deti vypiju kontrastnú látku a robí sa im rtg v rôznych polohách tela. Staršie deti majú zavedenú sondu. To je presnejšie vyšetrenie. Nám robili rtg (syn mal vtedy 3 roky) . Inak, aj keby si len skúsila diétu držať, videla by si, či sa polepšilo. U nás to bolo citeľné zlepšenie ihneď. Len to potom asi skreslí výsledok, ak by ste chceli vyšetrenie. Ale zas, aj bez vyšetrenia dobre, veď ti ide hlavne o zlepšenie stavu, nie o potvrdenie diagnózy lekárom.
Ano zlepsenie ale pokym nebudem vediet aj pricinu tak darmo sa zlepsi na den dva stav... na orl sme boli pravidelne aj atb jej davali ... vysadila som jej jeden cas na mesiac aj.mlieko aa mliecne vyrobky a stav mala lepsi v noci mi prestala zvracat ale kasel stale alergologycka povedala ze nieje alergicka ze klidne jej mam pridavat do stravy mlieko ... papa vela zeleniny a a ovocia polievky a tak ale aj ked som si citala ze co nemoze vsak tam je skoro vsetko jedlo...na dalsi tyzden skusim k dr ze nech jej urobi na ten skryty reflux a dam vediet .... velmi ste mi pomohli mamicky ktore s tym mate skusenost myslela som si ze len ja som zufala
A co testy na toxoplazmozu? Prekonala som ju a mala som presne strasny kasel niekolko mesiacov a prtom dychanie cisyr
Som to skor odoslala. Dychanie som mala ciste nikto nevedel preco. Az ked som otehotnela mi robili testy a podla hladiny protilatok povedali ze som v tom case mala akutnu toxoplazmozu.
Skusim aj to dakujem si to popisem a pôjdem s tym k dr😁 a myslim si ze toto prekliate nase zdravotnictvo si vobec robotu nemoze a pride mi to len ako kupene tituly... dakujem pekne este raz
@basena20 Keď jej brali krv, dali jej robiť aj rozbory či nemá pľúcne mykoplazmy a chlamýdie? Na to treba zvlášť zobrať krv a urobiť rozbor, výsledky nie sú o deň dva ako bežne, ale trvá to dlhšie. Ja som tak pred pár rokmi stále kašlala a antibiotiká mi nepomáhali. Potom som volala s kolegyňou a tá mi povedala, že jej dcéra kašlala viac ako rok a nevedela sa toho zbaviť, a potom jej zistili že má tieto baktérie, nasadili potrebné antibiotiká a je pokoj. Tak som išla za lekárkou, poslala ma na pľúcne, tam mi toto vyšetrenie z krvi urobili a mala som aj ja pľúcne chlamýdie. Bežné antibiotiká na to nezaberajú. Ale po 3 týždňovej liečbe bolo všetko v poriadku.
Ak je u dr vseko ok, nie je to reflux... tak napr. prach...
@syringa ano aj nato som.si dala vyziadat a aj to bolo negativne a este ze super vysledky...
@simca06022011 a nie prach mala malilinko zvyseny u alergologicky ale ze prejavy by nemali byt
Neustály a dlhotrvajúci kašeľ môže znamenať prítomnosť chlamýdií v organizme a takisto mykoplaziem. Nie je to sranda. Syn dostal zapal priedušiek, ja zápal pľúce. Konečne zistili príčinu - chlamýdie a mykoplazmy u mňa u syna len chlamýdie pľúcne. Liečba dlhšia, ale účinná. Odber sa robí z krvi žilou. Výsledky týždeň až dva.
Osobná skúsenosť.
dala by som vysetrit dieta na cierny kasel ,reflux-GER-, astmu, histaminovu intoleranciu
Mlieko ci uz vyslo,alebo nevyslo ako alergen, vylucit uplne a aj vsetky mliecne vyrobky...krvne testy su velmi neposlahlive..maj alergiu mal a krv bola pritom OK..az vyradenim mlieka ekzem ustupil. To iste sa moze tykat aj kasla.
A co sa tyka stravy -ta vie zdravie kazit alebo posilnit....urcite by som obmadzila biely cukor,sladkosti,pecivo ,rafinovane oleje,polotovary,udeniny.
Zamerala by som sa na dostatok listovej a inej zeleniny,drobneho ovocia,kvalitnych tukov-olivak,kokosak,rakytnik,rybi tuk,semienok, obilnin typu pohanka,pseno,vlocky, maso domace,vaijcka domace. Dostatok D a C vitaminu. Drzim palce. 🙂