Kamarátkina 9-mesačná dcérka má nasledovný problém: po zjedení detskej výživy alebo zeleninovej kaše príde občas silný kašel a zvracanie. Začali jej rásť zúbky. Krvné testy sú v poriadku, výter z hrdla negatívny, sono bruška v poriadku. Zvracanie nie je pravidelné a iba 1x sa stalo, že dievčatko zvracalo aj z materského mlieka. Doposiaľ sa nestalo, že by zvracala večer alebo v noci. Je aktívna, veselá a po zvracaní sa smeje akoby sa jej uľavilo. Prosím poznáte niekto podobný problém? Vie niekto poradiť, čo s kašlom a zvracaním?
Dakujem. Problem vsak je ten, ze kamaratkina dcerka ziadny sopel ani nadchu ani nic podobne nemala, cize hlieny nemozu ist zo soplika - ziadny nie je a ani nebol. Od 4. mesiaca je dievcatko prikrmovane a jedlo vsetko - ovocie, zeleninu, maso, zltko z vajicka. Az s obdobim, kedy prisli zuby sa toto objavilo. Zaroven jej v tom obdobi zistili ochorenie srdiecka, ktore vraj bolo od narodenia, ale lekari to zanedbali. Nevieme uz, co vsetko ma suvis a co nie. Dakujem za radu - skusime pomalsie jedenie a redsiu stravu - mozno pomoze.
@jana.bn my sme mali nieco podobne.nasa mala ma 10 mesiacov a dostala nadchu z coho potom velky kasel.az take hlieny alebo co, ze ak to islo z flase prilis rychlo alebo kasa bola prilis husta tak to vsetko vyvratila.si myslim ze ta mala tvojej kamosky ma problem s prehltanim jedla alebo s papanim a sucasnym dychanim a preto to ide do nespravnej diery, ako sa hovori. Skuste pomalsie papat, robit omacky trochu viac vodovejsie a nie take huste lebo jej to nejde papat.s mlieckom tiez asi treba robit prestavky a nie vypit na ex.
Nasej ked ten kasel presiel tak aj vracanie preslo.dufam ze moja rada pomoze.