Ahojte mamičky, skúsim ešte aj tu poprosiť o nejakú so tu radu. Dcérka chodí druhy rok do škôlky, prvý rok samo stále niečo, soplik a kadečo, moraxellu mala, stafylokoka v nosiku. Potom sa to koncom roka zlepšilo. Tento rok od prvého školského dňa stále chorá, kašeľ a zelený sopel, čo ona predtým nikdy zelený nemala. Dostala najskôr pamykon a sirup na vykašliavanie. O dva týždne dostala uniflox a zasa sirup. Po týždni ma zasa zelený sopel a kašle. Skúšame už aj kalobu, boli sme na imuno-alergo, tam dostala bronchovaxom a aerius, lebo jemne jej vyskočili plesne, prach a roztoče. Podľa lekárky mám dávať len kvapky do nosa, nasivin a pod a na kašeľ. Že však si zvyká. Je mi to jasne, ze si zvyká, ale nepríde mi normalne, ak ma skoro dva mesiace vkuse zelený sopel a produktívny kašeľ. Len ja už ani neviem, čo jej mám dať, keď ona od toho septembra vkuse berie niečo. Nie som za atb, som rada, keď ich nemá, ale neviem, či tu už nie sú potrebné. Už neviem, čo a ako. Určite máte mnohé podobne skúsenosti s deťmi škôlkarmi. Ako a čím ste si pomohli? Ďakujem za každú radu.
Výter z nosa a ATB celkovo podľa výsledku a suché teplo na dutiny a sinupret.
Ďakujem za rady 🙂 výtery mame urobene, zlatý stafylokok, ale podľa dr to netreba riešiť. Naša dr to vidí tak, že však v škôlke nachytá kadečo a musí si len zvyknut. A mame skúšať sirupy jeden za druhým asi… volala som imunologicke, dala jej trifed žltý, kop klop klop, vyzerá, že zabral. Morskou vodou vyplachujeme pravidelne. Plus užíva kalobu. Odporučila nám aj panaviral, keď nastúpi do škôlky, je to ochranný hygienicky sprej do nosa. Máte skúsenosť? Do konca týždňa bude ešte doma, snáď od pondelka začneme normálne fungovať a hlavne aby bola dcérka zdravá. A teda moja skúsenosť, asi budem musieť začať študovať medicínu, aby som si dieťa liečila doma sama…
@jennyf88 ahoj poradila by som ti z firmy v ktorej pracujem tekute kolostrum a k tomu koktail z 21 druhov ovocia a zeleniny. V tejto kombinacii to ma najlepsie ucinky. Kolostrum tekute je 100 % produkt a tak isto aj koktail vitaminov.
A vytery ako su teraz ? Ak nic nenájde lekárka zbytocne ATB. Ak najde, a robí bskteria problém tak atb dajte. A sprej do nosa skuste morsku vodu s medou, vincentku a pod. Zase mesiace nasivin používať aj tak nie je ok. Aj ked sa dolieci, tak hygienu nosa robit častejšie. Na kašeľ asi mate sirupy, ale skus tymianovy 😊
Ak mate zlateho stafylokoka. Treba riesit ked robi problém.
@whitebubble ďakujem, pozriem sa na to
Urvite pomoze aj kupit inhalator na Vincentku,ale.kvalitny vykonny.My na tom u nas ficime s obomi detmi nonstop.
@simca06022011 v nosiku ma zlatého stafylokoka. Viem, že je dosť rozšírený a tým pádom aj slabý a lieči sa len v prípadoch, keď robí problémy. Len mne už nepríde normálne stále dokola kupovať nejaké sirupy na kašeľ, však to tiež sa nemôže kadejak krížom krážom užívať. Užívala pamykon, potom uniflox a do týždňa od douzivania unifloxu bola zasa na začiatku. Zatiaľ to vyzerá lepšie, len sa obávam, ze sa jej to zasa vráti. Mame skúsenosť s moraxellou, pokial nebola preliečena atb, nebol pokoj. Atb sa vyhýbam, ale niekdy už iná cesta nie je
Skús niekedy namiesto atb sprejov do nosa koloidne striebro😉
Moj maly mal oslabenú imunitu na vírusy, bol nonstop chorý celu škôlku. Dokonca som mala predĺženú aj rodičovskú dobolenku.
Našťastie klop klop klop ako nastúpil do školy tak sa to zlepšilo. Niektoré deti proste z toho musia vyrásť nepomozes si nijakými doplnkami 🤷🏽♀️
Ešte ma napadlo čo nám veľmi pomohlo je každý deň pil odšťavenu mrkvu ta bola základ a k tomu pomaranč/jablko... vyskúšaj 😉
Prajem pevne zdravie ☺️