Kašeľ a vracanie hlienov. Poradíte?

kvitok14
17. apr 2016

ale ostal kašel :( .... včera mi vivracala hlieny :/ ... ale ešte stále kašle večer nie ale ráno hlavne a poobede ... a keť spinká tak jej chripí v hrudňíku ... neviem mám doma sirup heledlix ale neviem do kedy jej ten kašel bude trvať poradte mi niečo ako sa ho ríchlo zbaviť a tak tiež toho chripenia v hrudňíku boli sme aj na pohotovosti máme aj antibiotiká :/ ...

inka04
17. apr 2016

Kasel trva minimalne tyzden, standardne 2 tyzdne a niekedy aj mesiac a viac. Zavisi od povodcu choroby. Co poradit: podavat cibulovy sirup, vitamin C vo vyssich davkach, kludne aj hedelix, ak nemate iny sirup, zvlhcovat vzduch, kde spi, vela vetrat. My davame pri nachladnuti na noc odparovat vincentku, s par kvapkami cisteho oleja zo sibirskej jedle. Mame s tym vyborne skusenosti🙂 Treba vydrzat.

moni244
17. apr 2016

No tak to chvilu trva, to nejde len tak zo dna na den, ze sa rychlo zbavis kasla. Ale velmi tazko sa cita tvoj prispevok, tie zakladne chyby ☹

jana_eyre
17. apr 2016

syn ma teraz take hlieny - davam mu solmucol - ten je na rozpustanie hlienov pri kasli, odkedy ho berie uz nezvracal.. dcera je tiez chora - ale jej tak hlieny nestekaju, ale zas ju strasne kasel drazdi takze jej davam stoptussin..

katka708
17. apr 2016

Nám pri kašli a sopliku pomáha na odhlienenie Sinupret.

mirkava
17. apr 2016

Na pohotovosti ste sa nepýtali čo na kašeľ? Hedelix je dosť slabý. Ťažko radiť nevieme podrobnosti. Dávaj vela vitamínov. Ja nedám dopustiť na odšťavovač. Odšťaviť sa dá všetko a tak mi moj vypije aj napríklad kusok odšťavenej cvikly ked je tam jablčo a mrkvička ani to nie je citiť....

volavka4
17. apr 2016

@kvitok14 skus dat nejaky mentolovy olejcek do aromalampy 🙂

kacena4
17. apr 2016

no otazka polozena otrasne prepac, ale pises ze na pohotovosti ste dostali antibiotika t.j. v prvom rade davaj tie. zaberu za 2-3 dni po tych sa dieta bude citit lepsie, hlieny odsavaj preto zvracia lebo jej zatekaju z nosteka, najlepsie vysavacovou odsavackou je najsilnejsia, ak aj budes davat rozne sirupy na vykasliavanie neviem ako stare mas dieta ci vie same vykasliavat ci nie hlieny treba dostat von z dietata ak ich nevie samo vykaslat... kvapky do nosteka aby nezatekal soplik do priedusiek co je nasledkom zvracania ☹ to chrcanie na hrudniku je normalne preto ma tie antibiotika, ak by a to nezlepsilo za 3-4 dni, popr. zhorsilo popr. pridali vysoke teploty tak znova k lekarovi, kedze si nenapisala nic podrobnejsie je ti zbytocne radit nieco presnejsie ☹

igiana
17. apr 2016

Uplne super je tymianovy sirup, nic ine nepouzivam a po kasli je za 2 dni. Davam ho 5xdenne malu lyzicku
20 dkg cukru varíme cca 20 min s 1/4 l vody, potom do toho vsypeme celý sáčok sušeného tymiánu (dostat v obchode medzi koreninami) necháme to tak do vychladnutia a scedíme. Vznikne z toho hustejší sirup, drzime ho v chladnicke.