Máte niekto skúsenosti ako sa zbaviť už týždňových soplíkov u 3 mesačného drobčeka? Používam morskú vodu na zvlhčenie a večer dávame aj nasivin ale stále mu to neprechádza. Odsávačkou si nedá nič vybrať a ja už som zúfalá.
Zdravím. No myslím si, že bez tej odsávačky to v žiadnom prípade nebude lepšie, skôr horšie. Kupte si odsávačku na baterky(značku neviem) mala so ju požičanu od kamošky, je šikovná, akurat do ruky a ma silikonove nadstavce(najtenšie...). Dcerka ma sice už 6 ročkov, ale myslim že keď sa opýtate v lekarni ....Aj ked bude protestovať, musite mu ich udsať , uvidite že keď ich budete pravidelne odsavať, uľavi sa mu.
No a ďalšia vec, určite by som nedavala tu morsku vodu, kupte si vincentku sprej do nosa( to skor na zvlhčenie sliznice), nasivin je ok.
Tak veľa šťastia. Erika
@drobcek26l pozri si obrázok anatomiu nosa,je možné,že chceš odsať smerom hore k čelu a to treba odsávať kolmo akoby si tu odsávačku chcela strčiť do nosa a smerom na zátylok,ak nebudeš odsávať,tak môže dostať yápal ušiek,lebo sa upchá Eustachova tuba,ktorá spája nos a ucho a tam musí byť určitý tlak
@drobcek26l ahoj skus ako radi mamicka hore tu vatovu tycinku s materskym mliekom ja som to tiez tak robila ked bol mensi tak cca do 3 mesiacov, potom ked chytil nadchu a uz mal soplikov vela tak som dala libenar a odsala..najprv som mala obycajnu odsavacku manualnu, s tou som neodsala nic akurat ma hlava bolela ale kupila som na vysavac a neni problem odsajem co treba a maly je kludny...plakal akurat trocha zo zaciatku potom akoby zistil ze sa mu bude dobre dychat a dobre papat...a pekne dal odsat...a ten nasivin je tiez dobra vec....
Baby musím to s.napisat lebo som nasrana ! Mám 3mesacne babetko má sopliky a kašle volala som ráno dokt že malinká je chorá .Odpovedala mi len Renátka prídi si pre recept ... Jako že ako toto mohla spraviť a ani ju nevysetrit ? A malinká stále kašle hlavne noci ...
Ahoj mohla by si si spomenúť heheh 🙂
@drobcek26l Ak kojíš môžeš vytierať noštek aj materským mliekom na vatovej tyčinke. Ja som malej dávala libenar- fyziologický roztok v plastových ampulkách, ktorý sa kvapká - najlepšie pred odsávaním. A pri soplíkoch babätká musia užívať fenistil kvapky - aby im odpúchali sliznice a hlieny mohli odtekať. Dávkovanie napr. ak má 5kg tak 5 kvapiek 3 x denne. Ak je tých soplíkov veľa a nedokáže piť - tak odsávať musíš - najlepšia je odsávačka na vysávač. Drobec ti plakať pri odsávaní bude - lebo sa bojí ale keď treba tak musíš - aby mu soplíky nezatiekli do uší a potom by malo zápal stredného ucha. Ku postieľke môžeš dať vriacu vodu so soľou - prípadne nechať variť v kuchyni (ak tam máte dvere). Ak už má kašeľ treba k doktorke (musí popočúvať dýchanie - priedušky a tak) - moja užívala (asi v 4 mesiacoch) na kašeľ ambrobene a kalciový sirup. A ešte daj vyššie spinkať - vankúšik prípadne deku pod matrac aby malo vyššie hlavičku.