Ahojte hladam nejaku mamicku co ma podobny problem...5mesacne dietatko kasle uz dlhodobo jedna sa o suchy kasel ktory je hlavne rano sem tam cez den....zatial co sme mali vysetrenia vsetko ok ...akurat potvrdeny reflux vraj to moze byt z toho najde sa niekto z podobnou diag.? Nechceme nieco zanedbat dakujem.
Naša malá mala skrytý reflux a áno, aj z neho kašľala. Mávala z neho úplne podráždené dutiny. Keď som to riešila s pediatričkou, kázala nám dávať jej kvapky Tussin. Dali sme 2x, dutiny sa ukľudnili a odvtedy nekašľala 🙂.
Nie, to je voľnopredajné. Vidíte a nám len pediatrička povedala skrytý reflux a nikde inde sme neboli… Malej najviac pomohlo polohovanie (asi 4 mesiace nebola na žiadnej rovnej ploche, komplet všetko vyvýšené) a do nošteka Aliamare (pedi vravela Nasivin baby na ukľudnenie dutín, ale tam som nevidela žiadne zlepšenie). Inak ten kašeľ mala aj moja skôr ráno, asi preto, že sa v noci menej hýbu a teda kyselinka má viac času leptať… Držím palce, chvíľku to trvá, kým sa dutiny ukľudnia, potom už bude lepšie 🤗
@jazula no lenze nasa ma antirefl.rezim od narodenia a nic nanajvys teraz sa smyka po postielke a hybe sa ....mali sme sirupy na kasel ambrobene stoptusin fenistil kalciovy...do nosa nasivin pamycon...antibiotika sumamed a nic.. tie kvapky su na ten reflux alebo skor na kasel...
Ahojte baby bola som na gastre lebo mala razom grcala a vsetko vyvratilaze vodopadom to slo ...tak predpisali sirup gastroruss ako ste pisali....zial moja pediatricka je neschopna a posiela nas hned kade tade nie aby sme daco skusili 🙈 tak uvidim ci to pomoze....keby som skor na konika napisala tak by som usetrila dieta od dalsej navstevy lekara....dakujem vam
@alex5896 a nebola spúšťačom kalša choroba ? Ja som to mala ako dieťa - ako dôvod uvádzali aj reflux aj alergiu a astmu No ale myslím že primarne to bola alergia a astma. Môj dvojročný mal teraz dlhšie - cca dva mesiace takýto kašeľ, často aj pri ňom grcal. Reflux mu to totiž komplikoval ale príčina bolo že prekonal niekoľko viróz a to zrejme spôsobilo chronický zápal priedušiek. ATB to za 4 dni poriesili