Kašeľ a reflux

alex5896
30. jan 2022

Ahojte hladam nejaku mamicku co ma podobny problem...5mesacne dietatko kasle uz dlhodobo jedna sa o suchy kasel ktory je hlavne rano sem tam cez den....zatial co sme mali vysetrenia vsetko ok ...akurat potvrdeny reflux vraj to moze byt z toho najde sa niekto z podobnou diag.? Nechceme nieco zanedbat dakujem.

cecilia29
30. jan 2022

@alex5896 a nebola spúšťačom kalša choroba ? Ja som to mala ako dieťa - ako dôvod uvádzali aj reflux aj alergiu a astmu No ale myslím že primarne to bola alergia a astma. Môj dvojročný mal teraz dlhšie - cca dva mesiace takýto kašeľ, často aj pri ňom grcal. Reflux mu to totiž komplikoval ale príčina bolo že prekonal niekoľko viróz a to zrejme spôsobilo chronický zápal priedušiek. ATB to za 4 dni poriesili

jazula
31. jan 2022

Naša malá mala skrytý reflux a áno, aj z neho kašľala. Mávala z neho úplne podráždené dutiny. Keď som to riešila s pediatričkou, kázala nám dávať jej kvapky Tussin. Dali sme 2x, dutiny sa ukľudnili a odvtedy nekašľala 🙂.

alex5896
autor
31. jan 2022

@jazula prosim vas je to na predpis ? Nas pediatricka poposielala na krcne na neuro na sono na reflux vsetko sme zatial absolvovvali ...no poslala nas aj na gastro tam som zatial nesla....tiez mame skryty reflux lebo ani negrckame nic..

jazula
31. jan 2022

Nie, to je voľnopredajné. Vidíte a nám len pediatrička povedala skrytý reflux a nikde inde sme neboli… Malej najviac pomohlo polohovanie (asi 4 mesiace nebola na žiadnej rovnej ploche, komplet všetko vyvýšené) a do nošteka Aliamare (pedi vravela Nasivin baby na ukľudnenie dutín, ale tam som nevidela žiadne zlepšenie). Inak ten kašeľ mala aj moja skôr ráno, asi preto, že sa v noci menej hýbu a teda kyselinka má viac času leptať… Držím palce, chvíľku to trvá, kým sa dutiny ukľudnia, potom už bude lepšie 🤗

alex5896
autor
31. jan 2022

@jazula no lenze nasa ma antirefl.rezim od narodenia a nic nanajvys teraz sa smyka po postielke a hybe sa ....mali sme sirupy na kasel ambrobene stoptusin fenistil kalciovy...do nosa nasivin pamycon...antibiotika sumamed a nic.. tie kvapky su na ten reflux alebo skor na kasel...

jazula
31. jan 2022

@alex5896 Tussin je všeobecne na kašeľ. A skúšali ste Gastrotuss baby sirup? Nám pomohol. Asi týždeň som dávala po každom kŕmení, potom priznaky ustúpili, tak som dávala len pred spaním.

alex5896
autor
31. jan 2022

@jazula dakujem asi skusim.

alex5896
autor
4. feb 2022

Ahojte baby bola som na gastre lebo mala razom grcala a vsetko vyvratilaze vodopadom to slo ...tak predpisali sirup gastroruss ako ste pisali....zial moja pediatricka je neschopna a posiela nas hned kade tade nie aby sme daco skusili 🙈 tak uvidim ci to pomoze....keby som skor na konika napisala tak by som usetrila dieta od dalsej navstevy lekara....dakujem vam

jazula
4. feb 2022

@alex5896 Držím palce 🤗. Ten Gastrotuss aj obalí hrdielko, aby ho kyselina pri refluxe nedráždila, takže by mohol pomôcť aj na ten kašeľ.

alex5896
autor
4. feb 2022

@jazula a vy ste ako davali moja ma 6mesiacov a 6kil to davkovanie je tam take no ...ze do 5kil 2.5ml a dojcata do 3rokov 5ml.....ja davam zatial stred 🙈