Karpavé očko 6 mesačnej dcérky

modrykon12
8. dec 2017

Ahojte, malá má 6 mesiacov a začalo jej karpavieť očko, už asi týždeň jej to robí počas celého dňa. Aj si ho žmohlí. Môže to mať od zúbkov? Dva spodné už vyšli. Aké máte skúsenosti? Prípadne rady čo mám s tým robiť? Neviem či je to na pediatričku. Ďakujem.

ema234
8. dec 2017

@modrykon12 zeby zapal ocka?

misinka0611
8. dec 2017

Aj slzí?

alchemilkazltozelena
8. dec 2017

@modrykon12 maly to mal ked sa narodil..uz som si nevedela rady..pomohla jedina vec..vzala som gazu namocila ju v prevarenej vode a pretrela oci...vsetko to krasne zmizlo

pribinak
8. dec 2017

Normalne by dom to sla ukazat doktorke, aby si to nepreniesla aj do 2.ocka.
Vacsinou su na to lokálne ATB.

modrykon12
autor
8. dec 2017

@misinka0611 ano aj slzi
@ema234 dufam, že to nemá zápal

misinka0611
8. dec 2017

@modrykon12 Moj 3 mesačný syn mal slzave jedno a následne aj karpiny mal dr. nam poradila Ocuflash a zaúčinkovalo po 2 dňoch 🙂

bosoriak
8. dec 2017

@modrykon12 kup mast oftalmo-septonex a par dni ho davaj do kutika oka a pomasiruj. Ak nepomoze, smer lekar, predpise lokalne antibiotika. Male deti mavaju bezne zapaly spojiviek, obzvlast v zime, netreba v tom hladat nijaky hacik. Prejde to same vekom, ale preliecit to treba vzdy.

janci05
8. dec 2017

@modrykon12 Zo zúbkov to asi nebude. Skús pretrieť očko čistou namočenou vatou alebo odličovacím tamponom v smere od rohu oka k nošteku a vyčisti ho tak. Opačne nie, lebo tak zanesieš infekciu. Ak máš doma Ophtalmo Septonex kvapky, tak ich daj na ukľudnenie očka. Ak to nepomôže, tak je to potom zápal a treba ísť k doktorke a tá ti asi predpíše Ophtalmo Framykoin antibiotiká.

mycuskaa
8. dec 2017

teraz je to vo vzduchu bohuzial tieto zapali u nas cela skolka to mala aj muz to dostal treba cistou gazou a s prevarenu vodu umyvat casto a najlepsie ist k dr my sme mali atb mast. je to virusove cize vzduchom siritelne

kitta
8. dec 2017

Ja som pretierala prevarenou vodou a zmizlo. Ale mal to len dva dni. A len rano trosku viac a potom cez den pomenej. Ak ti trva viac dni, tak skuste dr.

siska53
8. dec 2017

@modrykon12
No nasa na to trpela.. Minimalne ofltaloseptonex alebo repik.. Ale boko by dobre,aby to videl pediater,moze zvazit navstevu ocneho. U nasej to nol ten upchaty slzny kanalik. Len raz jej ho prepichli,ale asi mali viackrat,lebo trpi na to doteraz a to uz ma vyse 5r.

janinah
8. dec 2017

Ophtalmoseptonex kvapky sa už nevyrabaju,kúp v lekárni Ocuflash a kvapkaj pár dní,malo by to ustúpiť

bochnik
9. dec 2017

Mne moja dr radila kvapnut materske mliecko do oka

janinah
9. dec 2017

@bochnik dr. nech kráča s dobou,niekedy sa mat. mlieko odporúčalo,nič iné sterilné nebolo poruke,ale je to mlieko ako každé iné a teda kysne a v tom oku môže narobiť viac škody ako osohu....pracujem s očami a mm neodporúčam....

misinka0611
9. dec 2017

@janinah Tiez ma udivuje ze na vsetko by sa dávalo MM. Nevravím, ze MM nie je zdravé ale odtiaľ - potiaľ 😄

bochnik
9. dec 2017

no ved ona je stara skola urcite ma aspon 75 rokov 🙂

modrykon12
autor
9. dec 2017

@janinah
@bochnik
@misinka0611

predtým ako som sem napísala, som aj ja dala na starú babskú radu a 1x až 2x denne som jej do očka strekla moje MM a viete čo, prešlo to. Za dva dni.....

dia771
11. dec 2017

@modrykon12 ja som to vytierala aspon dvakrát za den prevarenou vodov a potom nakvapkala Ocuflash 🙂

modrykon12
autor
11. dec 2017

MM nepomohlo, začali sme s Ocuflashom