Ahojte, malá má 6 mesiacov a začalo jej karpavieť očko, už asi týždeň jej to robí počas celého dňa. Aj si ho žmohlí. Môže to mať od zúbkov? Dva spodné už vyšli. Aké máte skúsenosti? Prípadne rady čo mám s tým robiť? Neviem či je to na pediatričku. Ďakujem.
Aj slzí?
@modrykon12 maly to mal ked sa narodil..uz som si nevedela rady..pomohla jedina vec..vzala som gazu namocila ju v prevarenej vode a pretrela oci...vsetko to krasne zmizlo
Normalne by dom to sla ukazat doktorke, aby si to nepreniesla aj do 2.ocka.
Vacsinou su na to lokálne ATB.
@misinka0611 ano aj slzi
@ema234 dufam, že to nemá zápal
@modrykon12 Moj 3 mesačný syn mal slzave jedno a následne aj karpiny mal dr. nam poradila Ocuflash a zaúčinkovalo po 2 dňoch 🙂
@modrykon12 kup mast oftalmo-septonex a par dni ho davaj do kutika oka a pomasiruj. Ak nepomoze, smer lekar, predpise lokalne antibiotika. Male deti mavaju bezne zapaly spojiviek, obzvlast v zime, netreba v tom hladat nijaky hacik. Prejde to same vekom, ale preliecit to treba vzdy.
@modrykon12 Zo zúbkov to asi nebude. Skús pretrieť očko čistou namočenou vatou alebo odličovacím tamponom v smere od rohu oka k nošteku a vyčisti ho tak. Opačne nie, lebo tak zanesieš infekciu. Ak máš doma Ophtalmo Septonex kvapky, tak ich daj na ukľudnenie očka. Ak to nepomôže, tak je to potom zápal a treba ísť k doktorke a tá ti asi predpíše Ophtalmo Framykoin antibiotiká.
teraz je to vo vzduchu bohuzial tieto zapali u nas cela skolka to mala aj muz to dostal treba cistou gazou a s prevarenu vodu umyvat casto a najlepsie ist k dr my sme mali atb mast. je to virusove cize vzduchom siritelne
Ja som pretierala prevarenou vodou a zmizlo. Ale mal to len dva dni. A len rano trosku viac a potom cez den pomenej. Ak ti trva viac dni, tak skuste dr.
@modrykon12
No nasa na to trpela.. Minimalne ofltaloseptonex alebo repik.. Ale boko by dobre,aby to videl pediater,moze zvazit navstevu ocneho. U nasej to nol ten upchaty slzny kanalik. Len raz jej ho prepichli,ale asi mali viackrat,lebo trpi na to doteraz a to uz ma vyse 5r.
Ophtalmoseptonex kvapky sa už nevyrabaju,kúp v lekárni Ocuflash a kvapkaj pár dní,malo by to ustúpiť
Mne moja dr radila kvapnut materske mliecko do oka
@janinah Tiez ma udivuje ze na vsetko by sa dávalo MM. Nevravím, ze MM nie je zdravé ale odtiaľ - potiaľ 😄
no ved ona je stara skola urcite ma aspon 75 rokov 🙂
predtým ako som sem napísala, som aj ja dala na starú babskú radu a 1x až 2x denne som jej do očka strekla moje MM a viete čo, prešlo to. Za dva dni.....
@modrykon12 ja som to vytierala aspon dvakrát za den prevarenou vodov a potom nakvapkala Ocuflash 🙂
MM nepomohlo, začali sme s Ocuflashom
@modrykon12 zeby zapal ocka?