Ahojte, prosím vás mne to stále nie je jasné. Len dieťa bolo v styku s osobou, ktorá bola pozitívna v škole v piatok. Dnes nám to oznámili, od dnes má byť dieťa v karanténe. A čo my ako rodičia? Chodíme obaja do práce, tam nás testujú. Máme zostať 5 dní doma, potom si dáme urobiť antig.testy všetci a po 5 dňoch ak budeme negatívny, tak karanténa sa ruší, alebo ako prosím vás? Môže si jeden z rodičov uplatniť pandemickú očr? Tam ako postupovať? Kto už máte toto za sebou? Ďakujem.
Ja som napísla, že je to malé dieťa? Je to samostatné dieťa. Nie dospelé, ale školopovínné. A ak budeme musieť ostatať doma, tak si jeden rodič bude nárokovať na očr pandemickú, tak som to myslela. Alebo ak môžeme pôjdeme obaja do práce a dieťa to doma zvládne doobeda. úplne zbytočná odpoveď.
pokiaľ má dieťa do 11rokov, tak ano 1z rodičov čerpá naň pandemickú OČR do doby pokiaľ je zatvorená trieda/škola....ak je druhý z rodičov očkovaný a nemá príznaky , normálne funguje.....inak ak máte kde dať dieťa, tak fungujete ajj vy ako rodičia normálne - lebo vy dvaja ste kontakt kontaktu
@ollynka podla mna nie, vy ste az dalsi kontakt. Pokial bude dieta pozit, az potom aj vy karantena (ak nie ste ocko). Ak budete mat potom negat test, asi mozete do prace (zamerne pisem asi, lebo dakedy neocko museli proste dodrzat karantenu). Menia to ako ponozky... nepises kolko ma dieta rokov...
@ollynka aj malá tak bola doma v karantene, kvôli pozitívnej spolužiačke! V karantene mala byť len ona, ja som na RD, takže som doma tak ci tak, inak by som mala tiež OCR, muž normálne fungoval, chodil do prace, na 5.den išla na PCR test, po 7 dňoch do školy! Obaja sme ale očkovani
@mogaa dieťa mám samostatné,..a aj tak má manžel až poobedné a ja prídem naobed domov. Tak sa meníme pri dieťati. Radšej by sme chodili do práce obaja, o to mi išlo, nie o očr. To už ak by sme museli ostať doma tak pandemickú očr.Tak aj ked sme neočko, môžeme chodiť do práce a dcérka po 5 dňoch na petestovanie, aj to neviem, či to oznamuje škola lekárom, alebo to máme oznámiť my a lekárka si potom zavolá na pcr testy po 5 dňoch
@ollynka je uplne jedno, ci ste ocko ci neocko. vy ste kontakt kontaktu, vas sa karantena netyka. zatial. v karantene by ste boli az ked vyjde dietatu pozitivny pcr test.
@ollynka je to presne tak ako pise vulka
@ollynka mas povinnost to nahlasit detskej dr. ty zaregistrujes deti cez net na pcr sama.
@ollynka pokiaľ je dieťa samostatné, tak nemusíš riešiť ani tú pandemickú OČR.....doma ostáva len dieťa a pretestovať by som ho dala len v prípade ak bude mať príznaky...škola vám už dá inštrukcie či musia aj deti ísť na test alebo nie....ale nie je to potrebné keďže majú samotesty, len vám potom oznámia kedy od školy
@matkahelka nam učiteľka dala meno, to sme uvádzali, keď sme ich registrovali
@ollynka v karanténe je len dieťa, vy bez ohľadu na očkovanie môžete chodiť do práce. Situácia by sa zmenila vo chvíli, keď vyjde vášmu dieťaťu pozitívny test, vtedy ste už všetci neočkovaní členovia domácnosti v karanténe. Na PCR objednávate cez korona.gov.sk vy, karantenu dieťaťa nahlasujete detskej lekárke.
Ak dieťa bolo v kontakte s pozitívnou osobou musí ísť na test , ak test bude pozitívny musí ísť aj rodič na test . Škola vám nedála inštrukcie ? My práve sme karanténe lebo syn bol pozitívnou osobou v škole a na test sme museli ísť aj my a vyšiel nám pozitívny . Museli sme sa nahlásiť aj na hygienu .
@matkahelka pri registrácii na test žiadajú meno.
@ollynka dieta mozes prihlasit na pcr test, ktory moze byt najskor na 5. den od kontaktu s pozitivnym. Ak bude dieta negativne, tak este +2 dni a ak bude bez priznakov moze do skoly. Ak ho nechces dat testovat, tak je v karantene 10 dni. Vy ako rodicia karantenu nemate. Iba ak by bolo dieta pozitivne testovane, vtedy by ste museli ostat v karantene.
Pýtaš sa na OČR a malé dieťa chceš nechať doma samé? Sak samozrejme že jeden rodič si vezme OČR a ostane až do konca s ním doma a druhý môže chodiť do prace