Kanavit pre novorodenca

mama4444
29. júl 2021

Mamicky je tu niekto kto toto dava babatku ? Mne to predpísala doktorka 1x tyzdne 1 kvapka pritom maly je zdravy.

denden77
29. júl 2021

predpisala.. a zaroven dodala, ze ak je na UM, netreba to brat

pribinak
29. júl 2021

@mama4444 vieš prečo ma novorodenc brat vit K? Zrejme ani len netušíš

bashee
29. júl 2021

Ano davala som to. Vit K2 beriem bezne aj ja ako dospela s vit D. Kacko totiz spravne naviguje vit D tam kde sa ma vstrebavat a to do kosti a zubov. To je jeho primarna uloha preco sa s Dckom ma brat. V 3. mesiaci mi povedala pediatricka ze uz ho nemusim davat malemu. Plne dojcene deti to beru bezne s Dvit

gvenduska
29. júl 2021

Aj ja dávam ale mi dávame raz do týždňa 2kvapky
Mi musíme lebo sme mali problémy hneď po narodení s krvou
Do 3mesiacov sa to berie plus vigantol

lyci
29. júl 2021

@bashee Kanavit je iba vitamin K1 a je na zrazanie krvi. K2 je aby sa vapnik neukladal tam kde nema, do makkych tkaniv.

lyci
29. júl 2021

@mama4444 dava sa kojenym babatkam, aby sa predchadalo problemom so zrazanlivostou krvi. v umelom mlieku je pridany, preto ho vtedy netreba davat

petamich
30. júl 2021

boze zeny ja to nechapem - to si skutocne polovica modreho konika mysli, ze ich nazor je relavantnejsi ako lekarov alebo ze tomu viac rozumieme (ved je dieta zdrave)? a uz vobec nechapem preco sa nepytate rovno lekara na co to je a preco to dietatu ordinuje, potom vam tu potom nahodou pat "odbornicok" napise, ze netreba (nenarazam na tuto diskusiu) a sposobite vazne problemy svojmu dietatu alebo sebe

alebo ja som potom ta cudna...

nttnnt
30. júl 2021

@petamich nie si :D :D

zanetakovacsova
27. sep 2021

@lyci a keď ho niekto podáva aj pri UM?