Kanavit a Vigantol

lenkadob
6. aug 2015

Chcem sa opytat, ci moj syncek po uziti kanavitu a vigantolu moze mat neutichavy plac. Uz som skusala takmer vsetko. Utisit ho kojenim, kocikovanim, utisenim na rukach, hojdanim. Vsetko zabere na chvíľu a potom sa zobudi a zas len place. Moze to byt uzitim tych liekov?

natalushka
6. aug 2015

Podla mna je.to kolika..nas maly to tiez mal..pocvic s nim nozkami,teply obklad na brusko..pripadne mu supni Espumisan..i ked na diakusiach som citala aj take nazory,ze babatka mali koliky vraj po vigantole..ale neviem sa k tomu fundovane vyjadrit..ja by som ale urcite neprestavala v podavani tychto lieckov..kanavitu urcite nie a vigantol tiez..pripadne sa porad s pediatrom..

lajlilinka
6. aug 2015

Ja som to konzultovala s dvomi kamoskami - magistrami farmacie a keď som sa ich na to pýtala, tak len krútili hlavami, že to z toho byť nemôže...
My Vigantol dávame a malá nič, je presne taká istá ako aj pred...
U nás je plač iba pri večernom obliekaní do pyzama...

Čo som sa pýtala kamosiek naokolo, tak ani jedna nič nezaznamenala...

mahu74
6. aug 2015

@lenkadob Určite z toho neplače. Sú to vitamíny, nie lieky.

milota164
6. aug 2015

nemalo by to byt z toho , naozaj su to vitaminy a v malych davkach

anna1109
6. aug 2015

Tiež si myslim,ze je to kolika.Nam pomohol Sab Simplex,každopádne treba navštíviť pediatra. 🙂

mmmj
6. aug 2015

vigantol ma v pribalovom letaku vedlajsie ucinky - zapcha, plynatost, nevolnost, bolest brucha a hnacka. Jasne, ze to moze byt z toho. Skus par dni nedat a uvidis,ci bude lepsie. Aj moja mala problem po Vigantole, presli sme na vitamin D od Swansonu, je to prirodne na rozdiel od Vigantolu.

lucyzet
6. aug 2015

Skús miesto vigantolu buď smiešni baby d alebo svanson. Veľa deticiek má z gigantov bolenie bruska.

lenkadob
autor
6. aug 2015

Este som pocula o lieku namiesto Vigantolu znacku Jamieson D. Ma niekto s Jamiesonom skusenost?

lucyzet
6. aug 2015

@lenkadob zle som to v predchadzajucom komentari napisala (blbe prediktivne pisanie), ale je to jamieson baby d. Pouzivame ten a problemy s bruskom nie su. Urcite vyskusaj.

gabinecka_
6. aug 2015

z vigantolu mala moje deti problémy, bolesti bruška, no neskutočne revali a zvíjali sa. No keď som vigantol nedala, tak bol pokoj. Potom som to nejako našla aj na nete, že viaceré deti s tým majú problém. Vyriešili sme to d vit. od swansonu a jamiesonu od jesene od jari. A od jari do leta sme boli veľa vonku, takže d vit nebolo treba. No samozrejme pediatrička povedala, že sa s tým nikdy nestretla a moja kamoška čo k nej tiež chodí s tým mala problém.. nuž čo, dostanú za to asi zaplatené..

ivet1371
6. aug 2015

Vnućka mala kŕče s vigantolu.začala jej dávať od svansonu vitamin D a od vtedy pokoj

mmmj
7. aug 2015

@lenkadob Jamieson je u nas lahsie dostupny. Ale mne sa zdal byt lepsi od Swansonu. Jamieson je v kukuricnom oleji a kedze je to z Ameriky/Kanady, oni radi pestuju a pouzivaju geneticky modifikovanu kukuricu. A kedze to na skatulke nie je spominane, podla mne je to GMO: Ak by nebolo iste by sa tm na krabicke chvalili. Ale asi furt lepsie ako Vigantol.
Alebo len chod s babom trosku teraz v lete na slnko a mas D vitamin 🙂

bubula_007
7. aug 2015

@lenkadob na príbalový letáku ma vigantol uvedené, ze spôsobuje bolesti bruška, neviem presne ako to napísali, ale každý si to moze prečítať sám. Kedže moje babo ma aj bez toho koliky, dávam mu baby D od jamieson.