Kam volať v noci o radu o zdravotnom stave?

masacka
4. okt 2018

Ahojte baby,

mám otázku - kam voláte v noci, keď sa potrebujete poradiť o zdravotnom probléme dieťatka? Moja malá je chorá, horšie dýchala, a aj keď mám Ventolin doma, aj Fenistil, nebola som si istá, čo mám dať... Má zúžené dýchacie cesty od narodenia (už som tu o tom aj písala, laryngomalácia) ... nie je to nič dramatické, ale keď je chorá a má tam opuch, hneď to počuť.
Nechcem volať rovno detskú pohotovosť, ani ísť na pohotovosť... chcela som sa len poradiť... neviete o nejakej linke, alebo niečo také, čo je vyslovene pre deti?

Ďakujem 🙂

m.

deti95060810
4. okt 2018

ak máš lieky tak nie je o čom... na pohotovosti ti tiež poradia len lieky dať...a potom už len zavolať na lampáreň...😉

ukulela
4. okt 2018

do 22.00 na LSPP v pohode ... alebo ak si dovera, maju tam sluzbu lekar na telefone, myslim, ze je to nonstop (neviem, masri sa mi)
pokial nemas v rodine lekara, co ti zdvihne vzdy, tak len takto.

zuzinapipina
4. okt 2018

@masacka ja vzdy volam na nasu pohotovost, aj v noci tak volam ak sa mi niečo nezda. Zijem sama, nemam sa s kym poradiť nemam ani auto, tak skor ako by som sa tam vybrala, tak tam najprv zavolam opíšem stav mojho dieťaťa a doktorka mi vzdy ochotne poradila co mala sluzbu. Ved oni su tam nato, neviem ci sa da aj inam zavolat.

lenkaam_1
4. okt 2018

Pohotovost alebo linka poistovne dovera

evalin88
4. okt 2018

U nas sa na detsku pohotovost pise sms.. oni rozhodnu ci je to na vyjazd.. velmi ustretovy lekar vzdy odpise.. ake davat lieky ako casto atd...

1fka
4. okt 2018

Ked moja starsia, bola mala r.2015-2016 tak som volala normalne na 155. Povedali ci ist na pohotovost alebo co mam robit.

maria1678
4. okt 2018

Ja vždy volám na nostop linku, čo má Dôvera, za mna veľká spokojnosť, ozaj dobrá služba a lekári sú tam milí.

stormie
4. okt 2018

Pozeram ze si z BA - volaj VYDEPO http://www.vydepo.sk poradia aj cez telefon a v pripade potreby pridu sle podla toho kedy volas, zavaznosti a kolko toho maju mozes cakat aj 1-2 hodiny

masacka
autor
4. okt 2018

Dakujem moc baby - a fakt volate tu detsku pohotovost? Ja som sa bala, ze mi vynadaju, ked chcem iba radu...

ankare
4. okt 2018

Kludne volaj na detsku pohotovost, mne tam vzdy poradili. Drz sa!

wena
4. okt 2018

No ja volám aj na normálnu pohotovosť keď ide o dospelého, mne vždy poradili a boli milí. Prečo by ti mali vynadat na detskej?

stormie
4. okt 2018

@masacka
@ankare
@wena len pre info - mne na jedinej (!!) detskej pohotovosti v Bratislave zlozili telefon - pardon este mi stihli vynadat ze co volam a nemaju cas... ok mohli mat nejaky urgen, alebo plno ale uplne na ich radu by som sa nespoliehlala kedze sa mozno ziadnej nedockate

ankare
4. okt 2018

@stormie to je hrozne... volaj na zvolensku, tam ma nikdy neodfajcili.

luliu
4. okt 2018

Ale zase si treba uvedomiť ako to vyzerá na Kramároch, koľko pacientov im tam pride za jednu službu a predstavte si, že ešte by mali vybavovať telefonáty x matiek.

zuzi0911
10. okt 2018

Ja som minuke volala, normalne na detsku pohotovost, ak uz nebude tak detske oddelenie
Pekne mi cez telefon poradila, co mam rpbit, co dat, ako postupovat (laryn. zachvat).. A ak by nepteslo, mali sme prist. Nastastie to preslo. Talze kludne mozes zavolat, oni ti poradia

stormie
10. okt 2018

@luliu mozno by nemali tak plno keby davali rady aj cez telefon... taky zacarovany kruh to je, ale za mna nikdy viac, radsej vydepo co som pisala vyssie

katka1981
10. okt 2018

@stormie, to je na zalobu. Toto nesmu robit.

katka1981
10. okt 2018

@luliu, ano raz som ta, bola s dcerkou a lutujem. Ale verim, ze niekomu aj pomozu. Otrasna dr. tam bola, nasa pedina ju aj osobne pozna, tiez zdiela moj nazor.

katka1981
10. okt 2018

@stormie, presne si to myslim aj ja. Mnoho matiek zbytocne ide na pohotovost, aj ja so zbytocne spanikarila, lebo dceru prvykrat v zivote bolelo hrdlo a bol piatok vecer.. Sibnuta mama prveho dietata a fasla ATB a a uplne zbytocne. Ale pedina mi potom dala instrukcie kedy treba ist. Som sa vyslovene na to pytala. Takze odvtedy sme neboli a lutujem ze som bola tak vyplasena a nedala na muza.

annabelka
10. okt 2018

@masacka aj ja volám na detskú pohotovosť, nikdy mi nevynadali, vždy mi poradili