Kam s dcérkou, ktorá má synechiu?

24. jan 2024

Prosím poraďte kam s dcérkou so synechiou? Východné Slovensko.
Nech je to bezbolestne a nie pod narkózou.
Zopakovalo sa jej to napriek maximálnej snahe tonu predísť, ale už nechcem aby znovu prežila tú bolesť a stres ako prvý krát.
Poraďte. Aké máte skúsenosti, aké sú možnosti?

autor
24. jan 2024

(4r)

anjelicek26
24. jan 2024

Bezbolestne a bez stresu sa da bohuzial len pod narkozou. Je kratka sedacia (kombinacia sirup (nic si nebude pamatat ani s podavania narkozy nie) a plyn (len 30m bude mimo))... drzim velmi palce, nech najdete dobreho detskeho chirurga v tejto oblasti, poradit neporadim, u nas sme riesili syna a podobny problem s predkozkou...

zuzkaa1991
24. jan 2024

Záleží ako dlho to ma...mojej to spravila s "palickou" dvakrát detska v 3r a potom ked mala 3.5r mala.taku blanku....inac co som.citala gynekológia detska

To som náhodou zistila.ked som precitala clanok o tom som vobec netušila a to bola uz rok bez plienky....a vtedy sa jej to začalo robit...lekárka ze staci mesiac dva roztahovat pysky potom som sem tam kontrolovala lebo nechcela si dat tak v spanku a v 3.5r si uz pamata tak sme pravidelne po kupani to robili sama si to roztahovala len som kontrolovala ci spravne robi...ma skoro 6r a sem tam si spomenie po sprche....ale zaklad je po zakroku kontrolovať urcite aj polroka prve mesiace kazdy den potom menej

autor
24. jan 2024

@zuzkaa1991 naozaj každý jeden deň po sprche si to natiahne a olejuje. Každý jeden deň. Napriek tomu som videla ako sa ta dierka stále zmenšuje. Už je asi rok po prvom zákroku a už som myslela že nám sa to určite nemôže zopakovať.
To je na tom najhoršie, že už nie je bábätko

autor
24. jan 2024

@anjelicek26 ďakujem

petronelaproki
24. jan 2024

Je potrebne navstivit detsku gynekologiu, poriesia, nemaj obavy, my sme boli v Ke na poliklinike juh, MUDr. Sedliak
Niektore dievcatka su na to nachylnejsie,vyrastie z toho

anavixy
24. jan 2024

Nevies jej to rozrusit sama? Skusit kremy, slezove kupele..? Neviem teda v akom to ma stadiu, ale ked kazdy den robi prevenciu, tak by to nemuselo byt tak strasne, no mozno to nerobi spravne a bolo by dobre keby si to robila ty, kolko ma rokov?

autor
24. jan 2024

@anavixy 4r. To by sme ju museli poviazať a držať. Neviem či by z toho nemala väčšiu traumu ako u lekára.
Nedovolí nám.
Slezove kúpele som neskúšala. Idem googliť čo to je. Ďakujem

anavixy
24. jan 2024

Chapem ☹️ moja ma len 2 a tiez uz je to take ze len rychlo kuknem ci je to ok, nastastie je, co sa aj cudujem mali sme s tym dvakrat trampotu a to som sa teda viac starala o to vtedy (mala blanku zdola, rozrusila som ju ja sama prvykrat ani neviem ako, druhykrat to chcelo par dni kym to povolilo, dvala som potom ako prevenciu MucoGyne gel, je bez hormonov len kys. hyaluronova myslim)… slezove kupele, slezova mast z Justu je vraj vyborna alebo aj Pinda mast niekomu pomaha, to su vsetko veci ktore sa pouzivaju pri problemoch s prirastenou predkozkou, ale rovnako dobre zaberaju (opat je to individualne..) a su vhodne aj pri synechiach, no chce to cas. Drzim palce 🍀

zuzkaa1991
24. jan 2024

Tak to mi je luto ...boli ste na gynde s nou?co.lekarka tam povedala?

taktotedanie
24. jan 2024

Daj vysetrit parazity, naozaj.. u starsich dievcat je vacsinou toto pricinou