Kakanie u dojčených detí

honey666
8. apr 2024

Ajojte dcerka ma 7 tyzdnov a od narodenia nekaka sama, musim jej pomahat rurkou. Vyskusala som probiotika neurobilo to nič. Vysadila som Dčko skusam ci to nepomoze. Neni sanca zeby som u nej cakala 10 dni ci sa sama vykaka lebo by som ohluchla od revu asi. Kope s nozkami ani papat nechce dakedy prrto to riešim takto … ako jej inak pomoct.

mmirka02
8. apr 2024

A čo na to doktorka ? Nieje to zdravotný problém ?

anavixy
8. apr 2024

Vyskusat ine probiotika napr. Ake si davala? Skus aj kvapky ColiPrev. Okrem toho masirovat, cvicit nozickami, vyskusat dat kakat v polohe ako pri bezplienkovej metode.. stolica je kasovita alebo je problem ze je tvrda a preto sa nevykaka? Ako prve by som skusila vylucit abkm eliminacnou dietou u teba. Tu na mk som citala chvalu na cipky Lecicarbon, skus si precitat, ako funguju, je to zaujimave, keby mam male dieta, urcite vyskusam to, my sme inak tiez rurkovali… 😏

domiklik
8. apr 2024

@honey666 kojis?

honey666
autor
8. apr 2024

@domiklik kojim

honey666
autor
8. apr 2024

@anavixy no ano pride mi ze je ako pena hustejšia ked jej davam rurku uz ani neprejde cez nu ale musim dlhsie cakat kym ona zatlaci aby to vyšlo . Plače aj ked prdi tak pritom plače potom… pediater povedal len ze dat probiotika nic ine

anavixy
8. apr 2024

No to je fajn ze musi zatlacit aby to z nej vyslo, tak to aj ma byt, nie nech to same strieka cez rurku, tam treba podporit ten vyprazdnovaci reflex, nie ho uplne nahradit, lebo potom vznikaju tie zavislosti na rurke, ktorych sa ludia boja. Takze rurkou podrazdit a ked sa stolica tlaci tak von, pritlacit nozky k brusku a nech to vytlaci. Ale teda hustejsie je ok, kym nie je tvrde vyslovene, tak je to fajn, no mne to pripada ze bude problem bud v prechodnej laktozovej intolerancii, tam treba vyskusat podavat ten coliprev, alebo potom este to abkm, tam tu eliminacnu dietu. Takze zajtra kupte coliprev, davajte pred kazdym papanim a odsleduj ucinok po par dnoch/tyzdni.. a ak to nebude lepsie, tak skus tu eliminacnu dietu na vylucenie abkm (tj ty musis vynechat VSETKO mliecne, nie len zmenit za bezlaktozove, ale uplne vynechat). Probiotika odporucam probiofix inum baby, pripadne Biogaiu (ta je na koliky, ak ste uz skusali, tak probiofix) alebo infant dophilus. Mozne je aj to, ze je to sposobene len nezrelostou traviacej sustavy, ako koliky, a ze z toho vyrastie, ale najprv by som urcite skusila vylucit tieto dve moznosti.

honey666
autor
9. apr 2024

@anavixy dakujem velmi pekne. Mali sme tie probiofix no nerobilo to nič, plakala stale velmi tak som ich vysadila.. biogaja som neskusala , teraz sim kupila sab simplex ze vyskusam, a inak davam ten balonix med no z toho prdi akurat .. ale kakanie vobec . Dnes poradna tak uvidime

honey666
autor
9. apr 2024

@anavixy dala som jej ten čipok no jak sa krasne vykakala ja normalne som šťastna za ňu. Ale zas dala som jej dnes sab simplex a o hodinu take koliky mala normalne z nozkami utekala nevedela co skor a plac so slzami strašny tak to asi nesadlo tie kvapkx. Uz jej neda m

anavixy
9. apr 2024

Balonix med a Sab simplex maju tu istu ucinnu latku, akurat sab simplex je silnejsi (ale neviem ako sa davkuje balonix takze mozno davka je rovnako silna, ak sa dava viac kvapiek ako sab simplexu), obsahuju simetikon (rovnako ako aj espumisan), ktory pomaha pri nafukovani. Ale samotnu stolicu neriesia, ani nemaju ako. Takze ak dieta nema nafuknute brusko, ked kvapky nedostava, tak mu ich ani netreba davat 🙂 Coli prev obsahuje enzym laktazu, ktora malym babatkam casto chyba a tym padom neodkazu travit laktozu, to je ta prechodna laktozova intolerancia, z nej deti vacsinou vyrastu. Aj z abkm deti vacsinou vyrastu, len to chce vacsie a prisnejsie opatrenia. Super, ze sa vykakala, poznam ten pocit stastia 🥲 skusajte postupne, drzim palce, nech sa to rychlo zlepsi 😏

honey666
autor
9. apr 2024

@anavixy tak moze byt ze aj z balonixu ju bolelo brusko.. no nebudem jej uz davat nic s touto latkou lebo dnes bola fakt ze velmi zla z toho sabsimplexu… skusime posledne coliprev.. dakujwme